پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما، مراقب شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باشید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ، سید امید خلیل زاده با بیان اینکه همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند که با اقدامات پیشگیرانه میتوان در برابر این بیماری تمهیدات لازم را انجام داد.گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده دام و تنفس در تماس با دام های آلوده قابل انتقال است و افراد در تماس با دام و فرآورده های دامی شامل دامداران، توزیع کنندگان فرآورده های خام دامی، سلاخان، قصابان و همچنین بانوان خانه دار افراد در معرض این بیماری هستند.
وی گفت:مهمترین عامل در انتقال این بیماری از دام به دام و از دام به انسان کنه ها می باشند، به همین دلیل در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، نباید کنه را له نمود که این امر، باعث انتقال ویروس این بیماری میشود.
خلیل زاده تصریح کرد: مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام تب است و دامهای مبتلا به تب کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بیاشتهائی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل میشود.
وی با بیان اینکه شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که گوشت دام های ذبح شده می بایستی 24 ساعت و امعا و احشای دام 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه یخچال نگهداری شود، خاطرنشان کرد: نگهداری لاشه به مدت 24 ساعت در سردخانه، سبب کاهش pH گوشت می شود که ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود.
مدیر کل دامپزشکی استان تاکیدکرد: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تایید دامپزشکی خریداری و به مهر دامپزشکی بر روی لاشهها دقت کنند و به هیچ عنوان از قصابیهای غیرمجاز اطراف شهرها که بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی اقدام به ذبح و فروش دام می کنند، خرید نکنند .