پخش زنده
امروز: -
درحالیکه حدود دو هفته به انتخابات 28 خرداد ماه باقیمانده است اما به نسبت انتخابات دوره های گذشته شور و حالی برای شرکت در آن در شهرستان مهاباد به چشم نمی خورد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ زمان زیادی تا انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا باقی نمانده اما فضا همچنان سرد است و شور و هیجان دوره های گذشته را ندارد.
سردی این فضا هم عوامل متعددی مثل تحمیل شرایط اقتصادی بر زندگی مردم، كم توفیقی دولت درتحقق شعارها و اهداف خود و شیوع و همهگیری بیماری كرونا را میتوان لحاظ كرد.
هر چند دشمنان نظام جمهوری اسلامی هم سعی در دلسرد کردن مردم از حضور در پای صندوقهای رأی دارند اما این وظیفه هر شخصی است که در این جنگ نرم باقدرت حضور یابد و مردم را به حضور حداکثری در انتخابات دعوت کنند.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعات مختلف اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی آن در این مدت، به نوعی میتوان گفت که فضای انتخاباتی شهرستان مهاباد نیز بیتأثیر از این مسئله نبوده است و در مقایسه با دوره های قبلی انتخابات، شور و حال کمتری در سطح شهر به چشم می خورد.
از آنجا كه این پدیده بر بسیاری از تحولات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی سایه افكنده، برگزاری انتخابات هم به واسطه بروز این مشكل نیازمندتدبیر ویژه برای حفظ سلامت مردم شده است. در دوره های گذشته مردم در ایام نزدیك به انتخابات در همایشها، كمپین ها و میتینگهای انتخاباتی شركت میكردند و این حضور هم طبعاً به پرشورتر شدن فضای انتخاباتی كمك میكرد، اما با توجه به شیوع كرونا طبعاً باید دور این همایشها و نشستهای انتخاباتی را خط كشید و اساساً هر گونه تجمع به منظور فعالیت انتخاباتی را متوقف كرد.
البته نباید از این مسئله هم گذشت که محدود شدن تبلیغات در فضای مجازی و تشکیل نشدن ستادهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی(ریاست جمهوری و شوراها) به دلیل کرونا عامل دیگری است که فضای انتخاباتی این دوره را بسیار کم رنگ کرده است.
یكی از دلایل مهم برای سردی انتخابات، پاسخگو نبودن مسئؤلان به ویژه مدیران اجرایی دولت است. دولت البته حسب ظاهر، نگران بیرغبتی و انگیزه پایین بخشهایی از جامعه برای حضور در پای صندوقهای رأی است اما درعین حال حاضر به پذیرفتن نقش خود در این وضعیت نیست. اما واقعیت آن است براساس بررسی تحولات جامعه میتوان دریافت یكی از عوامل مهم در نارضایتی مردم، شرایط نابسامان اقتصادی است.
همچنین نبود سفرهای استانی نامزدهای ریاست جمهوری را نیز باید به دلایل کمتر شدن شور و حال انتخاباتی اضافه کرد.
با مشخص شدن لیست نهایی نامزدهای ریاست جمهوری، افکار عمومی منطقه از مرحلهای که بیشترحدس و گمانه زنی درباره افراد تأیید شده بود، عبورکرده و اکنون رفته رفته به صحبتها و واکنش های مختلف هفت نامزد ریاست جمهوری متمرکز شده است.
شعارهای انتخاباتی و وعده های نامزدها که بعضاً غیر منطقی و عوام فریبانه است، بیشتر در محافل عمومی و بین مردم شنیده میشود. وعده ایجاد تغییر در شرایط زندگی مردم توسط نامزدها بعضاً بین مردم نقل قول می شود و البته بسیاری از مردم نیز این وعده ها را بدون برنامه و پشتوانه قلمداد میکنند و با توجه به گذشته و وعده های محقق نشده مسئولان قبلی چندان به این صحبتها امیدوار نیستند.
پس از اعلام نامزدهای نهایی ریاست جمهوری شائبه هایی که پیش از این درباره ریاست جمهوری آقای رئیسی مطرح می شد قوت گرفته است و به جرأت میتوان گفت که بیشتر مردم به این نتیجه رسیدهاند که آقای رئیسی رئیس جمهور آینده خواهد بود چرا که به گفته مردم وی از قبل انتخاب و فضا برای پیروزی وی فراهم شده است.
اما فهرست کنونی نامزدهای تأیید صلاحیت شده ریاست جمهوری گلایه هایی را نیز در بین برخی از اقشار مردم به دنبال داشته و نبود رقابت دربین نامزدهای تأیید شده یکی از مسائلی است که از طرف مردم مطرح می شود.
همچنین با توجه به اینکه برخی از نامزدهای ریاست جمهوری همزمان دارای مسئولیتهای دیگر درسطح کلان حاکمیت هستند، برای مردم سئوال پیش میآید که این افراد چرا در همان سمت های خود تاکنون برای ایجاد تغییر در شرایط زندگی مردم اقدامی نکرده و پیشنهاد یا برنامهای برای اصلاح وضعیت کشور ارائه ندادهاند مگر آنان پیشتر نیز دارای مسئولیت نبوده اند.
در باره انتخابات شوراها نیز چندان فرقی نمی کند و با توجه به انحلال شورای شهر مهاباد به علت فساد اقتصادی مردم از انتخاب شوراها نیز دلسرد شده اند و برای آنان اهمیتی همانند دوره های قبل ندارد.
شور و هیجان انتخاباتی لازمه حیات سیاسی در هر جامعه است و اگر در ایام انتخابات تنور رقابت همچنان سرد باشد، دیگر نمیتوان امید داشت در یكی از مهمترین شاخصههای مردمسالاری دینی، شاهد افزایش مشاركت مردم و تقویت نقش آنها در سرنوشت سیاسی شان باشیم. بنابراین باید به فكر انگیزه هایی برای ایجاد هیجان سیاسی از مسیر درست، منطقی و قانونی بود.
در مجموع بسیاری از مردم در این دوره از انتخابات در مقایسه با دوره های گذشته احساس بی تفاوتی می کنند و چندان میلی برای شرکت در انتخابات ندارد.