میوه محبوب ماه رمضان برای رفع تشنگی
هندوانه یکی از محبوبترین میوهها است که در ماههای گرم سال مخصوصا در ماه رمضان میتواند بخش زیادی از آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزکی کرمانشاه گفت: هندوانه دارای
مقادیر قابل توجهی ویتامین C، ویتامین آ، ویتامین ب ۱ و ب ۶ و سدیم و پتاسیم است به همین دلیل از بدن در برابر بیماریهای مختلفی مانند آسم و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت میکند، همچنین این میوه کالری نسبتاً پایینی دارد و به دلیل وجود رنگدانه لیکوپن که باعث رنگ قرمز آن شده و ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر برای سلامتی بسیار مفید است.
سلیمانی مهر افزود: خوردن هندوانه خیلی سرد ممکن است دلچسب باشد، اما خواص غذایی آن نسبت به هندوانهای که در دمای اتاق نگهداری شده، کمتر است؛ بنابراین بهتر است هندوانه را در خارج از یخچال نگهداری کرده و به صورت تازه مصرف کنید تا از خواص بی نظیر آن برخوردار شوید.
چگونه از هندوانه نگهداری کنیم
وی خاطرنشان کرد: به دلیل بزرگ بودن این میوه، ما گاهی آن را در یک وعده مصرف نکرده و بخشی از آن را برای چند روز در یخچال نگهداری میکنیم.
سلیمانی مهر اظهار داشت: در شرایط شیوع ویروس کرونا، هندوانه را حتماً پس از خرید و قبل از قرار دادن در یخچال، با آب گرم و چند قطره مایع ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات یا در صورت دسترسی نداشتن با مقدار بسیار کمی از مایع ظرفشویی بشویید.
این کارشناس نظارت بر مواد غذایی افزود: هندوانه برش نخورده حدود هفت تا ده روز در دمای محیط و حدود دو تا سه هفته در دمای یخچال قابل نگهداری است، در واقع زمان نگهداری آن بستگی به درجه رسیدگی و چگونگی نگهداری آن دارد.
وی یاداور شد: هندوانه پس از برش خوردن حداکثر تا یک روز در دمای محیط و سه تا پنج روز در دمای یخچال قابل نگهداری است.
سلیمانی مهر گفت: برای نگهداری هندوانه در یخچال دورترین نقطه به فریزر را انتخاب کنید، زیرا هندوانه به دلیل دارا بودن آب زیاد، ممکن است منجمد شود و در اثر انجماد بافت آن دچار تغییراتی میشود که خیلی برای مصرف خوشایند نیست. برشهای کوچک هندوانه حتما باید در ظرف درب دار و مناسب نگهداری شود.
وی اظهار داشت: هندوانه آب زیادی دارد و مقدار زیادی از آب آن بلافاصله پس از برش شروع به خروج میکند و این روند همچنان در مدت نگهداری برشها ادامه مییابد اگر برش کوچکی از هندوانه را برداشتید و قسمت زیادی از آن هنوز باقی مانده بود، حتما یک لایه پلاستیک نازک روی سطح آن بکشید تا هم از خشکشدن سطحی آن و هم از جذب سایر بوهای یخچال جلوگیری شود.
سلیمانی مهر خاطرنشان کرد: بد رنگ شدن و تیره شدن رنگ از علائم فساد هندوانه و بهخصوص هندوانه برشخورده است، هندوانههای برش خوردهای که علائم کپکزدگی در آن دیده میشود را سریعا دور بریزید.