پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، گفت: گلبرگهای گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می کند و مواد رطوبی را بیرون می ریزد و دمنوش مناسبی برای ماه رمضان است.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، خانم دکتر طیبه شاهی گفت: گـل محمدی با نام علمی
Rosa damascena Mill از خـانواده گل سرخ یا Rosaceace و از جــنس Rosa بوده و حاوی ویتامینهای A, B۳, C, D و E است.
وی عنوان کرد: یبوست یکی از بیماریهای بسیار شایع در بین افراد جامعه است و تأثیرات خانوادگی و اجتماعی مهمی را سبب میشود، در روزهداری نیز حرکات دودی روده کاهش مییابد و یبوست شدت پیدا میکند و یکی از مشکلات شایع در ماه مبارک رمضان است که زمینه ساز بیماریهای زیادی میشود.
عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گلبرگهای گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می کند و مواد رطوبی را بیرون می ریزد، از این جهت برای رفع یبوست کودکان، اشخاص مسن و بیماران در دوران نقاهت مصرف میشود.
وی با اشاره به این که غنچههای گل محمدی مقوی، مفرح و لطیف کننده اعضای بدن است، ضعف قلب را برطرف میکند و بوییدن آن سبب تقویت اعصاب و قلب میشود، بیان کرد: مطابق تحقیقات صورت گرفته جوشانده گلبرگهای گل محمدی مقدار آب و حجم مدفوع را افزایش میدهد و با نفوذ اسمزی مایع به لومن روده اثر ملینی خود را اعمال میکند.
عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: در طب سنتی از گل محمدی به عنوان دفع کننده اخلاط مضر استفاده میشود. هم چنین به عنوان مصلح همراه با دوغ، ماست و مواد غذایی قابض استفاده میگردد.
خانم دکتر شاهی با بیان اینکه جهت استفاده از خواص گل محمدی و بهره گیری از آن در ماه مبارک رمضان میتوان در وعده افطار به صورت دمنوش یا جوشانده میل شود، یادآور شد: استفاده از گلاب همراه با خاکشیر و تخم شربتی میتواند شربت ملین بسیار خوبی باشد.
وی افزود: از غنچه و گلاب گل محمدی گل قند تهیه میشود، که آرامبخش اعصاب بوده و باعث تقویت معده و قوا میشود.