دانستنی ها سلامت؛
در ماه رمضان با غذاهای سالم مراقب سلامت خود باشید...
با رعایت رژیم غذایی مناسب و مصرف انواع مایعات و داشتن خواب کافی روزه گرفتن بر فرآیند کنترل وزن و سلامت بدن موثر است
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، با رعایت یک سری نکات میتوان علاوه بر بهره مندی از فضیلت معنوی این ماه مبارک با تامین سلامت جسمانی این فریضه الهی را به انجام رساند.
مصرف نکردن غذای پرچرب و شیرین ، مصرف میزان مواد نشاستهای متناسب با وزن و همچنین مصرف میوه و سبزیجات به مقدار ۷۰۰ تا ۷۵۰ گرم در هر وعده غذایی از ویژگیهای یک رژیم غذایی سالم است.
مصرف هندوانه و طالبی در فاصله بین افطار و سحر بهتر است از میوههای آبدار مانندهندوانه و طالبی در فاصله بین افطار و سحر استفاده شود.
روزه داران بعد از افطار برای جلوگیری از یبوست علاوه بر مصرف مایعات به مقدار لازم بهتر است مصرف میوههای فیبردار مانند زرد آلو را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهند.
شروع افطار با یک غذای سبکاز جمله مواد غذایی سبک میتوان به شیر و خرما، شیر نان و خرما، نان پنیر گردو یا سبزی و یا یک پیاله کوچک سوپ اشاره نمود.
روزه اولیها مراقب باشندممکن است این نوجوانان ظرفیت شان پایینتر و تحمل شان کمتر باشد، اما مادران با هوشیاری و رسیدگی برای داشتن رژیم غذایی صحیح و منظم به سلامت فرزندان خود اهتمام ورزند.
مادران باید مراقب بی اشتهایی و یا کم آبی بدن نوجوانانی که سال اول است روزه میگیرند باشند تا این نوجوانان دچار مشکل تغذیهای نشوند.
شربت خاکشیر، سکنجبین و بیدمشک موثر در رفع عطش روزه داران
روزه داران باید بین افطار تا سحر حتما از چای کمرنگ استفاده کنند؛ چای به دلیل داشتن مواد آنتی اکسیدان و ضد سرطان برای بدن مفید است.
هنگام افطار بهتر است که از شیر ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما یا عسل استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون، خاصیت سم زدایی نیز دارند.
شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک میتواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.
توصیههای پزشکی برای بیماران دیابتی در ماه بهار قرآن
در روزهای اول روزه داری، اندازه گیری منظم قند خون در طول روز، حداقل چهار تا پنج مرتبه ضروری است؛ بهترین زمان برای این کار قبل و دو ساعت پس از سحری و افطاری و همچنین یک بار در طول روز است که البته در صورت نیاز تکرار ان هنگام خواب نیز امکان دارد.
قند خون افراد معمولی در حالت ناشتایی ۶۰ تا ۱۱۰ میلی گرم است و معمولا دو ساعت پس از صرف غذا هم به بیش از ۱۴۰ میلی گرم درصد نمیرسد.
میزان قند فرد دیابتی روزه دار، باید دو ساعت پس از غذا حداکثر ۱۸۰ میلی گرم درصد باشد و افزایش قند خون بیش از این میزان خطرناک است.
فرد دیابتی در زمان روزه داری حتما مانند قبل از روزه گرفتن و حتی بیشتر از ان باید قند خون و ادرار خود را کنترل کند تا در صورت افزایش یا کاهش میزان قند خون بسرعت از نتیجه آن اطلاع یافته و اقدام بعدی را انجام دهد.
ماندگاری غذا در بیرون از یخچال کمتر از ۳ ساعتماندگاری غذا در بیرون از یخچال به طور میانگین کمتر از سه ساعت است؛ لذا غذایی که از یخچال بیرون آورده شده است باید سریع گرم شده و مصرف شود تا به این ترتیب از تخریب توسط باکتری های مضر و فساد آن ماده غذایی جلوگیری به عمل آید.
هوای گرم بستر رشد مضاعف باکتریها را فراهم میسازد، و در فصل گرما از انجا که میزان فساد بیشتر مواد غذایی فراهم است مسمومیتهای غذایی نیز بیشتر رخ میدهد و خانوادهها باید مراقب مواد غذایی که مصرف میکنند باشند.