پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت تاکید کرد:گفتوگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با هیچ طرفی از آمریکا در وین و در هیچ جای دیگری صورت نگرفته و نخواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای ربیعی در نشست خبری امروز خود در خصوص دستور کار نشست وین افزود: دستورکار این جلسه، رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران و چگونگی اجرای تعهدات طرفهای مقابل است. این موضوع کمیسیون مشترک این دفعه بوده است. در نشست روز جمعه بحث جدی مطرح شد و در نشست پیش رو معلوم میشود آیا ۱+۴ میتواند موارد مورد نظر ایران را تامین کند یا خیر و آن وقت میتوانیم مسیر روشنتری را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: هیچ طرح گامی به گامی هیچ وقت از سوی ایران مطرح نبوده و ایران هم هیچ طرح گامی به گامی را نپذیرفته است. آنچه ایران انجام خواهد داد در چارچوب اعلامیه قبلی است یعنی برداشتن همه تحریمهای ایالات متحده و همه تحریمهایی که بعد از روی کار آمدن ترامپ بر ضد مردم ایران اعمال شده یا مجددا اعمال شده یا تیتر آنها عوض شده و زیر تیتر دیگری قرار گرفتهاند و همه اینها باید برداشته شود و این منطق روشنی است و اینها هم باید راستی آزمایی شود. این طوری نیست که فقط اعلام برداشته شدن مطرح شود.
سخنگوی دولت گفت: در کمیسیون مشترک روز جمعه موضع ایران کاملا تبیین شد. استقبال میکنیم از اینکه آمریکا مسیر غلط گذشته را اصلاح کند و به مسیر درست برگردد. مسیری که آمریکا باید طی کند و تحریمهای جامعی که باید بردارد در اختیار ۱+۴ قرار میدهیم.
وی در ادامه افزود: دولتهای یازدهم و دوازدهم به رغم همه ناملایمات در اثبات فعالیتهای قانونی هستهای به منزله حق مدنی مردم ایران نه تنها کوتاه نیامده اند بلکه به موفقیتهای بزرگی دست یافته اند.
اقای ربیعی گفت: اتفاقا رییس جمهور با برخورداری از تجربهای دیرین، از جمله شخصتیهایی است که در این زمینه هم مسئله گسترش و نوآوری در زمینه انرژی هستهای را در طول عمر کاری خود دنبال کرده و هم امنیتی زدایی علیه این حق مدنی را با هم به پیش برده است. در سایه این تلاش ها، با هدایت مقام معظم رهبری و ایستادگی مردم در اصرار به داشتن این حق طبیعی، اجازه ندادیم که پروژه جعلی امنیتی کردن و نظامی نمایاندن صنعت هستهای موفق شود.
وی افزود:امروز من اعلام میکنم بنابر گزارش سازمان انرژی اتمی، ما همواره در جهت گسترش صلح آمیز فعالیتهای هستهای بوده ایم و برخلاف تصور بدخواهان ایران و نیز منتقدان بی اطلاع در داخل، امروز نه تنها از ظرفیتهای تکنولوژیکی ما کاسته نشده است بلکه گامهای بلندتری در گسترش فعالیت با اطمینان بخشی از صلح آمیز بودن را برداشته ایم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه تاکنون ۶ زنجیره کامل IR۲M در نظنز نصب شده است اضافه کرد: دو زنجیره کامل IR۴ و یک زنجیره کامل IR۶ نصب شده است. ظرفیت SWU (سو) نصب شده در حال حاضر ۱۶۵۰۰ SWU میباشد، در صورتیکه حداکثر SWU تولیدی قبل از برجام ۱۳۰۰۰ SWU بود.
سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری با بیان اینکه ۱۹فروردین روز جهانی بهداشت و روز سلامتی است گفت: بزرگداشت این روز، در دومین سال با همه گیری ویروس کرونا در جهان، توام شده است. جهان از شوک اولیه و بحران ناشی از کووید ۱۹عبور کرده، اما واقعیت این است که ما در جهان امروز در کنار بی عدالتیهای گوناگون، با یک بی عدالتی دیگر درامر سلامت نیز مواجه هستیم. نابرابری در امر سلامت در مقیاس جهانی یک واقعیت است.
وی افزود: امروز شاهد یک شکاف جدید در حوزه سلامت در عرصه جهانی هستیم. البته در مورد ایران تحریمهای موجود هم یک بُعد مضاعف به این ماجرا در ایران بخشیده است. دسترسی ایران به داراییهای خود با مانع سازیهای امریکایی مواجه شده، اما این فقط یک مسئله اقتصادی نیست.
اقای ربیعی گفت: همان طور که من در جلسه سخنگویی هفته پیش در همین تریبون توضیح دادم، مشخصا برخی از بزرگترین شرکتهای جهانی توزیع واکسن کرونا، از ارائه واکسن به ایران منع شده اند. این غیر از ارعابگریهای غیر مستقیم آمریکاست که دسترسی ایران به نظام مالی جهانی را محدود کرده است.
وی افزود:یکی از برنامههای دولت از سال ۱۳۹۲ میل به یک جهش در ارائه خدمات سلامت و گسترش شبکههای بهداشت بود. در کنار آن، اولویت دادن پیشگیری بر درمان و پایین آوردن خروج پول از جیب مردم برای درمان و در دسترس پذیر نمودن درمان و ارائه آن به مردم در اسرع وقت، در کنار گسترش بیمه همگانی جزو برنامههای مهم دولت در حوزه سلامت بود که به رغم مشکلات و محدودیتهای متعدد، خوشبختانه این امر محقق شده است.
اقای ربیعی اضافه کرد: امروز میتوانیم اعلام کنیم هر ایرانی که بخواهد میتواند صاحب دفترچه بیمه و برخوردار از مزایای آن بشود و امر درمان برای دهکهای نیازمند نیز به طور کاملا رایگان صورت میگیرد. ما خوشحالیم که حدود ۱۲ میلیون ایرانی فاقد هرگونه دفترچه بیمه، امروزه از بیمه درمان برخوردارند و اکنون نیز خوشبختانه نظام درمانی به سمت الکترونیکی شدن در حال توسعه است.
وی تصریح کرد: در زمینه مبارزه با کرونا هم از دنیا عقب نماندیم. ما در شرایطی مبارزه با ویروس کرونا را آغاز کردیم که در مقایسه با سایر کشورهای جهان از هیچ فرصت برابری برخوردار نبودیم. ما در یک جهان نابرابر به مصاف با کووید ۱۹ رفتیم و امروز با توجه به همه محدودیتها و مشکلات، عملکرد قابل قبولی در این زمینه داشتهایم.
اقای ربیعی گفت: کادر درمان کشور ما فداکارتر از هر کشور دیگری، در میدان نبرد با کرونا ظاهر شد. در تامین لوازم بهداشتی از ماسک گرفته تا تجهیزات درمانی، به حد خودکفایی و حتی صادرات رسیدیم. در تولید واکسن کرونا هم جزو چند کشور جهان هستیم که به دانش آن دست یافتهایم؛ هر چند موانع تحریمی نگذاشتند تا سرعتمان در خرید واکسن و انجام فرایند واکسیناسیون طبق برنامه ریزیهای انجام شده پیش برود.
وی افزود: با این حال خدا را شکر میکنیم و خوشحالیم که امروز ۸۰ درصد کادر درمان کشورمان به رغم همه محدودیتها واکسینه شدهاند و واکسیناسیون کرونا برای سایر افراد جامعه و گروههای پرخطر نیز بر اساس پروتکلهای ارائه شده وزارت بهداشت، مرحله به مرحله در حال انجامشدن است. در جدیدترین تحول، اولین محموله واکسن تهیه شده از سازوکار کوواکس به تهران رسیده است و این روند با سرعت ادامه خواهد داشت.