ضرورت اقتصادی اجرایی شدن طرح الگوی کشت در کشور
متأسفانه در سالیان اخیر، نبود یک برنامه کشت جامع و مدون باعث نابسامانیهای جدی در حوزه کشت محصولات کشاورزی کشور شده است.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: از آنجا که سالهای متمادی نوسانات شدید در بازار برخی محصولات کشاورزی و دامپروری از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، هویج، گوشت سفید و قرمز و ... شاهد بودیم، طراحی الگوی کشت محصولات کشاورزی متناسب با نیازهای کشور، شرایط اقلیمی، اقتضائات جغرافیایی، کمآبی و کشش بازار و ... ضرورت پیدا میکند، تا در بهرهوری از منابع آب و خاک موثر واقع شود و بازار محصولات نیز ساماندهی شود.
کشاورزی در کشور ما بیشتر سنتی و براساس تجربیات کشاورزان است، کشاورز براساس تجربه و درآمد سال جاری درباره نوع کشت سال آینده تصمیم میگیرد، اگر امسال درآمد بالایی داشته باشند سال آینده هم همان محصول را میکارند و نتیجه افزایش عرضه در سال آینده کاهش قیمت میشود. تجربه تلخی که سالها کشاورزان را به خاک سرد نشانده است.
در شرایط حاضر، دیگر جای خطا و اشتباه در کشاورزی وجود ندارد و باید در برنامهریزیها و اقدامات با علم و آگاهی کامل به پیش رفت، چراکه اشتباه در کارکرد بخش کشاورزی در دیگر حوزههای عمومی و جامعه تاثیرگذار بوده و قابل جبران نخواهد بود؛ لذا در این راستا داشتن مدیریت و الگوی کشت مناسب از ضروریات حمایت و توسعه بخش کشاورزی و رسیدن به کشاورزی پایداراست.
گروه اقتصاد