در صحنه سیاسی لبنان
شگفت زدگی رئیس جمهور لبنان از اظهارات نخست وزیرش
میشل عون گفت شیوه و سخنان سعد حریری مامور تشکیل کابینه برایم غیر قابل قبول است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، رئیس جمهور لبنان گفت: از سخنان و شیوه برخورد سعد حریری مامور تشکیل کابینه جدید شگفت زده شده ام.
بنا بر اعلام دفتر ریاست جمهوری لبنان سعد حریری، مامور به تشکیل دولت جدید لبنان هم پس از دیدار با میشل عون گفت: به میشل عون ابلاغ کردم که پیامش غیرقابل قبول است، وظیفه من پر کردن برگهها نیست و وظیفه رییس جمهور تعیین اعضای دولت نیست.
وی افزود: ترکیب دولت را از بیش از صد روز پیش ارائه دادم، وظیفه میشل عون رییس جمهور ارائه ترکیب دولت نیست.
حریری گفت: رییس جمهور بر یک سوم تعیین کننده در کابینه دولت اصرار دارد و ترکیب پیشنهادی دولت را نمیپذیرد.
حریری دیدارش با میشل عون را بی نتیجه خواند و اعلام کرد این آخرین دیدار وی با میشل عون در کاخ «بعبدا» است.
حریری خاطرنشان کرد: رییس جمهور بر یک سوم تعیین کننده در کابینه دولت اصرار دارد و ترکیب پیشنهادی دولت را نمیپذیرد.
وی همچنین گفت میشل عون خواستار یک سوم وزرا است که وابسته به یک جناح یا جریان باشند تا اگر نخست وزیر خواست چیزی را تصویب کند که بر خلاف مصالح کشور یا آن جناح باشد، با مخالفت این وزرا، مصوبه تصویب نشود.
در پی این ماجرا طرفداران حریری در مناطق سنی نشین بیرون آمدند و راه را بستند. ارزش یک دلار هم ناگهان از ۱۱ هزار به ۱۴ هزار لیره رسید.
سعد حریری پنجشنبه گذشته نیز با میشل عون در کاخ بعبدا دیدار کرد و از نشست امروز دوشنبه به منظور تسریع در روند تشکیل دولت خبر داد.
اظهارات سعد حریری پس از دیدار با میشل عون
نخست وزیر مامور تشکیل کابینه لبنان پس از دیدار با میشل عون رئیس جمهور لبنان در قصر بعبدا و گفتگو درباره کابینه در یک کنفرانس خبری توضیحاتی را درباره این دیدار ارائه کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، سعد الحریری گفت: ما با آقای رئیس جمهور در خصوص تشکیل کابینه گفتگو کردیم. آقای رئیس جمهور قبلا ترکیبی برای کابینه به من پیشنهاد کرده بود که مشتمل بر «یک سوم تعیین کننده» برای تیم خودش بود. این ساختار مشتمل بر سه ترکیب پیشنهادی برای کابینه متشکل از ۱۸ وزیر، ۲۰ وزیر و حتی ۲۲ وزیر بود.
حریری افزود: جناب رئیس جمهور از من خواست اسامی وزرای پیشنهادی برای وزارتخانه را براساس تقسیم بندی فرقهای و حزبی که ایشان پیشنهاد کرده است ارائه کنم. شفافیت کامل به وی گفتم اولا: این قابل قبول نیست، زیرا نخست وزیر مامور تشکیل کابینه وظیفه اش این نیست که این گونه کابینه را تشکیل دهد و وظیفه رئیس جمهور هم تشکیل کابینه نیست. ثانیا قانون اساسی به صراحت میگوید که نخست وزیر مامور تشکیل کابینه اسامی وزراء را مشخص میکند و کابینه را تشکل میدهد و روی اسامی و ترکیب پیشنهادی خود با رئیس جمهور بحث و گفتگو میکند. بر همین اساس به رئیس جمهور اعلام کردم که با کمال احترام این نامه شما را که برای من ارسال کرده اید، کان لم یکن تلقی میکنم و آن را برای شما پس فرستادم و همچنین به رئیس جمهور گفتم که صرفا یک نسخه از این نامه را به عنوان سند برای ثبت در تاریخ نگه خواهم داشت.
حریری در ادامه توضیحات خود گفت: به رئیس جمهور (میشل عون) گفتم من ترکیب پیشنهادی ام برای کابینه را از یکصد روز پیش به شما ارائه کرده ام و اکنون نیز آماده است و صراحتا گفتم آن را برای هرگونه پیشنهاد و اصلاحی در خصوص اسامی و وزارتخانهها که مد نظر شما هست در اختیارتان میگذارم و حتی در خصوص پافشاری ایشان بر اعمال نظر در خصوص وزارت کشور همکاری لازم را به عمل آوردم و آن را برای ایشان تسهیل کردم، ولی متاسفانه پاسخ روشن ایشان پافشاری بر همان «یک سوم تعیین کننده» بود.
حریری همچنین گفت: این نخستین بار نیست که من همه جزئیات را به رئیس جمهور اعلام کردم بلکه از نهم دسامبر ۲۰۲۰ یعنی از بیش از یکصد روز پیش من ساختار کابینه و اسامی وزرای پیشنهادی را برای انجام تغییرات مورد نظرشان در اختیار ایشان قرار داده ام و قضاوت درباره آن را به افکار عمومی واگذار میکنم.