فواید ماهی برای کودکان
ماهی یک ماده غذایی بسیار مفید محسوب میشود که بچهها باید به مصرف آن عادت کنند تا باهوشتر شوند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ داشتن تغذیه مناسب برای کودکان نقش مهمی در رشد آنها ایفا میکند و ماهی نیز یکی از تغذیههای مفید و موثر در رشد کودک میباشد، اما اینکه از چه زمانی باید خوردن ماهی برای کودکان را آغاز کرد سوالی است که ذهن بسیاری از والدین را به خود مشغول میکند به همین خاطر در این مقاله قصد داریم بیشتر به این موضوع بپردازیم.
ماهی به عنوان یک ماده غذایی بسیار مفید محسوب میشود که باید بچهها به مصرف آن عادت کرده تا باهوشتر شوند، شاید شما نیز بارها از خواص ماهی بر سلامت بدن شنیده اید، اما نمیدانید که برای کودک نیز چه فوایدی دارد و اینکه از چه زمانی باید آن را به برنامه غذایی کودک دلبندتان بگنجانید از این رو، در ادامه مطلب شما عزیزان را با فواید ماهی برای کودکان آشنا خواهیم کرد.
در رابطه با سن مناسب و همچنین زمان شروع افزودن ماهی به برنامه تغذیهای کودک بین کارشناسان تغذیه و همچنین پزشکان اختلاف نظر وجود دارد که بهتر است در این مورد با پزشک کودک تان صحبت نمایید، اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که در مورد فواید ماهی برای کودک و همچنین زمان شروع مصرف آن اطلاعات کافی ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
زمان مجاز ماهی برای کودکان
طبق نظر کارشناسان تغذیه و آلرژی در کودک، ابتدا چند غذای کم آلرژی زا از جمله: میوه ها، سبزیجات و سرلاک به کودک داده و در صورت عدم واکنش آلرژی میتوان مصرف غذاهایی مانند ماهی را در کودک آغاز کرد همچنین، مشورت با پزشک در مورد مصرف ماهی امری ضروری میباشد زیرا، برخی از بچهها دارای شرایط خاصی هستند که حتما باید با اجازه پزشک مصرف ماهی را آغاز کنند.
بررسی نشانههای تشخیص آلرژی به مواد غذایی در کودکان
در صورتی که کودک دلبندتان پس از مصرف ماهی یا هر نوع ماده مغذی دیگری دچار هر یک از نشانههای زیر شد بلافاصله با اورژانس تماس حاصل نمایید.
حساسیت پوستی
خس خس سینه
ورم صورت از جمله: لبها و زبان
دردهای شکمی
مشکل در تنفس
اسهال و استفراغ
میزان مصرف ماهی در کودک
اگر چه مصرف ماهی از فواید بی نظیری برخوردار است، اما زیاده روی در مصرف آن مشکلاتی را برای بدن ایجاد میکند از این رو، حتما باید میزان مناسبی از آن را در برنامه غذایی کودک تان بگنجانید.
کودکان یک تا دو سال: روزی بیست و هشت گرم
بچههای سه تا شش سال: روزی چهل و دو گرم
کودکان شش سال به بالا: روزی پنجاه و شش گرم
بررسی فواید شگفت انگیز ماهی برای بچهها
ماهی نیز مانند هر ماده غذایی دیگر نقش مهمی در سلامت بدن ایفا میکند و مصرف آن به شکل کنترل شده و همچنین منظم کمک زیادی به مبارزه به بیماریهای مختلف میکند که در ادامه شما عزیزان را با برخی از فواید ماهی بر سلامت بدن کودک آشنا خواهیم کرد.
رشد و توسعه مغز و چشمهای کودک:
ماهی دارای مقادیر فراوانی اسیدهای چرب امگا ۳ میباشد و همانطور که میدانید چربی بدن انسان قادر به تولید اسیدی به نام امگا ۳ نمیباشد از این رو، گنجاندن ماهی در رژیم غذایی کودک سبب دریافت این چربیهای سالم خواهد شد و در نتیجه کمک زیادی به رشد و توسعه مغز و چشمهای کودک خواهد کرد.
ساخت عضلات و تقویت آن:
پروتئین برای رشد بچهها بسیار مهم و ضروری میباشد که در ماهی وجود دارد و کمک زیادی به تقویت عضلات و همچنین ساخت آنها میکند.
ویتامینهای A و D در ماهی:
ماهی سرشار از ویتامین A و D است که ویتامین A برای پوست و چشم کودک موثر است و ویتامین D سبب افزایش جذب کلسیم و در نتیجه رشد استخوانها خواهد شد.
سرشار از مواد معدنی:
به جز ویتامین و پروتئین ماهی دارای سلنیوم است که سبب پیشگیری از بیماری سرطان در کودک تان میشود همچنین، ید موجود در ماهی به منظور بهبود سوخت و ساز بدن گزینه بسیار مناسبی است و وجود روی در ماهی کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن میکند.
درمان افسردگی:
افسردگی نشانهای از کاهش سطح اسیدهای چرب در مغز میباشد از این رو، آن دسته از کودکانی که به صورت منظم ماهی استفاده میکنند احتمال ابتلا به افسردگی بالینی در آنها کمتر دیده میشود.
ماهی مفید در پیش فعالی:
میزان امگا ۳ در کودکان مبتلا به پیش فعالی و نقص توجه کمتر میباشد بنابراین، در این کودکان به منظور بهبود حافظه و همچنین افزایش تمرکز باید در برنامه غذایی مقدار بیشتری ماهی بگنجانید.
نکاتی که والدین در رابطه با ماهی باید بدانند
به جز آلرژیهایی که ممکن است خوردن ماهی در کودک ایجاد کند والدین باید به یک سری نکات دیگر نیز توجه داشته باشند که عبارتند از:
وجود جیوه:
همانطور که میدانید ماهی سرشار از ویتامین D، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و مواد مغذی دیگری است اما، برخی از ماهیها دارای مقادیر فراوانی متیل جیوه نیز میباشند که مصرف آن در دوزهای زیاد سبب آسیب رساندن به سیستم عصبی کودک و رشد مغز او میشود، از این رو، طبق توصیه کارشناسان از مصرف اره ماهی و کوسه ماهی در کودکان پرهیز کرده و همچنین به منظور پایین نگه داشتن سطح جیوه میزان ماهی که به فرزندتان میدهید کمتر از ۳۴۰ گرم در هفته باشد، ماهیهایی که دارای میزان جیوه کمتری هستند عبارتند از: سالمون و قزل آلا.
ویروسها و باکتریها:
در زمان مصرف ماهی حتما اطمینان حاصل نمایید که ماهی کاملا پخته شده باشد زیرا، باکتری و ویروسهایی که در ماهی خام وجود دارند با پختن شدن به صورت کامل از بین میروند و وارد بدن نخواهند شد.
احتمال خفگی:
به منظور پیشگیری از گیر کردن غذا در گلوی بچه و یا خفگی، تیغههای ماهی و استخوانها را به خوبی جدا کرده و گوشت را به صورت پوره در آورید و بعد به فرزندتان دهید.
بهترین روش جهت پخت ماهی ماهی
به منظور پخت ماهی ابتدا آن را با روغن کمی سرخ کنید و یا در صورتی که کودک تان تمایلی به طعم ماهی ندارد آن را چند ساعت پیش از پخت مزه دار کرده و با پودر سوخاری داخل مقدار کمی روغن سرخ نمایید.