تصویر جالب از محل فرود آپولو ۱۵
تصویر جالب توجه از محل فرود آپولو ۱۵ در ماه از روی زمین را ببینید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دانشمندان با ارسال سیگنال راداری قدرتمند به ماه، تصویری قابل توجه از محل فرود آپولو ۱۵ ثبت کردند.
طبق بیانیه منتشر شده از رصدخانه ملی رادیویی آمریکا (NRAO)، کانال کمقطر و پیچخوردهای که از میان تصویر میگذرد، هادلی رایل (Hadley Rille) منطقهای در ماه بوده که در اثر فعالیتهای آتشفشانی و احتمالا در اثر تخریب یک دالان گدازه ایجاد شده است. دهانه نزدیک به این ماه دره، هادلی c نام دارد که یک دهانه آتشفشانی با قطر ۶ کیلومتر است.
دانشمندان، دو سال صرف توسعه فناوری کردند تا بتوانند از روی زمین چنین تصاویر با کیفیت و جزئیاتی از ماه بگیرند و اکنون آنها قادرند تصاویری از اجرام روی ماه به کوچکی ۵ متر بگیرند، آن هم از فاصله ۳۸۴.۴۰۰ کیلومتری.
در آینده محققان قصد دارند این فناوری را توسعه دهند تا بتوانند سیگنالهای راداری را به نقاط دورتر منظومه شمسی بفرستند و از اورانوس و نپتون که در نزدیکترین حالت اورانوس در فاصله ۲.۶ میلیارد کیلومتر و نپتون در فاصلهی ۴.۳ میلیارد کیلومتر از زمین قرار دارند، تصویر بگیرند.
کارن اونیل، رئیس رصدخانه “گرین بنک” در ویرجینیای غربی، در بیانیه رصدخانه ملی رادیویی آمریکا گفت: این سیستم میتواند جهشی رو به جلو در علم رادار، ایجاد و به ما کمک کند تا بخشهایی از منظومه شمسی که هرگز دیده نشده است، رصد کنیم، آن هم از روی زمین.
این فناوری چگونه کار میکند؟
دانشمندان یک فرستنده راداری را به رادیو تلسکوپ گرین بنک وصل کردند. این تلسکوپ بزرگترین رادیو تلسکوپ قابل هدایت در زمین است که با مجهز شدن و قرار گرفتن به سمت ماه میتواند سیگنالهای راداری را به سطح ماه بفرستد.
سپس این سیگنالها به سمت زمین بازگشتند و به وسیله مجموعه تلسکوپهایی که در آمریکا قرار دارند و آنتن و دیشهای بزرگی دارند، به نام “آرایه خط پایه بسیار بزرگ” جمعآوری شدند.
رصدخانه ملی رادیویی آمریکا و رصدخانه گرین بانک و شرکت Raytheon Intelligence & Space که رادار فرستنده را ساخته است، تصاویری از محل فرود آپولو ۱۵ در نوامبر ۲۰۲۰ گرفتند تا فناوری خود را اثبات کنند.
آنها اکنون در حال برنامهریزی جهت ساخت راداری قدرتمندتر هستند که بتواند تصاویری واضح از اجرام نزدیک زمین و خارجیترین سیارات منظومه شمسی بگیرد.