پخش زنده
امروز: -
قائم مقام سازمان فضایی گفت: امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم یک کپسول زیستی دیگر را به فضا پرتاب کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، حمید فاضلی در نشست خبری به مناسبت هفته فضا اعلام کرد: هندسه این کپسول مشابه با کپسول های روز دنیا خواهد بود.
وی افزود: این کپسول به شکل مخروطی و مشابه با حامل های آپولو، اورایون، دراگون و سایوز خواهد بود.
قائم مقام سازمان فضایی گفت: پرتاب امسال قطعا با انسان نخواهد بود، اما امیدواریم پرتاب انسان به فضای زیرمداری تا سه یا چهار سال آینده صورت گیرد.
هفته فضایی از 12 تا 18 مهر و با شعار فضا، راهنمای راه برگزار می شود.
راهبرد دو سویه سازمان فضایی برای تامین نیازهای کشور
قائم مقام سازمان فضایی با اشاره به لغو برخی تحریمهای ماهوارههای مخابراتی علیه کشور گفت: از مسیر طراحی و ساخت ماهوارههای بومی و تامین از شرکتهای ارائه دهنده خدمات ماهوارهای در پی رفع نیازهای داخلی در این حوزه هستیم.
فاضلی افزود: تحریمها مشکلات بسیاری را در حوزه ماهوارههای مخابراتی برای کشور پدید آورد و حتی پخش ماهوارهای شبکههای صداوسیما را قطع کردند.
وی گفت: اما با آغاز به کار دولت تدبیر و امید خیلی از این تحریمها در زمینه ارائه خدمات برداشته شده و الان پوشش خوب است؛ با این حال این تحریمها نشان داد باید ماهواره خود را داشته باشیم.
قائم مقام سازمان فضایی اولویت دیگر این سازمان را ارائه خدمات سنجش از دور اعلام کرد و افزود: این خدمات را یا به صورت پولی از دیگر کشورها و یا به صورت رایگان از طریق تصاویر ماهوارهای نوآ و مادیس دریافت میکنیم.
وی هزینه سنجش از دور پایش محصولات کشاورزی در کشور را در سال 91 دو میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در حال عقد قرارداد با وزارت کشاورزی و نیرو برای عقد قرارداد پایش ماهوارهای محصولات کشاورزی و گندم هستیم.
فاضلی اولویت بعدی سازمان فضایی را اکتشافات فضایی و زیست فضا خواند و ادامه داد: از طرحهایی که در این حوزه پیگیری میکنیم میتوان به توسعه تلسکوپ مداری اشاره کرد.
وی همچنین ناوبری فضایی و ایجاد فرهنگ در این زمینه را از دیگر اولویتهای این سازمان خواند.
قائم مقام سازمان فضایی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت ماهوارهای که با همکاری دانشگاه امیرکبیر در حال ساخت است گفت: قرار بود این ماهواره با پرتابگر خارجی پرتاب شود، اما به دلیل احساس برخی مشکلات تغییر ماموریت دادیم.
فاضلی افزود: این ماهواره که وزن حدود 80 تا 90 کیلوگرم دارد با حامل توسعه یافته داخلی سیمرغ پرتاب میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نگاه دولت یازدهم به فعالیتهای فضایی گفت: با این تحلیل که مذاکرات 1+5 بر فعالیتهای فضایی اثر گذاشته است موافق نیستم.
قائم مقام سازمان فضایی افزود: اگر تعویقی در برخی برنامههای وعده داده شده سازمان روی میدهد متاثر از نگاه دولت نیست، بلکه شرایط اقتصادی و اولویتبندیها یا موضوعات پیچیده فنی عامل چنین موضوعی است.
فاضلی گفت: طبق تصمیم دولت، فعالیتهای فضایی مطابق برنامههایی که از پیش تدوین شده است پیش میرود.
وی با اشاره به برنامههای هفته جهانی فضا افزود: برنامههای ما در هفت محور مخابرات فضایی، فضا در قرآن، سنجش از دور، علوم و اکتشافات فضایی و زیست فضا، ناوبری و تعیین موقعیت فضاپایه، حقوق و دیپلماسی فضایی و ترویج علوم و توسعه کاربرد خدمات فضایی برگزار میشود.
هفته جهانی فضایی از 12 تا 18 مهر با شعار «فضا، راهنمای راه» برگزار میشود.
هدف عمده برنامههایی که در سطح جهانی در این هفته برگزار میشود آشنایی هر چه بیشتر مردم با فضا و علوم فضایی و رونق استفاده از فضا برای توسعه پایدار است.