فشار اقتصادی ناشی از شیوع کرونا
هشدار درباره بحران گرسنگی در انگلیس
همه گیری کرونا موجب شده است جمعیت افرادی که در انگلیس در فقر به سر میبرند به بیش از ۱۵ میلیون نفر برسد که نزدیک به یک چهارم جمعیت این کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون راشاتودي، انگلیس با گسترش مشکل فقر در این کشور مواجه شده است.
انگلیس این روزها علاوه بر تحت فشار قرار گرفتن بخش بهداشت و درمان این کشور برای پاسخگویی به حجم زیاد بیماران مبتلا به کرونا، با مشکل فزاینده فقر نیز مواجه شده است.
میلیونها انگلیسی به علت همه گیری کرونا، فشار اقتصادی ناشی از آن را تجربه میکنند. سازمانهای خیریه و بانکهای غذا در سراسر انگلیس افزایش تقاضا و مراجعه به خود را گزارش کرده اند.
همه گیری کرونا موجب شده است جمعیت افرادی که در انگلیس در فقر به سر میبرند به بیش از ۱۵ میلیون نفر برسد که نزدیک به یک چهارم جمعیت این کشور است. انگلیس شاهد اوج گیری دوباره همه گیری کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری و مشکلات مالی ناشی از محدودیتهای اجتماعی است. این امر موجب شده است تعداد بیشتری از مردم به بانکهای مواد غذایی رجوع کنند؛ نظیر این بانک در شرق لندن. این بانک در سپتامبر گذشته روزانه بیست بسته غذا عرضه میکرد، اما حالا تعداد این بستهها روزانه به بیش از هشتاد بسته رسیده است.
بروس استاکس مسئول این بانک غذا میگوید: اتفاقات مختلفی رخ داده است. ما افراد بی خانمان بیشتری داریم که به ما مراجعه میکنند.
گزارشگر افزود: دو هزار و صد بانک غذا در انگلیس فعالیت دارند. این بانکها شاهد افزایش ۵۰ درصدی تقاضای در دوران همه گیری کرونا بوده اند. این درحالیست که نیمی از افراد متکی به غذای خیریهها کودکان هستند.
انجمن بانی داونز در شرق لندن از کمک به حدود ۴ هزار نفر در فاصله مارس تا ژوئن سال گذشته خبر داد. این رقم را میتوان با ۶۲۲ نفر مقایسه کرد که در سه ماه قبل از آن نیاز به کمک داشتند.
بانک غذای بیومانت لیز در لستر از افزایش مراجعه خانوادههای نیازمند و رسیدن تعداد آن از ۴۰ خانواده در هفته در قبل از همه گیری به ۵۰۰ خانواده در هفته رسیده است.
بانک غذای نیواستارتس میگوید تقاضا ۷۰۰ درصد افزایش یافته است.
جامعه دارتمور میگوید از ۱۳۰ نفری که از ماه مارس به آنها خدمات داده است، فقط ۲۰ نفر قبلا به کمکهای خیریه نیاز داشتند.
افرادی که اکنون به بانکهای غذا متکی هستند، از همه اقشار جامعه هستند.
یک داوطلب میگوید قبل از کریسمس مجبور بود بسته غذایی را به کسی تحویل دهد که قبلا در بخش خدمات درمانی انگلیس به عنوان پرستار کار میکرد، این امر او را به شدت متاثر کرد.
گروهی موسوم به ارتش مردم، در کلیسایی در شمال لندن بانک غذا دایر کرده است. این گروه هم از افزایش تقاضا میگوید.
ریگان کینگ کشیش فعال در بانک غذای کلیسای آنجل میگوید: ما مراجعانی داریم که از گروههای مختلف اجتماع هستند. ما خانوادههایی داریم که بچههای نوجوان دارند و افرادی هستند که قبلا هرگز از کمک خیریهها استفاده نمیکردند.
گزارشگر افزود: با توجه به ظهور گونههای جدید ویروس کرونا در انگلیس که بسیار مسریتر است، برخی بانکهای غذا سعی میکنند کمکهای خود را به محل سکونت افراد نیازمند ببرند تا نیاز به مراجعه آنها نباشد.
یکی از خیریهها به دولت نامه نوشت و هشدار داد اگر دولت وارد عمل نشود، بانکهای غذا که میلیونها نفر به آنها متکی هستند، ممکن است مجبور شوند درهای خود را ببندند.
شبکه مستقل کمک غذایی نوشت: ما بسیار نگرانیم که گونه جدید و به شدت مسری کووید-۱۹ ممکن است کارکنان این بانک غذا، داوطلبان و مردمی را که از آنها حمایت میکنند با خطر فزاینده عفونت ویروسی مواجه کند و این امر باعث شود خدمات این مرکز کاهش یابد و در نهایت بانکهای غذا بسته شود.
این فقط سازمانهای خیریه نیستند که برای بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نامه نوشته اند. یکی از کارشناسان ارشد سیاست غذایی از دولت به علت ناتوانی در تامین امنیت غذایی شهروندان، انتقاد کرده است.
در مقابل، دولت گفته است نظام حاکم بر کشور موثر است.
سخنگوی دولت انگلیس: ما به همکاری نزدیک با صنایع غذایی ادامه ميدهيم که کاملا آماده اند مردم را در سراسر کشور مطمئن کنند غذا و اقلام مورد نیازشان تامین میشود.
اما افزایش تقریبا ۵۰ درصدی نیاز به بانکهای غذا در طول همه گیری که موجب شده است ادامه فعالیت آنها با چالش مواجه شود، در نهایت ممکن است دولت را وادار کند به حمایت از آنها برخیزد.