روزشمار انقلاب اسلامی؛ ۱۳ بهمن
آغاز دیدار امام خمینی (ره) با اقشار مردم
دیدار امام خمینی (ره) با اقشار و گروههای مردم، در مدرسه علوی آغاز شد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی رحمه الله علیه در سال ۱۳۵۷، رژیم سلطنتی را سرنگون و نظام جمهوری اسلامی را تأسیس کرد.
روزشمار انقلاب اسلامی را بخوانید و بدانید ۴۲ سال پیش در چنین روزی چه گذشت.
۱۳ بهمن ۱۳۵۷
شاپور بختیار در واکنش به استقبال عمومی مردم از ورود امام، پی در پی با انجام مصاحبه و صحبت درباره برنامههای آینده خود، سعی در عادی جلوه دادن اوضاع دارد.
آغاز دیدار امام خمینی (ره) با اقشار و گروههای مردم در مدرسه علوی
مردم، چشم و گوش به مدرسه علوی دوختهاند. جمعیت مشتاق به دیدار، آنقدر زیاد هستند که کوچههای اطراف مدرسه علوی مملو از جمعیت شده است.
مردم، پارچههای دستنویسی روی دیوارها نصب کردهاند که روی آنها نوشته شده است: «زیارت قبول، با یک بار زیارت امام این توفیق را به دیگران هم بدهید»
امام خمینی (ره) یک روز بعد از ورود به تهران، سیزدهم بهمن، به مدرسه علوی رفتند و این مدرسه را جهت اقامت موقت و همچنین سخنرانیهای خود، انتخاب و دیدارهای خود با گروهها و اقشار مردم آغاز کردند.
در آن روز به نوشته روزنامه اطلاعات، هزاران تن از مردم تهران جهت دیدار با امام خمینی به مدرسه علوی رفتند و کمیته استقبال از ایشان نیز در اطلاعیهای، ساعتهای دیدار با امام را مشخص کرد.
بر اساس این اطلاعیه، مردان از ساعت ۹ صبح تا ۱۲ و زنان از ساعت ۳ تا ۶ بعدازظهر میتوانستند جهت دیدار با امام به محل اقامت ایشان بروند.
امام همچنین با گروهی از نظامیان و نیروی هوایی (همافران) دیدار کردند و به نوشته روزنامه کیهان، امام خمینی (ره) در آن سخنرانی به دولت بختیار هشدار دادند و گفتند: اگر یک تن از همافران با دست این جلادان از بین برود، ما همه آنها را به کیفر اعمال خود میرسانیم.
سیزدهم بهمن ۱۳۵۷، در حالیکه امام با اقشار مردم دیدار میکردند، شهردار تهران نیز استعفای خود را به امام خمینی (ره) تسلیم کرد و ۲۲ نماینده مجلس شورای ملی نیز استعفا دادند.
همچنین در این روز، یاسر عرفات، رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین طی پیامی که برای امام ارسال داشتند، گفت: نتایج پیروزی ملت ایران در مرزهای این کشور متوقف نخواهد شد.
انور سادات، رئیس دولت مصر، واکنش خشمگینانه خود نسبت به وقوع انقلاب در ایران را ابراز داشت.
در همین روز، بر اساس آنچه روزنامه اطلاعات منتشر کرد، کریم سنجابی، رئیس جبهه ملی گفت: اگر شاپور بختیار معتقد به دموکراسی است، باید از نخستوزیری استعفا دهد.
سنجابی، اظهار داشت: مخالفان رهبری آیتالله خمینی، اقلیت بسیار کمی هستند.
او تأکید کرد که جبهه ملی به جنبش ملی ایران به رهبری حضرت آیتالله خمینی وفادار است و این سیاست را همچنان ادامه میدهد.
دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا علیه مداخله آمریکاییها در امور داخلی ایران، در برابر کاخ سفید تظاهرات کردند.
طبق اسناد، همان روز در چند شهر کشور، از جمله سمنان و تربت جام، در پی تظاهرات مردم چندین تن به شهادت رسیدند.
همچنین در این روز، سرهنگ معتمدی، یکی از اعضای بلندپایه ساواک در تهران کشته شد.