سهم من در مقابله با کووید ۱۹
چگونه استرس کودکان را در مقابل کرونا مدیریت کنیم؟
کودکان بیش از بزرگسالان در همه گیری کرونا دچار سردرگمی شده و خانه نشینی،اضطراب آنان را چندین برابر افزایش داده است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛زمانی که کودکان دچار استرس میشوند، پاسخهای متفاوتی مانند جیغ زدن، پنهان شدن، غمگین و خشمگین شدن از خود نشان میدهند، برای کمک به آنها در مقابله با این پاسخ ها، مهم آن است که از احساسات آنها آگاه باشیم و برای آنها فعالیتهای مختلفی در نظر بگیریم.
با انجام دادن روشهای ساده، اما موثر میتوان به مدیریت ترس، نگرانی، ناراحتی و ایجاد آسایش و اطمینان خاطر برای کودکان کمک کرد.
زمانی برای ارتباط دو طرفه با آنها ایجاد کنید و برای هر کودک جداگانه وقت بگذارید، این وقت میتواند ۲۰ دقیقه یا بیشتر باشد.
بنابراعلام رواشناسان، خواندن کتاب، داستان گفتن، نقاشی کردن، انجام دادن کارهای هنری و مهارتی و کارهای روزانه با کمک یکدیگر، تفکر و صحبتهای معنوی، دعا کردن، باغبانی کردن، یادگیریهای آنلاین، معاشرت از طریق تلفن، نوشتن داستان و شعر، بازیهای داخل خانه با اعضای خانواده فعالیتهایی لذت بخش برای کودکان هستند.
باید تلاش خود را برای سرگرم کردن آنها بکنیم، در این صورت آرام میمانند و در دوران همه گیری کرونا، دچار پریشانی نمیشوند.
- در زمان حضور کودک، اخبار مربوط به مرگ و میر و شیوع کرونا را گوش ندهید و درباره آن صحبت نکنید.
- در مورد مشکلات و کمبودها در اثر کرونا در خانواده صحبت نکنید. این گفتگوها احساس امنیت روانی کودکان را به خطر میاندازد.
- زندگی خود را نظم بدهید. بی نظمی یکی از عوامل ایجاد استرس است، با توجه به تعطیلی مدرسه و مهدهای کودک برنامه زندگی کودکان مختل شده است بهتر است با توجه به وضع جدید برنامه ایی برای زندگی روزمره خانواده تنظیم کنید. مثلا زمان غذاخوردن، خواب، انجام تکالیف و. را مشخص کنید.
- کودک را با تلویزیون، تبلت وگوشی رها نکنید. شاید یکی از راه حلهای والدین برای پر کردن وقت کودکان این وسایل باشند، اما مواظب باشیم که استفاده زیاد از این وسایل تنش و اضطراب کودکان را افزایش میدهد.
- کودکان نشانه اضطراب و تنش را به صورت کم خوابی، تحریک پذیری، دلواپسی، و تمرکزنداشتن نشان میدهند. کودکانمان را دریابیم و توجه و محبت بیشتری به آنها کنیم و مواظب باشیم این نشانهها سبب پرخاشگری یا بدرفتاری ما با کودکان نشود.
- برای کودکان وقت بگذارید به خصوص برای بازی کردن. بازی کردن راه حل بسیار خوبی برای کاهش تنشهای کودکان و حتی والدین است. کودک با بازی دنیا و زندگی را محل امن میبیند.
- در کنار بازی و سرگرمی، مسائل آموزشی کودک را فراموش نکنید و و تا حد امکان به درس کودکان رسیدگی کنید.
- تا حد امکان فرزندانتان را از خودتان دور نکنید، چون بودن در کنار شما به کودک احساس آرامش و امنیت میدهد.
- با توجه به تعطیلی مدارس و دور شدن کودکان از دوستان و هم کلاسیها بهتر است برای کاهش استرس کودکان، شرایط ارتباط تلفنی کودک با دوستانش را فراهم کنید.
- به اندازه لازم درباره کرونا به کودک اطلاعات بدهید، مثلا برای کودک مختصر توضیح دهید به خاطر پیشگیری از بیماری باید موارد لازم (تماس کمتر با اشیاء و افراد، شستن دستها و ...) را رعایت کند.
- مهارتهای لازم مثل مراقبت از خود ورعایت بهداشت را به کودک بیاموزیم. یادگیری مهارتها باعث کاهش استرس کودکان میشود.
- مهمترین موضوعی که باید برای کودک توضیح داده شود حریم شخصی است. به کودک یاد بدهید زمان حرف زدن با دیگران فاصله لازم را رعایت کند و تماس جسمانی نداشته باشد. در صورت حضور در جامعه فاصله لازم را از دیگران رعایت کند و اجازه ندهد کسی به او دست بدهد، او را ببوسد یا بغل کند.