به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،انوشیروان کاظمی گفت: پروانههای صادر شده در زمینه زنجیره ارزش شترمرغ، شیلات و آبزیان شامل ماهیان خاویاری و سردابی، گوشت قرمز، پرتقال، سیب، انجیر، سبزی و صیفی، زنبور عسل، انجیر و گیاهان دارویی است.
او با اشاره به شناسایی ۲۲ واحد تولیدی دیگر که شرایط تبدیل شدن به زنجیره ارزش را دارند، افزود: فعالیت این واحدها در زمینه صنایع شیر، تولید و فرآوری شیر شتر و بز پرشیر، فعالیتهای مرتبط با محصول خرما، کنسانتره مرکبات، آلوئهورا، زعفران، انگور و بسیاری از محصولات مهم بخش کشاورزی فارس است.
کاظمی با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزیها در یک فرآیند پنج ساله نزدیک به ۵۰ درصد از تولیدات بخش کشاورزی در قالب زنجیرههای ارزش ساماندهی شود، اظهار کرد: ایجاد زنجیره ارزش، کاهش نیاز به نقدینگی و ضایعات، افزایش بهرهوری، تعادل در عرضه و تقاضا، افزایش کیفیت، بهبود ارزش افزوده و انتفاع تولید کننده و مصرف کننده را به دنبال دارد.
این مقام مسئول به تشکیل کارگروه کشاورزی تجاری" اشاره کرد و گفت: از اقدامات مهم این کارگروه شناسایی اولویتهای بخش کشاورزی با قابلیت ایجاد زنجیره ارزش، برگزاری کارگاههای آموزشی برای مدیران و کارشناسان و تولید نشریه و آموزش بهرهبرداران مخاطب، در این زمینه بوده است.
به گفته او، مدیران راهبر زنجیرههای ارزش نخبگان بخش کشاورزی استان هستند که با آشنایی کامل با کارکرد زنجیرههای ارزش، طی یک سال گذشته توانستهاند شرایط و فرآیند ایجاد یک زنجیره ارزش کامل را پشت سر بگذارند و زنجیرههای ارزش ذکر شده که از افتخارات بخش کشاورزی استان هستند را بوجود آورند.
کاظمی با بیان اینکه در حال حاضر دو زنجیره ارزش "سالیذ مرغ" و "شیراز مرغ" در استان فارس فعالیت میکنند، گفت: زنجیرههای مذکور در ساماندهی تولید و عرضه مرغ کمک شایان توجهی به بازار اقتصادی این محصولات کردند و ریسک سرمایهگذاری در تولید گوشت مرغ برای مرغداران را به شدت پایین آوردهاند.
وی تصریح کرد: در فرآیند تولید پنج حلقه مهم وجود دارد که این حلقهها در برگیرنده؛ تأمین کنندگان نهادههای اولیه، تولید کنندگان و فعالین تولید بخش کشاورزی، کارخانجات صنایع تبدیلی سورتینگها، کشتارگاهها، سردخانهها، انبارها و مراکز بازاریابی توزیع و فروش است.