آغاز برداشت میگوی وانامی در لارستان
برداشت میگوی وانامی (پاسفید) برای نخستین بار در بخش جویم لارستان آغاز شد.
![آغاز برداشت میگوی وانامی در لارستان آغاز برداشت میگوی وانامی در لارستان](/files/fa/news/1395/8/7/455464_597.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا
و سیما، مرکز فارس، کارشناس اداره بهبود تولیدات دامی لارستان گفت: 40هزار
قطعه پست لارو میگو گونه وانامی (سفید غربی) در روستای چغان بخش جویم لارستان
پرورش داده شده است .
رحیمی فرد افزود: این
گونه میگو که برای اولین بار در استان فارس با آب چاه و در استخر خاکی به مساحت هزار مترمربع پرورش یافته، تحمل بسیار خوبی در مقابل تغییرات محیطی مانند درجه حرارت
و شوری و همچنین بالاترین نرخ رشد را در میان گونه های پرورشی دارد.
وی ادامه داد: طول دوره پرورش این
میگو ۹۰ تا ۱۲۰ روز است و در انتهای دوره به وزن حدود ۱۵ تا ۲۰ گرم می رسد.
کارشناس اداره بهبود
تولیدات دامی لارستان با بیان اینکه تغذیه میگو هم به صورت دستی و هم به صورت
طبیعی صورت می گیرد، افزود: در ابتدای دوره رشد و تا یک ماهگی، تغذیه بیشتر از
فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون ها صورت می گیرد و بعد از یک ماه، میزان تغذیه دستی که
به صورت پلت می باشد، افزایش می یابد.
ساغر رحیمی فرد با
بیان اینکه میزان برداشت اینگونه میگو ۴ تن در هکتار است، گفت: پیش بینی می شود از این استخر حدود ۴۰۰ کیلوگرم میگو برداشت شود که علاوه بر مصرف داخلی قابلیت صادرات
به کشورهای چین، اسپانیا و روسیه را نیز دارد.
پرورش میگوی وانامی ، دارای رتبه نخست گونههای پرورشی جهان است که به خاطر مقاومت بسیار بالایی که در برابر استرسهای طبیعی و محیطی دارد همچنین رشد سریع درمقایسه با گونه میگوی سفید هندی، از چند سال قبل به طور آزمایشی وارد کشور شده و در استانهای جنوبی پرورش یافته است .از جمله مزیتهای میگوی وانامی نسبت به نوع بومی آن، رشد بیشتر نسبت به گونههای بومی، مقاومت بیشتر نسبت به شوری آب، تکثیر متعدد آن در طول سال، استقامت بیشتر در مقابل بیماریها، نداشتن مشکلات زیست محیطی با توجه به شفافیت آن و مشتری پسندتر بودن آن است.استفاده از پروتئینهای گیاهی، در زنجیره غذایی میگوی وانامی، از دیگر مزایای این گونه است که سبب کاهش هزینه تولید میگو میشود.