بایدها و نبایدهای مدیریت مطلوب(براساس بیانات رهبر معظم انقلاب در سال های 1369 تا 1398)
تحلیل محتوای بیانات رهبر انقلاب در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۸ نشان داد که ایشان معیارهای کلی مدیریت مطلوب را براساس حکومت علوی، "عدالت"، "پاکدامنی"، "پارسایی" و "با مردم بودن" میدانند.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مدیریت مطلوب و قوی اختصاص دارد.
تحلیل محتوای بیانات رهبر انقلاب در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۸ نشان داد که ایشان معیارهای کلی مدیریت مطلوب را براساس حکومت علوی، "عدالت"، "پاکدامنی"، "پارسایی" و "با مردم بودن" می دانند.
نکته دیگری که رهبر انقلاب از ویژگیهای مدیریت مطلوب برمی شمارند و برآن تاکید میکنند، "انقلابی بودن" است. رفتار عاقلانه و مدبّرانه و مجاهدانه، نگهبانی از دستاوردهای انقلاب و مبانی نظام، مدیریت جهادی و روحیه ایمانی از دیگر مشخصههای مدیریت مطلوب از نظر رهبر انقلاب است.
رهبر انقلاب البته درباره جهادی بودن ملاحظاتی دارند که از جمله آنها با تدبیر حرکت کردن، تلاش مضاعف و خستگیناپذیر و بدون چشمداشت، منفعل نبودن در برابر دشمن، اشراف میدانی بر مشکلات و پرهیز از بی نظمی است.
"متقی بودن" از دیگر بایدهای مدیریت مطلوب براساس بیانات رهبر انقلاب است. داشتن نیت الهی و صداقت، رعایت بیتالمال و اجتناب از مال اندوزی و دنیاطلبی، پرهیز از شهوات معنوی به ویژه قدرتطلبی، دقت در پایمال نشدن حقوق مردم، پرهیز از اسراف و زندگی اشرافی و نترسیدن از هیچ قدرتی غیر از خدا از مواردی هستند که در این باره از بیانات رهبر انقلاب به دست آمده است.
از دیگر ویژگیهای مدیریت مطلوب از نظر رهبر انقلاب میتوان به "مسئولیتپذیر و دلسوز بودن"، "متعهد بودن به مردم و نظام اسلامی"، " توجه به اولویتها"، "اتکای به پروردگار و یاری او"، " عمل مبتنی بر علم و درایت" و " ملاحظه جوانب و آثار اظهارنظرها و اقدامات" اشاره کرد.
رهبر انقلاب همچنین بر سرگرم اختلافات فرعی نشدن مدیران و پرداختن به مسائل و خطوط اصلی، دچار نشدن به کمکاری و سهل انگاری، نپرداختن به ثروت اندوزی، مراقبت درخصوص نفوذ فساد و اجتناب از هرگونه اختلاط با اهداف غیرمشروع یا اهداف غیرمقبول و غیراخلاقی تاکید میکنند.