بررسی مسائل مهم استان در نشست مجمع نمایندگان مازندران
جلوگیری از واردات برنج ، مشکلات صادرات مرکبات و ضرورت نظارت بر انتخابات شوراها از مهمترین محورهای نشست مجمع نمایندگان مازندران بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، مجمع نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی دیروز با حضور نماینده ولی فقیه در استان مازندران در دانشگاه آیت الله آملی شهرستان آمل برگزار شد و مسائل متعددی از جمله موضوعات مبتنی بر کرونا و ضرورت کنترل راههای ورود و خروج استان ، همکاری نهادهای استانی با نمایندگان استان برای برخورداری بیشتر سهم از بودجه و حل مشکلات استانی در فضای ملی و همچنین احداث منطقه آزاد مطرح شد.
مهمترین مسئلهای که محور صحبتهای تقریباً تمامی نمایندگان حاضر استان قرار گرفت ، موضوع ممنوعیت صادرات مرکبات و همچنین واردات بی رویه برنج و آسیب به کشاورزان استان بود و اعضای مجمع نمایندگان مازندران خواستار جلوگیری از واردات برنج و همچنین لغو ممنوعیت صادرات مرکبات شدند.
تلاش برای قطع واردات برنج
رییس مجمع نمایندگان مازندران در این جلسه با بیان اینکه اولویت نخست کشور و مجلس؛ توسعه و ارتقاء و همچنین حمایت از بخش کشاورزی است گفت: در خصوص واردات و صادرات باید بازنگری جدی صورت بگیرد که نیاز است کمیسیونهای مربوطه به این مسئله ورود کنند.
منصور علی زارعی با بیان اینکه نیاز برنج کشور ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار تن است افزود: این در حالی است که حدود ٢ میلیون و ٤٠٠ هزار تن برنج در کشور تولید میشود و با حمایت مازندران میتوان این کسری را در کوتاهترین زمان جبران کرد و به قطع وابستگی وارداتی رسید.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی زهکشی اراضی کشاورزی را نیاز جدی این استان دانست و افزود: ٢٥٠ هزار هکتار زمین در مازندران تنها یکبار کشت میشود که با انجام زهکشی میتوان از این زمینها برای چند بار کشت استفاده کرد و سطح تولیدات را نیز افزایش داد.
عقب ماندگی کشاورزی مازندران
نماینده مردم نور و محمودآباد نیز بزرگترین مشکل کشاورزی مازندران را عقب ماندگی آن از توسعه مدرنیزه عنوان کرد و گفت: توسعه نیافتگی کشاورزی مازندران همواره پاشنه آشیل این استان در تولید بوده است.
ولی الله فرزانه افزود: با وجود اینکه در تولیدات کشاورزی رتبه سوم کشور را داریم، اما در توسعه یافتگی این صنعت، رتبه ١٠ را داریم که برای استانی با ظرفیت مازندران قابل قبول نیست.
وی تکیه بر کشت سنتی را از بزرگترین مشکلات استان توصیف کرد و افزود: یکی از بحثهای جدی در حوزه تحریمها موضوع امنیت غذایی است که استان مازندران و گیلان ٨٠ درصد برنج کشور را تولید میکنند در صورتی که هنوز کشت برنج در این استانها به صورت سنتی انجام میشود و با روشهای مدرن فاصله دارد.
خسارت واردات بر برنج مازندران
رئیس جهاد کشاورزی مازندران نیز در این نشست به مسئله واردات برنج اشاره و واردات در مقیاس گسترده را یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی مازندران و استانهای شمالی توصیف کرد.
عزیزالله شهیدی فر گفت: واردات برنج نه تنها به پیکر کشاورزی کشور بلکه به استان مازندران که شغل اکثر مردم کشاورزی است ضربه سنگینی وارد میکند که باید مدیریت جدی در آن صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ٥٠٠ هزار تن برنج در استان موجودی داریم که به همین اندازه در سایر استانهای شمالی هم وجود دارد و نشان میدهد مشکلی در تامین نیاز برنج کشور و سه استان شمالی نداریم.
ضرورت تغییر ساختار نظارت بر انتخابات شوراها
عضو هیات نظارت بر انتخابات شورای اسلامی شهرها و روستاهای مازندران هم در این نشست گفت: تغییر ساختار هیات های نظارت بر انتخابات شوراها ضروری است.
مهدی سعادتی با اشاره به اینکه علمکرد شوراها نشان میدهد که نارضایتی وجود دارد و گلایه شدیدی در حوزه فعالیت شورایی شنیده می شود، تصریح کرد: مطالبات گسترده برای انتخابات بعدی وجود دارد و این نشان میدهد که باید در این حوزه دقت بیشتری صورت گیرد.
نماینده مردم بابل با اشاره به اینکه تاییدهای فلهای کاندیداهای شورای شهر، شرایط فعلی را ایجاد کرده است، گفت: در تایید صلاحیتها؛ نبود نظارت و بازگشت برخی کاندیداها به عرصه رقابت موجب شد که امروز باید پاسخگوی مردم باشیم.
سعادتی با بیان اینکه کوتاهی موجب میشود در آینده نیز سرنوشت شوراها به وضعیت فعلی دچار شود، عنوان کرد: در انتخابات آتی استعلام از شورای نگهبان و اطلاعات سپاه نیز به استعلام کاندیداهای شورای شهرها افزوده میشود.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در فرهنگ سازی برای انتخاب درست در میان مردم باید تلاش شود، عنوان کرد: تغییر در برنامههای صداوسیما برای معرفی کاندیداها و تغییر در ساختار هیأتهای نظارت در استان و شهرستانها میتواند به انتخاباتی سالم کمک کند.
زمین خواری و ساحل خواری از معضلات استان
نماینده مردم آمل در مجلس هم با گلایه از قطعی گاز و برق در کشور گفت: امروز که بسیاری از واحدهای اداری و تولیدی تعطیل است اینکه کمبود گاز و برق عنوان میشود جای سوال دارد، چگونه وزیر نیرو و وزیر نفت در این باره اظهار گلایه میکنند که کمبود وجود دارد.
حاجی پور همچنین با اشاره به معضل زباله آمل تصریح کرد: این معضل سال هاست که وجود دارد و برای رفع آن نیاز به همیاری استانی است.
وی با انتقاد از زمین خواری و ساحل خواری در استان تصریح کرد: در حوزه گردشگری ضعیف عمل کرده ایم و این امر ناشی از مدیریت نادرست در این بخش است.
حاجی پور با تاکید بر اینکه کمبود آب شهرهای الف مازندران نیاز به توجه ویژه دارد افزود: امروز شهرهای آمل، بابل، بابلسر، نور، محمودآباد و شهرهای اطراف از مشکل کمبود آب رنج میبرند.
ضرورت ورود به موضوع نهادههای دامی
نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه مجمع نمایندگان به مساله نهادههای دامی و کمبود مرغ در بازار ورود کند، تصریح کرد: مسائل بسیار حیاتی در استان وجود دارد که نیاز است به آن ورود کنیم.
کیوان مرادیان با تاکید بر اینکه رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران درباره وضعیت نهادههای دامی که حاشیه ساز شده است توضیح بدهد، گفت: در این بخش کاستیهایی وجود دارد که باید به اطلاع نمایندگان برسد.
وی همچنین از پیشنهاد اجرای طرح تفصیلی استان مازندران استقبال کرد و گفت: این امر در حوزه شهرستانهای مازندران ضروری است و باید مورد وجه ویژه نمایندگان قرار گیرد.