با پیام رهبری
آغاز بکار مجلس یازدهم با حضور ۱۲ نماینده استان مازندران
یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، امروز با حضور ۱۲ نماینده استان مازندران آغاز بکار کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مجلس به عنوان قوه قانونگذار، نقش مهمی در کشور دارد و به عنوان یکی از سه قوه مهم کشور، تاثیر زیادی در اداره کشور میتواند داشته باشد.
نمایندگان مجلس که با رای مستقیم مردم انتخاب میشوند دارای قدرت زیادی هستند، چون پشتوانه مردمی دارند به همین علت میتوانند با وضع قوانین خوب و تاثیر گذار، نقش خود را در اداره کشور نشان دهند.
تعامل مجلس با دو قوه دیگر، چون دولت و قوه قضاییه در پیشبرد اهداف کشور هم میتواند موجب توسعه و پیشرفت بیشتر کشور را فرهم کند.
مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، امروز چهارشنبه ۷ خرداد ماه از ساعت ۸ و ۳۲ دقیقه صبح با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور، حجت الاسلام ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، دکتر علی لاریجانی رییس سابق مجلس و جمعی از مسئولان لشگری و کشوری و اعضای هیات دولت و معاونان رئیسجمهور، فقها و حقوقدانان شورای نگهبان برگزار شد.
سیدرضا تقوی رئیس هیات رئیسه سنی مجلس یازدهم در نخستین جلسه علنی دوره جدید با به صدا درآوردن زنگ نهاد قانونگذاری آغاز به کار مجلس یازدهم را با حضور ۲۶۸ نفر از منتخبان مردم بطور رسمی اعلام کرد.
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه یازدهمین دوره فعالیت قوه مقننه، اسامی هیات رئیسه سنی را قرائت کرد:
سید رضا تقوی متولد ۷ تیرماه ۱۳۲۵ از حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به عنوان رئیس سنی، سید مصطفی میرسلیم متولد ۱۹ خرداد ۱۳۲۶ از حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به عنوان نایب رئیس سنی، روح الله نجابت متولد ۸ خرداد ۱۳۶۸ از حوزه شیراز و زرقان به عنوان دبیر اول، محسن فتحی متولد ۱۵ شهریور ۱۳۶۶ از حوزه انتخابیه سنندج و کامیاران به عنوان دبیر دوم جلسه را اداره میکنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پیامی فرمودند: وظیفه مجلس، ریلگذاری قانونی برای رسیدن کشور به قلههاست.
ایشان افزودند: امام راحل عظیمالشّأن، مجلس را در رأس امور دانستند؛ این را میتوان جامعترین تعبیری دانست که شأن مجلس و نیز وظیفه آن را در یک جمله کوتاه اعلام میکند. اگر قانون را راه و مسیر کشور به سمت قلّهها و مقصدهایی بدانیم که در قانون اساسی معیّن شده است، مجلس، متعهّد این ریلگذاری و رهگشاییِ حیاتی است.
* انتخاب ۲۶۸ نماینده در روز ۲ اسفند
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی روز ۲ اسفند ۱۳۹۸ در سراسر کشور برگزار شد که در مرحله نخست ۲۶۸ نماینده انتخاب شدند و کار انتخاب ۲۲ نماینده دیگر به مرحله دوم کشیده شد.
انتخابات مجلس یازدهم روز دوم اسفند در ۳ هزار و ۸۰ شعبه اخذ رای در سطح استان مازندران برگزار شد که همه ۱۲ نماینده مردم استان در این دور انتخاب شدند. همه نمایندگان مازندران در این دوره جدید هستند و هیچ یک از نمایندگان دوره دهم در این دوره انتخاب نشدند. تنها دو نماینده سابقه نمایندگی در مجلس را دارند. کریمی نماینده بابل در دوره هشتم و علیپور نماینده حوزه قائم شهر در دوره نهم مجلس بودند بقیه نمایندگان مازندران برای نخستین بار است که صندلی سبز مجلس را تجربه میکنند.
* اسامی ۱۲ نماینده مردم مازندران در مجلس
نتایج کامل یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۹حوزه انتخابیه استان مازندران به این شرح است:
*حوزه انتخابیه ساری و میاندورود از کل آراء ۱۸۴هزار و ۲۱۱رای ماخوذه
۱- منصور علی زارعی کیاپی با ۶۶ هزار و ۲۲۵رای
۲- علی بابایی کارنامی با ۴۲ هزار و ۲۶رای
* در حوزه انتخابیه بابل از کل آراء ۱۹۰هزا ر و ۸۵۷رای ماخوذه:
۱- علی کریمی فیروزجایی با ۵۳ هزار و ۵۶۹رای
۲-مهدی سعادتی بیشهسری با ۵۰ هزار و ۷۲۳رای
* در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ از کل آراء ۱۴۵هزار و ۱۱۷رای ماخوذه:
۱- کیوان مرادیان کوچکسرایی با ۶۱ هزار و ۹۸۰رای
۲-کمال علیپور خنکداری با ۵۷ هزار و ۸۲۳رای
* در حوزه بهشهر، نکا و گلوگاه از کل آراء ۱۳۳هزار و ۷۰رای ماخوذه:
غلامرضا شریعتی اندراتی با ۵۷ هزار و ۹۴۵رای
* در حوزه انتخابیه آمل از کل آراء ۱۱۹هزار و ۵۸۱رای ماخوذه:
رضا حاجی پور با ۵۷ هزار و ۹۵۱رای
* در حوزه بابلسر و فریدونکنار از کل آراء ۶۴هزار و ۲۹رای ماخوذه:
علیاصغر باقرزاده با ۳۰ هزار و ۴۳۰رای
* در حوزه نور و محمودآباد از کل آراء ۹۶هزار و ۹۵۹رای ماخوذه:.
ولی اله فرزانه با ۳۵ هزار و ۳۴۷رای
* در حوزه نوشهر، چالوس و کلاردشت از کل آراء ۸۸هزار و ۵۴۹رای ماخوذه:
محمدعلی محسنی بندپی با ۲۴ هزار و ۹۲رای
*در حوزه تنکابن، رامسر و عباس آباد از کل آراء ۸۷هزار و ۵۷۳رای ماخوذه:
سید شمس الدین حسینی با ۴۴ هزار و ۹۷۳رای حائز اکثریت آراء شدند و به مجلس شورای اسلامی راه یافتند.
* مشکلات پیش روی مازندران برای توسعه
استان مازندران با داشتن مواهب زیاد طبیعی و پتانسیلهای فراوان در بخش کشاورزی، صنعتی و گردشگری میتواند یکی از استانهای توسعه یافته و برخوردار در کشور باشد، اما هنوز نتوانسته است که به جایگاه خود در کشور برسد.
سهم مازندران در میزان صادرات، شایسته استان نیست و با وجود همسایگی با کشورهای حوزه دریای خزر و حلقه اتصال با جنوب کشور، این استان به حق خود نرسیده است.
یکی از موضوعات مهمی که میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان مازندران داشته باشد منطقه آزاد تجاری است که با وجود تلاشهای نمایندگان سابق استان در مجلس و دولتمردان، هنوز این اتفاق نیفتاده است.
بحث درآمدزایی از طریق جذب گردشگر هم یکی از موضوعاتی است که در توسعه استان تاثیرگذار است. جذب سرمایه گذاران در این بخش میتواند یکی از راههای مهم اشتغالزایی باشد.
وجود فارغ التحصیلان زیاد دانشگاهی در مازندران و مشکل بیکاری این قشر تحصیل کرده از معضلاتی است که گریبانگیر استان است و حل مشکل بیکاری این قشر میتواند مشکلات زیادی از استان را حل کند.
توجه به بخش کشاورزی و دامداری و مکانیزه کردن این بخشها که اشتغال اکثریت جمعیت استان مازندران را در پی دارد میتواند موجب توسعه و پیشرفت استان شود.
مشکل پسماند زباله که سالهاست گریبانگیر استان است و با وجود تلاشهای چندین ساله، هنوز به روال عادی نرسیده است. توجه به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست باید یکی از اولویتهای مسئولان استان باشد.
طرحهای عمرانی نیمه تمام در استان مازندران که از دولتهای مختلف بر زمین مانده و موجب بروز مشکلات زیادی شده است که تکمیل این طرحها باید به سرعت انجام شود.
تعطیلی و ورشکستگی کارخانجات و صنایع تولیدی از دیگر معضلاتی است که این سالها در استان وجود دارد که موجب بیکاری و مشکلات اجتماعی زیادی شده است.
وجود ظرفیتهای فراوان در بخشهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در مازندران و توجه به این ظرفیتها میتواند موجب توسعه و پیشرفت استان شود.
* انتظارات از نمایندگان جدید
نمایندگان مازندران در مجلس یازدهم که کار خود را بطور رسمی از امروز آغاز کرده اند تا چهار سال فرصت دارند برای توسعه و پیشرفت استان تلاش کنند و با وحدت و همدلی و به دور از تفرقه و بخشی نگری و تنها برای پیشرفت استان مازندران کوشا باشند و برای به ثمر نشستن شعارهای انتخاباتی خود و حل مشکلات به جای مانده از قبل و همچنین مشکلات احتمالی جدید تلاش کنند تا بعد از چهار سال نمره قبولی بگیرند.
نمایندگان مازندران که پیش از این، مسئولیتهای زیادی در سطح استان و کشور داشتند می توانند با استفاده از تجربیات خود، برای حل مشکلات استان تلاش کنند تا بتوانند مازندران را به جایگاه واقعی خود در سطح کشور برسانند.