از محلیهای خوشمزه زنجان بیشتر بدانید.
غذا از نیازهای اولیه انسان هاست و اگر این نیاز به بهترین روشها تامین شود لذت زندگی را بیشتر خواهد کرد.
به گزارش گروه علمی - فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ هر منطقهای با توجه به آب و هوا و تولیدات کشاورزی و باغی که دارد غذاهای محلی خاص خود را دارد.
در زنجان که یک منطقه کوهستانی است غذاها با دیگر مناطق کشور وحتی دیگر مناطق سرد کشور متفاوت است.
زنجان را بیشتر با جغور و بغور می شناسند.
خوراک جغور بغور یا با تلفظی دیگر جغول بغول از خاصترین غذاهای محلی زنجان است.
در این غذا جگر سیاه و سفید را خرد کرده و به همراه پیاز و سیب زمینی سرخ میکنند. بعضیها علاوه بر نمک و فلفل تنها به افزودن زردچوبه اکتفا میکنند؛ اما در بیشتر موارد مخلوط جگر و سیب زمینی و پیاز، با رب یا رب انار تفت داده میشود.
جغور بغور، بیشتر به عنوان وعدهی صبحانه صرف میشود.
از دیگرخوراکیهای لذیذ زنجان پیازو است .
این غذا، یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاهای استان سردسیر زنجان است که ظاهری شبیه به آش یا اشکنه دارد..
این غذا در این روزهای سرد زمستان بیشتر مصرف میشود، با پیاز، گردو، گوشت، گوجه فرنگی، عدس، لپه، برگهی زردآلو و سیب زمینی در پخت این غذا استفاده میشود.
کله جوش غذای دیگر زنجانیهاست، این غذا اگرچه در بسیاری از استانهای کشور مورد استفاده قرار میگیرد، اما هرجا دستور پخت خاص خودش را دارد.
برای تهیهی یک کله جوش زنجانی خوشمزه باید گردو را همراه با پیاز و سبزیجات معطر دلخواهتان تفت دهید و سپس نخود و عدس را با آب فراوان به مواد قبلی بیفزایید. در نهایت نیز تخم مرغی را با ماست و کشک هم زده و به کله جوشتان اضافه کنید.
آش ترش زنجان هم از آن آشهای خوشمزه و پر ملاط است، حبوباتی، چون عدس و نخود و لوبیا، سبزی و سیب زمینی و هویج، سیر و سرکه و شکر و پیاز و جو پرک و لبو و آلوچه دراین آش استفاده میکنند.
خورش آلوچه با مرغ، آش شیر، شش انداز، حلیم و کشک بادمجان هم ازدیگر خوراکیهای محلی زنجان است.