طعم دارویی دوشاب درسرمای هوا
درفصل سرما از شیره انگور یا همان دوشاب غافل نشوید.
به گزارش گروه علمی - فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ این نوشیدنی لذیذ حاوی ویتامینهای A، B، c املاحی، چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.
شیره انگور و یا دوشاب، یکی از فرآوردههای انگوراست که از آب انگوربه دست میآید و کالری فوق العاده بالایی دارد.
شیره انگور، دارای قند بالایی بوده و بسیار مقوی و مغذی است، ضد نفخ است و در تقویت بنیه بدن تاثیر زیادی دارد، انرژی زا و خون ساز هم است.
در منابع طب سنتی ایرانی، شیره انگور را دبس یا دوشاب میشناسند.
فصل سرد و فایده دوشاب
یکی از بهترین زمانهای استفاده از شیره انگورفصول سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این مادهی غذایی در درمان و تسکین بیماریهای فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامهی غذایی تان باز کنید.
طبیعت این خوراکی، گرم وتر است و بیشتر افراد میتوانند از آن استفاده کنند. همچنین بعضی افراد با شیره شربت درست میکنند که روش بسیار خوبی است و طبع شربت نیز گرم است.
چه افرادی شیره انگور نخورند؟
از آنجا که شیره انگور دارای طبعی گرم است بنابراین خوردن زیاد آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمیشود.
اما اگر فردی دچار کم خونی است میتوانند شیره انگور را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
شیره انگور خونساز بوده و مقوی بدن است، افرادی که ضعف عمومی دارند یا مبتلا به کم خونی هستند، میتوانند شیره انگور را همراه شیربرنج یا سمنو بخورند یا به صورت شربت، سرکه شیره استفاده کنند..
رفع انسداد خونی، درمان کنندهی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط، افزایش دهنده وزن از دیگر فواید شیره انگوراست.
افرادی که چاق هستند، افرادی که دیابت دارند، افرادی که طبیعت گرم دارند ویا تحرک بدنی کمی دارند بهتر است از شیره انگور استفاده نکنند
تنوع در مصرف دوشاب
میتوان از شیره انگور درحلوا، ژله، چیز کیک، کوکی و مخلوط کدو استفاده کرد.
همچنین شیره انگور با چای، با شیرهم مصرف میشود.
انگور که محصول اصلی برای تولید شیره است بیشتر در استانهای زنجان ، قزوین و همدان تولید می شود .
۱۶ هزار هکتار باغ انگور در استان زنجان وجود دارد و سالیانه به طور متوسط ۲۲۰ هزار تن انگور در استان تولید میشود.
30 هزار تن هم کشمش در این استان تهیه می شود .