بعد از غذا چای کاکوتی بنوشید
چای یا دمنوش کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمیکند بلکه هضم غذا را آسان میکند.
به گزارش گروه علمی - فرهنگی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛ گیاه (کاکوتی) دارای طبعی گرم بوده و برای تقویت معده بسیار مناسب است و اگر بعد از غذا میل شود در هضم غذا تاثیر مثبت میگذارد.
گیاه کاکوتی از خانواده نعنا است که براى خوش طعم کردن ماست و دوغ به کار برده میشود. گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى است و خواص نعنا را داراست. طبع گیاه کاکوتی گرم و خشک است.
گیاه کاکوتی هم خاصیت داروئی و هم خاصیت غذایی دارد. کاکوتی را اکثرا به همراه چای دم میکنند و اینگونه طعم خوبی را به چای اضافه میکند و بعضی اوقات هم آن را به تنهایی دم میکنند..
گیاه کاکوتی چند ساله است و بوتههای آن پرپشت و ارتفاع آن بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر میباشد و به آن کهلیک اُتی (به معنای علف کبک) و یا کلکوتی میگویند. کاکوتی دارای گلهای بنفش است.
استفاده از این گیاه به عنوان ادویه در غذاها کاربرد دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن است.
از برگهای خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده دوغ میتوان استفاده کرد که اثرات سوء گوارشی آن نظیر دل درد و دل پیچه را کاهش میدهد.
در برخی استانها نظیر زنجان کاکوتی (کهلی اوتی) در پخت آشها و غذاهای محلی نظیر کله جوش استفاده میشود.
این سبزی و دم کرده آن در دو نوبت صبح و عصر خاصیت فراوانی دارد.
خواص دیگر کاکوتی گیاه کاکوتی خلط آور بوده و ضدنفخ محسوب میشود و مقوی قلب است.
کسانی که اعضای بدنشان ضعیف شده یا رماتیسم و تب مالت دارند از حمام کاکوتی استفاده کنند و بنا بر توصیه پزشکان حمام این گیاه برای درمان سیاتیک و دیسک کمر هم سودمند است.
برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی میتوان استفاده کرد. برای این منظور، پنبهای را آغشته به کاکوتی کرده و آن را در بینی قرار دهید.
گیاه کاکوتی به صورت خودرو در فصل بهار در کوه سیاه رشد میکند و به عنوان یک طعم دهنده چایی اغلب مورد استفاده قرار میگیرد
کاکوتی دارای خواص ضد عفونی کننده قوی است که روده را پاک سازی کرده و اسهال را درمان میکند. ودارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش میدهد.
کاکوتی دارای خواص ضدالتهابی و آرام بخش طبیعی است که به درمان معده درد، نفخ شکم، دل پیچه و سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
برای افرادی هم میخواهند پوست دست وصورت را پاکسازی کنند هم کاکوتی بهترین دارو است.
هرچای و دمنوشی متناسب با نوع عملکردی که دارد باید قبل یا بعد از غذا استفاده شود.
کاکوتی که برای هضم و سیستم گوارشی مناسب است بهتر است بعد از غذامصرف شود.