پخش زنده
امروز: -
مجتمع دوهزار هکتاری دشت فسندوز میاندواب ،آماده واگذاری به پرورش دهندگان آرتمیا است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، مرکز آذربایجان غربی ، مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر بسترهای لازم برای سرمایه گذاری مطمئن در زمینه پرورش، تکثیر و تولید آرتمیا به روش مصنوعی در مجتمع دو هزار هکتاری دشت فسندوز میاندوآب فراهم شده است.
قریشی افزود: در سال 74 مجتمع دو هزار هکتاری اراضی دشت فسندوز برای پرورش ماهیان گرمابی در شهرستان میاندوآب احداث شد اما به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی و نبود آب موردنیاز این طرح راکد ماند.
وی با اشاره به تغییر کاربری این مجتمع به دلیل وجود آب شور، اتصال انتهای این دشت به دریاچه ارومیه و تامین راحت تر آب شور از طریق زهکش ها برای پرورش آرتمیا به صورت مصنوعی افزود: مطالعات تغییر کاربری مجتمع دو هزار هکتاری دشت فسندوز برای پرورش آرتمیا به روش مصنوعی از سال 90 آغاز شد و در دوسال اخیر نیز موفق به تولید و تکثیر آرتمیا در این مجتمع شدیم.
قریشی با بیان اینکه با اینکه در هر هکتار از این مجتمع می توان 100 کیلو آرتمیا تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کرد، گفت: از دو هزار هکتار مجتمع دشت فسندوز 700 هکتاری در سالهای گذشته به اشخاص واگذار شده و 1300 هکتار آن نیز با تضمین سرمایه گذاری مطمعن آماده واگذاری به متقاضیان است.
وی با اشاره به اینکه از 700 هکتار واگذار شده از مجتمع دشت فسندوز میاندوآب 500 هکتار استخر پرورش آرتمیا وارد فاز اجرایی شده که 200 هکتار آن اسفندماه امسال آماده بهره برداری است، افزود: بر اساس برآوردهای کارشناسان این حوزه این طرح 36 درصد بازده اقتصادی دارد.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی با بیان اینکه بر اساس رایزنی و توافق با شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی مشکلی در تامین آب مورد نیاز استخرهای احداث شده در این مجتمع وجود ندارد، گفت: با توجه به وجود ظرفیت مناسبی که در امر پرورش آرتمیا در استان وجود دارد با پرورش این آبزی میتوان علاوه بر نیازهای داخلی، صادرات نیز داشته باشیم.
قریشی با تاکید بر اینکه سالانه در هر هتکار از استخرهای خاکی این مجتمع 100 کیلو تخم آرتمیا و یک تن نیز بیومث آرتیمیا تولید می شود، ادامه داد: دشت فسندوز میاندوآب محلی منحصر به فرد است که به صورت استاندارد و پایلوت از سال 1393 تا کنون آرتمیا در آن تولید میشود.