پخش زنده
امروز: -
استاندار گیلان : استفاده از اعتبارات هزار و 600 میلیارد تومانی دفع پسماند باید اولویت نخست دستگاه های اجرایی مرتبط با پسماند استان باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ استاندار در نشست کارگروه ساماندهی پسماند استان از تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با حوزه ی پسماند خواست با آماده سازی طرح ها و ارایه ی به موقع آن به وزارت کشور، زمینه ی بهره گیری هر چه بیشتر از اعتبارات هزار و 600 میلیارد تومانی دولت را که در قالب بودجه ی 1400 برای سه استان شمالی کشور در نظر گرفته شده فراهم کنند.
ارسلان زارع گفت : دولت در بودجه سال آینده هزار 600 میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی پسماند 3 استان شمالی کشور اختصاص داده و ارایه به موقع طرح های این حوزه به وزارت کشور می تواند زمینه بهره گیری هر چه بیشتر این اعتبارات را برای گیلان فراهم کند.
وی همچنین بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت های بالقوه سازمان های مردم نهاد برای آموزش همگانی در خصوص راه های کاهش تولید زباله و نحوه ی تفکیک آن در مبدا تاکید کرد و گفت: این کار می تواند تا 50 درصد از حجم بیش از 2 هزار تنی تولید زباله در استان را کاهش دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان نیز در این نشست از عزم جدی استان برای اتمام طرح زباله سوز 600 تنی رشت تا پایان سال 1401 خبر داد و افزود: پارسال از مجموع 119 میلیارد تومان اعتبار مربوط به بخش پسماند گیلان، 70 میلیارد تومان برای ساخت این زباله سوز تخصیص یافت و امسال و سال آینده نیز اعتبارات قابل توجهی برای این طرح در نظر گرفته می شود.
علی اوسط اکبری مقدم همچنین از اجرای 3 طرح پردازش پسماند و تفکیک و جداسازی آن در شهرستان های لنگرود، تالش و لاهیجان خبر داد و افزود: طرح پردازش زباله در لنگرود با ظرفیت 250 تن اکنون بیش از 80 درصد پیشرفت دارد و قرار است تا نیمه ی نخست سال آینده به بهره برداری برسد.
وی اضافه کرد: طرح پردازش پسماند شهرستان های تالش و لاهیجان نیز در حال پیگیری ست و تلاش می کنیم تا پایان سال 1401 به بهره برداری برسد.
وی گفت: با پردازش پسماندهای خانگی فقط 40 درصد آنها روانه زباله سوزها می شود و 60 درصد پسماندها نیز دوباره بازیافت می شود .
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز با بیان اینکه روزانه بیش از 2 هزار تن زباله ی تولیدی استان در 26 منطقه، بطور غیر بهداشتی دفع می شود، تصریح کرد : از این تعداد، 12 منطقه ی دفع در نواحی ساحلی و 14 منطقه در نواحی غیر ساحلی واقع شده است.
ساسان کفایی افزود: در صورتی که دفع بهداشتی زباله های خانگی مدیریت نشود، آلودگی دریا، تالاب ها و آب های سطحی گیلان تشدید خواهد شد.
وی همچنین بر نقش آموزش همگانی برای کاهش سرانه ی تولید زباله در گیلان و تفکیک از مبدا تاکید کرد و گفت: این دو عامل مهم نقش بسزایی در کنترل و مدیریت بهینه ی زباله دارد و از فشار بی رویه به محیط زیست می کاهد.