پخش زنده
امروز: -
رئیس شورای رقابت گفت: فرمول قیمت گذاری برای ۱۸ خودرو غیر اقتصادی و عمدتاً جدید به جای تاثیر پذیری از تورم بخشی تابعی از افزایش ۵۰ درصدی تولید در خودرو سازان است.
آقای رضا شیوا در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: برای خودروهای اقتصادی و پر تیراژ که شورای رقابت از سال 90 تاکنون دستورالعمل تعیین قیمت دارد فرمول قبلی همچنان برقرار است اما برای خودروهای غیر اقتصادی که گران قیمت تر هم هستند فرمول جدیدی را تعیین کردیم که از فردا روند اجرایی آن آغاز می شود.
وی اضافه کرد: برای خودروهای 18 گانه شامل پژو پارس، پژو ۲۰۷ اتومات، پژو ۲۰۷ دستی، سمند سورن پلاس، رانا پلاس، رانا پلاس TU۵، دنا پلاس توربو شارژ، دنا پلاس توبوشارژ اتومات، هایما توربو دستی، هایما توربو اتومات، تارا، ساینا S، کوییک، شاهین، آریا، برلیانس و چانگان، پایه قیمت همان قیمت مصوب شورای رقابت است اما برای افزایش قیمت آن که از بهمن اعمال خواهد شد باید تا یک ماه آینده متوسط افزایش 50 درصدی تولید سالانه محقق شود تا بتوان افزایش قیمت را شامل این خودروها نماییم.
رئیس شورای رقابت افزود: دراین فرمول کیفیت و افزایش تولید، عوامل اصلی در افزایش قیمت هستند یعنی به طور نمونه متوسط قیمت سه ماهه آبان، آذر و دی خودرو در بازار آزاد را محاسبه و قیمت شورای رقابت را از آن کسر و عدد به دست آمده را بر سه تقسیم می کنیم در صورتی که متوسط 50 درصد افزایش در تولید اتفاق افتاده باشد این عدد به دست آمده را به قیمت شورای رقابت اضافه نموده و قیمت جدید خودرو برای ماه بهمن مشخص می شود اما اگر به هر نسبتی افزایش 50 درصدی تولید محقق نشود به همان نسبت افزایش قیمت کمتری اعمال می شود.
آقای شیوا گفت: با این روش به دنبال آن هستیم تا تفاوت قیمت و به اصطلاح برخی ها رانت را کم و دلال بازی و واسطه گری را در بازار خودرو حذف کنیم معتقدیم این فرمول جدید باعث می شود خودرو ساز نیز به سمت افزایش تولید متمایل شود البته علاوه بر دو خودرو ساز بزرگ، قرار شد سه خودرو ساز دیگر نیز به شرط رفع موانع تولید خود را افزایش دهند.
وی افزود: هر قدر تولید افزایش یابد هزینه تمام شده تولید نیز کاهش می یابد بنابراین افزایش قیمت به شرط افزایش تولید هم صرفه اقتصادی برای خودرو ساز دارد و هم در نهایت منطقی شدن قیمت خودرو را در پی خواهد داشت.