• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۶۹۷۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
بین الملل » اروپا
در نشست خبری وزرای خارجه روسیه و ترکیه مطرح شد

استقبال لاوروف از ابتکار ترکیه درباره مناقشه قره باغ

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با همتای ترکیه ای خود گفت، از ابتکار ترکیه برای حل مناقشه قره باغ استقبال می‌کنیم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون الجزیره، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با مولود چاووش اوغلو همتای ترکیه‌ای خود گفت: با طرف ترکیه‌ای درباره اوضاع فعلی در خاورمیانه و شمال آفریقا گفتگو کردیم. از ابتکار آنکارا برای حل مناقشه قره باغ بر اساس توافقنامه ما با جمهوری آذربایجان و ارمنستان استقبال می‌کنیم. لاوروف افزود: ما همچنین درباره تحولات در سوریه و لیبی با طرف ترکیه‌ای گفتگو کردیم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وزیر امور خارجه روسیه، بر لزوم جلوگیری از نفوذ مزدوران خارجی به منطقه قره باغ با سوء استفاده از مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکید کرد. 
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، سرگئی لاوروف در نشست مشترک خبری با مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در سوچی گفت: ما به طور مفصل درباره مسایل مشترک از جمله مسایل اقتصادی گفتگو کردیم. در سایه پیامد‌های همه گیری کرونا، تبادل تجاری بین دو کشور کاهش یافته است و باید بر تقویت تبادل تجاری بین دو کشور در آینده متمرکز شویم. کمیته مشترک دولتی حل این مسایل را پیگیری می‌کند. ما همچنین امروز بر طرح‌های سرمایه گذاری خود مانند احداث خط لوله گاز جریان شمال گفتگو کردیم. به علت همه گیری کرونا، اجرای بعضی پروژه‌ها متوقف شده است و در آینده اجرا خواهند شد. امروز بر تصمیم خود برای توسعه فناوری نظامی تاکید کردیم. همانطور که رئیس جمهور روسیه گفت، برای تصمیم طرف ترکیه‌ای برای پیگیری این مسیر با وجود فشار‌های آمریکا علیه آنکارا، اهمیت قائل هستیم. واشنگتن محدودیت‌های اقتصادی را اعمال کرد. امروز ما بر همکاری انسانی تاکید کردیم و آن را اولویت خودمان می‌دانیم.
لاوروف افزود: در سال آینده، ششمین نشست مجمع همکاری‌های مشترک بین روسیه و ترکیه برگزار خواهد شد. امروز درباره پرونده گردشگری و امنیتی گفتگو کردیم. ما همچنین مسایل مربوط به حضور گردشگران روسی در ترکیه و تدابیر شدید امنیتی این کشور را بررسی کردیم. برای بازگرداندن شهروندان روس به کشورشان با وجود تدابیری که برای مقابله با همه گیری کرونا در ترکیه اتخاذ شده است، تلاش می‌کنیم.
وی خاطر نشان کرد: ما همچنین امروز درباره مسایل مربوط به منطقه قره باغ بحث و گفتگو کردیم. ما از طرح آنکارا برای حل این مناقشه بر اساس توافق‌های به دست آمده بین رئیس جمهور روسیه، نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهوری آذربایجان، استقبال می‌کنیم. اجرای این طرح در چارچوب مرکز صلح و آتش بس روسی صورت می‌گیرد. این مرکز به لطف توافقنامه‌ها بین روسای جمهور روسیه و ترکیه تشکیل شد. این مرکز، حضور فعال خواهد داشت. ایده این طرح مربوط به جلوگیری از استفاده از مناقشه قره باغ برای نفوذ مزدوران خارجی به این منطقه است. ما موضع مشترک با طرف ترکیه‌ای داریم. ما همچنین درباره اوضاع فعلی در خاورمیانه و شمال آفریقا هم گفتگو کردیم. ما همچنین پرونده سوریه را بررسی کردیم. ما بر پایبندی به تربیون آستانه درباره سوریه تاکید کردیم. زیرا این چارچوب، کارآیی بیشتری برای حل مسایل مختلف میدانی دارد. ما توجه ویژه‌ای به پنجمین دور نشست‌های کمیته قانون اساسی سوریه داریم. هر کاری بتوانیم برای حل مسایل انسانی انجام خواهیم داد. ما باید برای ایجاد شرایط مناسب برای بازگشت آوارگان سوری تلاش کنیم. ما همچنین درباره پرونده لیبی و عادی سازی اوضاع در این کشور با مشارکت گروه‌های مختلف سیاسی و نمایندگان سه منطقه لیبی، گفتگو کردیم. ما درباره مسایل مربوط به دریای مدیترانه گفتگو کردیم و به عادی سازی اوضاع قبرس هم توجه داریم. امروز درباره ادامه همکاری در پرونده‌های مختلف توافق کردیم. ما گفتگو‌هایی درباره پرونده اوکراین هم داشتیم و موضع مشترکی در مورد پایبندی به توافقنامه مینسک داریم. ما هیچ نوع رفتار خصمانه اوکراین را نمی‌پذیریم. ما بر لزوم حل مسایل در سال ۲۰۲۱ تاکید کردیم.
 
لاوروف: به رغم تحریم‌های آمریکا، همکاری نظامی روسیه-ترکیه ادامه دارد
وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد به رغم تحریم‌های آمریکا علیه ترکیه، مسکو و آنکارا به همکاری نظامی خود ادامه می‌دهند.
ترکیه، عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، سامانه دفاعی ضد هوایی روسیه را تحویل گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو‏، تحویل سامانه اس-۴۰۰ روسیه به ترکیه‏، در چارچوب نزدیکی بین آنکارا و مسکو، سبب اصطکاک با چندین کشور غربی و اعمال قطعی تحریم‌های آمریکا در نیمه دسامبر شد. 
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که میزبان مولود چاووش اوغلو همتای ترکیه‌ای خود در سوچی (جنوب غربی روسیه) بود، گفت: «ما درباره اهداف دو جانبه توسعه همکاری فنی نظامی با ترکیه توافق کردیم».
این مقام روس خاطرنشان کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه عزم ترکیه برای «ادامه همکاری در این زمینه» ‏ را به رغم فشار غیرقانونی واشنگتن‏، تحسین می‌کند.
آمریکا نیمه دسامبر از تحریم‌ها علیه ترکیه خبر داد و پس از آن اعطای هرگونه مجوز جدید صادرات سلاح به آژانس ترکیه‌ای مسئول خرید و فروش تسلیحات‏ و ورود مقامات این سازمان به خاک آمریکا را ممنوع کرد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه این اقدام آمریکا را حمله به «حاکمیت» ترکیه دانست.
چاووش اوغلو گفت: «ما به علت تحریم‌ها از اقدامات خود صرفنظر نمی‌کنیم. توافق ما درباره تحویل اس-۴۰۰ قبل از تصمیم برای تحریم ترکیه انجام گرفت».
وی افزود: «موضوع هر چه‏، از جمله اس-۴۰۰‏، باشد ما ترجیح می‌دهیم مشکلات را از طریق گفتگو حل کنیم. آمریکا پس از تحریم اعلام کرد با گفتگو موافق است».
روسیه و ترکیه‏، هرچند در خصوص چندین پرونده (سوریه‏، لیبی، قفقاز) با هم رقیب هستند، اما به خاطر داشتن گفتگو‌های سازنده و به خصوص روابط خوب بین پوتین و اردوغان به خود می‌بالند.
در سال‌های اخیر، غربی‌ها به دید خوبی به نزدیکی روابط روسیه و ترکیه نگاه نمی‌کنند و شاهد آن هستند که یک عضو ناتو از طریق یک رقیب ژئوپلیتیک رده اول مسلح شده است.
لاوروف تأکید کرد «تحریم‌های غرب» بر روابطی «که براساس منافع ملی دو کشور» هدایت می‌شود تأثیری نمی‌گذارد.
ترکیه اعلام کرده است از سامانه اس-۴۰۰ بدون ادغام آن در شبکه کنترل و فرماندهی ناتو استفاده می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)