پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: هم اکنون هزار و ۵۰۰ زندانی در حال طی کردن دوران محکومیت خود در خارج از زندان از طریق پابند الکترونیک هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عیسی زارع پور در مراسم رونمایی از سه طرح مبتنی بر فناوری اطلاعات که بر اساس هوشمند سازی قوه قضاییه انجام شد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ملاقاتهای الکترونیک زندانیان توسعه مییابد؟ افزود: ما این طرح را به صورت آزمایشی در هرمزگان اجرا کردیم و قطعاً این طرح ملاحظاتی دارد که پس از نهایی شدن آن در دیگر نقاط کشور اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برای رفع قطع و وصل سیستمها در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی چه برنامهای دارید گفت: نوسازی تجهیزات فناوری اطلاعات قوه قضاییه تدوین شده است و یکی از دلایل اصلی کندی و قطعی، مربوط به تجهیزات است که به مرور تجهیزات فناوری اطلاعات قوه قضاییه بازسازی خواهیم کرد.
معاون رئیس قوه قضاییه افزود: هفته قبل یکی دو روز در این دفاتر اختلالاتی داشتیم که بر همین اساس نوبتهای کاری شبانه روزی طراحی شد که سرویسها و سرورها پایش میشود.
آقای زارع پور گفت: تا رسیدن به وضع پایدار صددرصدی راه میان مدتی را پیشرو داریم.
وی ادامه داد: ما تاکنون حدود ۵۰ سرویس الکترونیکی را از دستگاههای اجرایی دریافت کرده ایم که مربوط به ۲۰ دستگاه است و برنامه ما این است که به بیش از ۱۰۰ سازمان وصل شویم.
معاون رئیس قوه قضاییه گفت: قطع هر کدام از این سرویسها به معنی قطع سرویس قوه قضاییه است.
آقای زارع پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اطلاعات مورد نیاز برخی دستگاهها را در اختیارشان قرار میدهید؟ افزود: همچنان که ما به سبب تسهیل دسترسی مردم توقع داریم که دستگاهها با ما همکاری کنند خودمان هم باید اطلاعاتی را در اختیار بقیه دستگاهها قرار دهیم که در این چند ماه مرتب طرحهایی فعال شده است.
وی افزود: ما سرویس اصالت اسناد قضایی را در اختیار دستگاهها قرار خواهیم داد و تا یکی دو ماه آینده سامانه سجل محکومیتهای مالی را راه اندازی میکنیم و با وجود اینکه آیین نامههای اجرایی این سامانه در دولت تصویب نشده است، اما ما اقدامات خود را انجام داده ایم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: باید اطلاعات مالی محکومان را در اختیار بانکها قرار دهیم و ما بر اساس بخشنامه سه هفته پیش رئیس قوه قضاییه مکلفیم این اطلاعات را در صورت رضایت شخص محکوم در اختیار بانک قرار دهیم.
آقای زارع پور گفت: با برخی دستگاههای همکار مانند نیروی انتظامی هم باید کاملاً هماهنگ شویم.
وی افزود: گواهی عدم سوء پیشینه هم قدم بزرگی بود که رتبه ما را در کسب و کارها چند پله ارتقاء داد و ما نتیجه این گواهی را در آینده نزدیک در اختیار دستگاههای متقاضی قرار میدهیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اقدامات در بحث احراز هویتها گفت: ما از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان داخلی استفاده کردیم تا بتوانیم بحث احراز هویت از راه دور را انجام دهیم و بر همین اساس مجوز فعالیت سه کارگزار احراز هویت از راه دور صادر میشود.
آقای زارع پور درباره آخرین وضع طرح پابند الکترونیک که به منظور کاهش جمعیت کیفری در زندانها انجام میشود افزود: این کار مشترک میان مرکز آمار قوه قضاییه و سازمان زندان هاست و همه زندانیان، فک و نصب پابند را در مرکز آمار انجام میدادند که اکنون در سازمان زندانها این کار انجام میشود.
وی گفت: ما سامانه مدیریت پابند الکترونیکی را بومی کردیم چرا که نمونههای قبلی خارجی بود و فقط هزار و ۲۰۰ زندانی را میتوانستیم از این طریق کنترل کنیم، اما با تلاش یکی از شرکتهای دانش بنیان نرم افزاری کاملاً بومی طراحی شد و دیگر محدودیتی از نظر تعداد نداریم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: هم اکنون هزار و ۵۰۰ نفر از این طریق در حال طی کردن دوران محکومیت خود در خارج از زندان هستند و ما هم اکنون چهار هزار پابند الکترونیکی فعال داریم که تا پایان سال به ۱۰ هزار مورد هم میرسد.