پخش زنده
امروز: -
ثبت حق الوکاله وکلا از ابتدای آذر در سامانه شفافیت حق الوکالهها الزامی شده که برای انجام این فرایند توجه به چند نکته ضروری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ به منظور مبارزه با فرار مالیاتی و شفافیت میزان حق الوکاله ها، ثبت حق الوکاله وکلا در سامانه قرارداد الکترونیک، الزامی شده است و پروندههایی که فاقد قرارداد الکتروونیک حق الوکاله باشند، از چرخه رسیدگی خارج میشوند.
عیسی زارع پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اعلام کرده است، ثبت قرارداد وکالت در سامانه قرارداد الکترونیک اجباری است و حتما باید قرارداد حق الوکاله وکلای دادگستری به صورت شفاف و مشخص به صورت الکترونیک ثبت شود تا موضوع پرداختیهای موکل به وکیل هم شفاف باشد.
مراجعه کنندگان به وکیل و وکلای دادگستری باید به چند نکته ضروری توجه کنند تا در فرآیند رسیدگی پرونده خللی ایجاد نشود:
»» ابطال تمبر مالیاتی که البته باید مثلگذشته انجام شود.
»» در صورت تایید نهایی وکالتنامه الکترونیک، امکان ابطال وجود ندارد و در صورت استعفا و عزل وکیل و یا هر مورد مشابه، باید مراتب از طریق ارسال لایحه به شعبه اعلام شود.
»» چنانچه موکل خارج از کشور، زندان، محجور (دارای اختلال روانی یا صغر سنی) یا دارای معلویت شدید باشد نیازی به تنظیم وکالتنامه الکترونیک نیست و در دفاتر خدمات اکترونیک قضایی با مجوز خاص مطابق گذشته اقدام میشود.
»» امکان ثبت وکالتنامه از طریق سامانه خودکاربری وکلا و دفاتر وجود دارد.
»» تا زمان مشخص شدن و تایید تعرفه ثبت وکالتنامه در دفاتر هزینهای نمایش داده نمیشود و مراحل به صورت رایگان ثبت میشود.
»» اگر چند وکیل در یک قرارداد حضور دارند دکمه افزودن همه وکلا را انتخاب و سهم هر کدام را مشخص کنید.
»» در سامانه ابلاغ الکترونیک حق الوکاله، وکلای کار آموز به صورت خودکار به وکیل سرپرست متصل هستند و در قسمت امضا باید وکیل کارآموز کد ارسالی و تایید وکیل سرپرست را جهت ثبت اعلام کند.
»» در صورت تغییر وکیل سرپرست، باید مراتب در کانون وکلا اعمال تا در دفاتر قابل مشاهده باشد.
»» در شعب دادگاهها و دادسراها نیز امکان استعلام الکترونیک وکالتنامه الکترونیک وکیل وجود دارد.
همچنین؛ برای دریافت اطلاعات لحظهای درباره نحوه تنظیم دادخواست یا هر سوال حقوقی، سایت اطلاع رسانی مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه به نشانی https://moshaver129.eadl.ir در دسترس کاربران قرار دارد.
کارشناسان مرکز مشاوره تلفنی قوه قضاییه در طول شبانه روز با این شمارههای تماس ۱۲۹ برای تهرانیها و ۰۲۱۴۱۸۰۱ برای شهرستانیها پاسخگوی سوال مردم خواهند بود.
من یک وکالتنامه الکترونیکی امضا کردم ولی متن ان را ندیدم والان استرس دارم که برام مشکل بوجود بیاد هم مبلع وکالتنامه را ندیدم وهم می ترسم مورد سو استفاده های دیگر قرار بگیرد لطفا راهنمایی کنید متشکرم
الان منم یه قراردادالکترونیکی باوکیل امضاکردم که حاضرنیست یه نسخه ازقراردادروبرام بفرسته تا ببینم درقسمت شرایط قراردادحق الوکاله راچقدر تعیین کرده!؟ نحوه پرداخت راچگونه تعیین کرده
برداشت ازمحکوم به را درچه حدوبه چه میزان تعیین کرده...
این تعهدات فقط برای موکل است ووکلادرقبال دریافت انهمه دستمزدهیچ تعهدی برایشان مقرر نشده حداقل مثل معاملات املاک قبل ازنهایی شدن وثبت معامله یه مبایعه نامه مینویسندوحق وحقوق هرطرف کاملا دران ذکرشده باشه.
معلومه که این مندرجات قراردادالکترونیک رایک وکیل زِبِل نوشته که قراردادبرایش الزام اورنباشد!!!
این بود عدالت و مبارزه با فساد؟ مبارزه با فساد مگه شاخ و دم داره؟
وقت بخیر
ببخشید یه سوال داشتم
من قرارداد با یه وکیل بستم ولی فرم کاغذی از قرارداد بهم ندادن و بدون اینکه متن قرارداد رو ببینم الکترونیکی امضا کردم
برای اطلاع از متن قرارداد به دفتر خدمات حقوقی مراجعه کردم ولی گفتند ما دسترسی نداریم. از سایت عدل ایران و سامانه ثنا هم نتونستم پیدا کنم.
اگه امکان داره لطف کنید راهنمایی کنید که کجا می تونم متن قرارداد رو ببینم
با سلام
قراردادوکالت الکترونیکی از قبل تنظیم شده و وکیل و موکل می توانند در قرارداد تغییر ایجاد کنند...قبل از تایید قرارداد امکان مطالعه و ویرایش برای موکل امکان پذیر می باشد...بدین صورت قبل از ارسال رمز موقت از طرف موکل ، وکیل میتواند از پیش نویس قرارداد قبل از تایید نهائی از طریق پیام رسان وآتساپ یا ایمیل یا از طریق تلگرام جهت مطالعه به موکل ارسال نماید..پس از توافق موکل رمژ موقت باری ثبت وکالت الکترونیک برای وکیل ارسال می نماید.....موفق باشید
آیا میتونم ابطالش کنم؟
از جمله اینکه هر قراردادی باید قابل فسخ برای دونفر باشه نه اینکه یک قرارداد یک طرفه .و دوم حتما وکالتنامه قابل رویت برای موکل باشه چشم بسته که نمیشه یه قرارداد رو امضاء کرد.من از وکیلم متن قرارداد رو خواستم بهم گفت برو دفاتر خدمات قضایی بگیر .وقتی به یک طرف قرارداد حق مطلق میدن همین میشه دیگه.