پخش زنده
امروز: -
مراسم رونمایی از «درگاه ملی قوه قضاییه» با حضور رئیس مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درگاه ملی قوه قضاییه، کارتابل یکپارچه خدمات قضایی و سامانه هدایت الکترونیک قضایی جهت دسترسی الکترونیکی به خدمات قوه قضاییه با حضور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات رونمایی شد.
طی نشستی خبری به صورت مجازی، مراسم رونمایی از درگاه ملی قوه قضاییه، کارتابل یکپارچه خدمات قضایی و سامانه هدایت الکترونیک قضایی (سها) با حضور عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری دستگاه قضا برگزار شد.
عیسی زارع پور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سلیمانی و فخری زاده با ارائه گزارش عملکردی از اقدامات مرکز آمار قوه قضاییه در هشت ماهه سال جاری، عنوان کرد: دستیابی به قوه قضاییه هوشمند یکی از محورهای تحولی دستگاه قضا است و ما به دنبال دستیابی به آن، طی یک برنامه چهار ساله هستیم.
وی با اشاره به ۹ محور خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم با استفاده حداکثری از فناوری، دسترسی مردم به خدمات قضایی در نهایت سهولت و کرامت انجام شود و آرای صادره با دقت و به شکل موثر اجرا شود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه بانکهای اطلاعاتی مختلفی را در دست داریم که میتوان با آن از وقوع جرایم پیشگیری کرد، گفت: در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی، تا پایان آبان بیش از ۲۰ اقدام صورت گرفت که یکی از آنها، سامانه مربوط به وکلاست و حتی تمدید پروانه وکالت از طریق این سامانه انجام میشود.
وی ادامه داد: وکلا میتوانند همه اقدامات خود را از طریق این سیستم انجام دهند و به شکل شبانه روزی است.
زارع پور با بیان اینکه ماهانه ۳۰۰ هزار مراجعه به قوه را سامان دادیم و ۵۰ استعلام را به شکل الکترونیکی از دستگاههای مختلف دریافت میکنیم، افزود: در این هشت ماه بیش از نیم میلیون مراجعه به قوه قضاییه کمتر شده و به بیش از ۸۰۰ هزار مراجعه را سامان دادیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اینکه تا پایان سال اقدامات زیادی را در دست داریم، گفت: در تلاش هستیم در زمینه استعلامات الکترونیکی همه دستگاهها را پای کار بیاوریم و هدف گذاری ما بیش از ۲۰۰ نوع استعلام است.
وی ادامه داد: سامانهها باعث شده حضور فیزیکی کمتر شود و در زمینه توسعه دادرسیهای الکترونیکی یکی از زیرساختهای آن فراهم شده است.
زارع پور گفت: تا پایان سال برنامه داریم ۱۵ استعلام را الکترونیکی کنیم و دو هفته قبل، ۱۴۰۰ اتاق دادرسی الکترونیکی را فراهم کردیم.
وی تاکید کرد: بیش از ۳۰ هزار پرونده به شکل آنلاین و از طریق زیرساختی که قوه قضاییه آماده کرده، انجام شده است.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: در بسیاری از استانها اعزام زندانی به صفر رسیده و تا پایان سال همه زندانها را مجهز میکنیم تا اعزام و بدرقه زندانی به صفر برسد و در استان البرز تقریبا به صفر رسیده است.
زارع پور با بیان اینکه برنامه ما این است که هر هفته پروژههایی را در راستای الکترونیکی کردن قوه قضاییه رونمایی کنیم، گفت: امروز درگاه ملی قوه قضاییه رونمایی خواهد شد و تمام آرایی که قابلیت انتشار عمومی دارند در این سامانه در اختیار مردم قرار میگیرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: برای تمام خدمات قوه قضاییه، فیلم آموزشی تهیه میکنیم که آموزش میدهد چگونه مردم از این سامانهها استفاده کنند.
وی تاکید کرد: در بخش کارتابل یکپارچه خدمات قضایی همه اقداماتی که به شکل الکترونیکی امکان انجام آن است با یکبار ورود کردن در اختیار قرار میگیرد.
زارع پور افزود: در سیستم گواهی عدم سوپیشینه در کمتر از ۲۴ ساعت گواهی به شکل الکتروتیکی برای مردم صادر میشود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: همه خدمات در این سامانه به طور یکپارچه است و میتوان استعلام گرفت که فردی که ادعای وکالت یا کارشناس میکند، وکیل یا کارشناس هست یا خیر.
وی افزود: یکی دیگر از سامانهها، سامانه هدایت الکترونیک قضایی (سها) است و ما بر اساس قانون مکلفیم به مردم آموزش ساده طرح دعوی بدهیم. در این سامانه در هزار مورد از دعاوی پرتکرار برای طرح دعوی، آموزش لحاظ شده است و تا پایان سال تمامی دعاوی پرتکرار برای مردم قابل اطلاع رسانی است.
زارع پور ادامه داد: این سامانه، راهنمای کاملا جامع از طرف قوه قضاییه برای مردم است و یکی از کارهای مهم است که میتواند باعث تسهیل دسترسی مردم به عدالت شود.
وی گفت: برنامه ما این است که نسخه تلفن همراه خدمات قوه قضاییه را در هفته آینده رونمایی کنیم و هفته بعد از آن احراز هویت از راه دور را راه اندازی کرده تا کسانی که ثنا ندارند بتوانند از خدمات قوه قضاییه استفاده کنند.