به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
مدیرکل بهزیستی استان که به مناسبت ۱۳ آذر روز جهانی معلولین در برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم سخن میگفت افزود: ده درصد از افراد در جوامع معمولا دارای معلولیت هستند که مناسب سازی اماکن باید برای آنها صورت گیرد.
آقای پهلوانی ستوده با اشاره به جمعیت یک میلیون و سیصد هزار نفری قم نتیجه گیری کرد که در قم باید برای ۱۳۰ هزارنفر مناسب سازی اماکن انجام شود.
وی تصریح کرد: اینکار در قم تاکنون صورت نگرفته و به این قشر ظلم شده است.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: وسایل شخصی معلولان مانند خودرو، اماکن عمومی مانند راهها و معابر و دستگاههای اجرایی سه مسئله مهمی هستند که مناسب سازی باید درآنها اتفاق بیفتد.
دکتر پهلوانی در عین حال خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از دستگاههای اجرایی استان نسبت به این مهم همت گمارده اند درحالیکه میانگین کشوری ۴۳ درصد است.
وی مناسب سازی اماکن برای معلولان را وظیفهای همگانی توصیف کرد و گفت: این امر باید در تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی از وجود ۲۱ هزار پرونده معلولیت در این اداره کل خبر داد و افزود: آمار افراد نیازمند به مناسب سازی اماکن با احتساب سالمندان، جانبازان و امثال آنها، بیشتر از این است.
آقای صادقی امینی مدیرکل دفتر طرحهای توسعه شهری شهرداری قم هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در دو سال گذشته ردیف بودجه اختصاصی به میزان ۲۰۰ میلیون تومان برای هریک از مناطق شهری اختصاص یافته است تا بتوانند به رفع ایرادات موضعی اماکن جهت مناسب سازی بپردازند.
آقای صادقی امینی افزود: هشت بوستان شهری نیز در هریک از مناطق شهرداری به عنوان پایلوت اجرای طرحهای
مناسب سازی انتخاب شده است.
وی گفت: ۱۵ پل عابرپیاده درحال احداث هم به گونهای طراحی شده است تا معلولان بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند.
آقای نیک مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم هم که دیگر میهمان تلفنی این برنامه بود گفت: هم اکنون ۱۰۲ اتوبوس شهری مجهز به رمپ ویژه است.