سیل فروردین ۱۳۹۸ در لرستان خسارتی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان در برداشت و بیش از ۴۴ هزار واحد خسارت دیده از سیل دست آورد خشم طبیعت در این استان بود.
انگار که بهمن گل آمده باشد خانههای مردم زیر خروارها گل و لای مدفون شده بود؛ سیل شهر و روستا و خانهها بلکه همه زیرساختها را هم با خودبرده بود؛ پلها و جادهها با سیل رفته بودند و مسیر رفت و آمد به شهرها و روستاهای سیل زده قطع بود؛ خبری از حال و هوای عید نبود؛ نه تنها در مناطق سیل زده بلکه در کل کشور از جمله قم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ درست یکسال و سه ماه از آن روزها میگذرد؛ دوباره راهی لرستان هستیم؛ همراه فرمانده سپاه همیشه پیروز امام علی بن ابیطالب علیه السلام؛ تولیت حرم بانوی کرامت و رئیس ستاد مردمی کمک رسانی کریمه اهل بیت (س).
به بستر رودخانه خیره شده ام؛ سیل ویرانگر سال قبل، حالا جایش را به آبی آرام و زندگی بخش داده؛ و ما به دنبال اتفاقات پسا سیل هستیم؛ فروردین ۹۸ آمدیم برای روایت اشکها و حالا نوبت لبخندهاست.
داخل شهر زورانتل که میشویم خانم خوش رویی به استقبالمان میآید؛ میشناسمش؛ او را در بحران سیل درحالی که از خانه اش چیزی نمانده بود دیده بودم.
دعوتمان میکند و اتاقک کوچک نموری را نشان میدهد و میگوید: ما یکسال با بدبختی اینجا زندگی کردیم؛ به سمت خانه نو میرود و با خوشحالی میگوید: حالا اینجا را برایمان ساخته اند؛ همه امکاناتی دارد و تکمیل است؛ به آشپزخانه میرود و یک لیوان آب خنک تعارفمان میکند در گرمای تابستان.
از خانه که خارج میشویم جوانک ۱۵ یا ۱۶ سالهای رو به سوی من میگوید: من شما را در سیل دیدم که آمده بودید برای تهیه گزارش؛ میخندد کوه پشت سرش را نشان میدهد و میگوید: ما پناه برده بودیم بالای کوه و خانه هایمان کاملا تخریب شده بود، اما حالا اینجا خانههای زیادی ساخته اند، ما از شما ممنونیم.
کمی جلوتر پیرمردی را میبینم که مشغول کار است؛ از او درباره خانه اش میپرسم؛ به زبان محلی میگوید: دست شما درد نکِنه خیلی ممنون.
شادمانی به وسعت یک دنیاسردار شاه چراغی فرمانده سپاه علی بن ابیطالب با او خوش بشی میکند؛ جلو میروم و در حال حرکت با سردار گفتگو میکنم.
سردار با لبخند میگوید: اتفاق خوب این است که واحدهایی که با کمک مردم قم ساخته شده کامل است و با خیال راحت کلیدها را تحویل مردم میدهیم.
فرمانده سپاه علی بن ابیطالب ادامه میدهد: از زمان سیل تا کنون در منطقه حضور داشتیم و در ۲۴ روستا ۹۷ واحد مسکونی که بیشترشان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند تحویل دادیم و امروز روز افتتاح است.
سردار میگوید: این واحدهای مسکونی که تقریبا ۷ هزار و ۷۰۰ متر زیر بنا دارد، با بودجهای بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان ساخته شده است.
او میافزاید: ما در سیل به غیر از لرستان به خوزستان، گلستان، مازندران، سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز کمکهای مردم قم را انتقال دادیم
رییس ستاد مردمی کمک رسانی کریمه اهل بیت هم در مراسم افتتاح حاضر است و در گفتگویی، کمکهای مردم قم را برایم تشریح میکند؛ از همان آغازین روزهای سیل.
میگوید: با شروع بحران سیل بلافاصله در میدان آستانه به جمع آوری کمکهای مردمی پرداختیم؛ در مرحله اول ارسال لباس بود، چون هوا سرد بود و نیاز اصلی محسوب میشد؛ البته لباسهای نو؛ حتی اگر مردم لباس دست دوم میآوردند ما آنها را تبدیل میکردیم برای اینکه کرامتشان حفظ شود؛ و بعد مواد غذایی اعم از برنج روغن ماکارونی و حبوبات.
آقای پارچه باف ادامه میدهد: ۹ کامیون ده تن، حاوی حدود یک میلیارد تومان مواد غذایی و ادوات لایروبی برای منازل به پل دختر و معمولان و دورچگنی فرستادیم.
وی از سیل کمکهای مردم قم میگوید و میافزاید: مردم بودجه خوبی را به حساب ما واریز کردند؛ تصمیم گرفتیم با مشارکت سپاه امام علی بن ابیطالب در دورچگنی و شهر معمولان، روستای ابراهیم آباد و زورانتل واحدهای مسکونی را از صفر تا صد بنا کنیم.
رییس ستاد مردمی کمک رسانی کریمه اهل بیت با شعف میگوید: امروز این واحدها افتتاح میشود؛ در دورچگنی سی و چهار واحد ۶۴ متری؛ در ابراهیم آباد ۲۸ واحد ۸۵ متری و در زورانتل ۳۵ واحد ۸۵ متری؛ البته بیست درصد از کارهای اجرایی روستای ابراهیم آباد مانده که داریم انجام میدهیم و بوجه اش هم تکمیل است.
آقای پارچه باف بلند میشود که برود؛ دوباره به سمت من برمی گردد: این را هم بگویم ۴۶ یخچال هم به هر منزل اهدا کردیم.
جهادگران بی ادعاهمه اوستا ابوالفضل صدایش میزنند؛ با گروه جهادی از قم آمده برای ساختن؛ با لبخند ماله اش را کنار میگذارد و در پاسخ به سوال من میگوید: از وقتی پی این واحدها ریخته شد آمده ام برای کمک؛ درست است که حقوقی دریافت نمیکنم، ولی کمک به مردم حال آدم را خوب میکند، در واقع به خودمان کمک میکنیم تا روحیه بگیریم برای زندگی.
آقای بروجردی دانشجوی دانشگاه قم است؛ از مصاحبه فرار میکند، ولی به اصرار من میایستد؛ میگوید: برای اولین بار فروردین بود آمدیم برای پاک کردن گل و لای از خانه ها؛ بعد هم ارتباط را قطع نکردیم و ساخت و ساز را شروع کردیم.
او اینطور ادامه میدهد: اردوی جهادی هم یک دانشگاه است؛ درسهایی که در اینجا با جمع دوستان جهادگر آموختم در هیچ دانشگاهی تدریس نمیشود.
زیر سقف مهربانیلحظه تحویل کلیدها فرا میرسد؛ تولیت حرم حضرت معصومه (س) آیت الله سعیدی کلید خانه را همراه هدیهای به مشهدی علی میدهد و رو به جمع میگوید: مردم در همه کشور تلاش داشتند برای کمک به هموطنان رنج کشیده از سیل؛ از جمله مردم قم که آستان حضرت معصومه (س) یک نقش محوری داشت وگرنه تک تک مردم کمک کردند و حتی کسانی بودند که اسمی از آنها نیست، اما کمک رسان بودن؛ د آمدیم بگوییم بانوی کرامت نه تنها در بهشت بلکه در دنیا هم به یاد شما هستند.
صحبت هایش کوتاه بود، اما مرا به روزهای سالهای دور برد؛ سالهای دفاع از مرزهای میهن اسلامی؛ سالهای همدلی مردم و مسئولان؛ از آن روزها بیش از سی سال میگذرد و هزاران اتفاق در ایران اسلامی ما افتاده؛ از فتنههای سیاسی گرفته، تا حوادث طبیعی؛ چیزهای زیادی در این سالها تغییر کرده؛ از چهره شهرها و روستاها گرفته تا مرام و مسلکت آدم ها؛ اما آنچه در این سالها با کمترین تغییر همچنان بر بلندای این سرزمین میدرخشد، رسم جوانمردی و نوع دوستی مردم ایران است؛ مردمی که با وجود همه کاستیها و فشارهای تحمیل شده بر زندگی خودشان، هنوز هم برکتِ جیب و سفره هایشان را در دعای خیر بندگان خدا میبینند.
آقامحمدی _ خبرگزاری صدا و سیما _ قم