پخش زنده
امروز: -
در روزهايي که همه نظر ها به سمت همه گيري کرونا جلب شده ، يادمان باشد که بيماران مبتلا به ايدز در دنيا هم نياز به همبستگي جهاني دارند تا مسير درمان آنان هم مورد توجه باشد.
اول دسامبر روز جهانی مبارزه با ایدز نامگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان ؛ ایدز یک بیماری پیشرونده و قابل پیشگیری است، این بیماری حاصل تکثیر ویروسی به نام اچآیوی در بدن میزبان است که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن (معروف به نقص ایمنی یا کمبود ایمنی) انسان میگردد که خود زمینهساز بروز عفونتهای موسوم به فرصت طلب است که در نهایت پیشرفت همین عفونتها منجر به مرگ بیمار میگردد.
در سال ۱۹۸۱ هشت مورد وخیم از ابتلا به بیماری کاپوسی سارکوما یکی از انواع خوشخیم سرطان در میان مردان همجنسگرای نیویورک گزارش شد.
تقریباً همزمان با این موارد ، شمار مبتلایان به یک عفونت ریوی نادر در کالیفرنیا و نیویورک بالا رفت.
با این که در آن زمان عامل شیوع ناگهانی این دو بیماری مشخص نشده بود، اما معمولاً از این دو واقعه پزشکی به عنوان آغاز ایدز یاد میکنند.
در یک سال این بیماری بدون نام، گسترش زیادی داشت تا سرانجام در ۱۹۸۲ آن را ایدز نامیدند. از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجهها و همچنین برای بهبود آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیضها اول دسامبر هر سال به عنوان روز جهانی ایدز معین شدهاست و هر سال برای این روز شعاری نیز در نظر گرفته میشود.
ایدز پدیدهای پزشکی - بهداشتی است که ابعاد اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی آن بسیار گسترده است.
در سال ۱۹۹۶ سازمان ملل متحد ایدز را نه تنها به عنوان یک مشکل سلامتی مورد توجه قرار داد بلکه آن را یک مسئله بر سر راه پیشرفت بشری برشمرد.
بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلاء مربوط به کشورهای جهان سوم و در حال توسعه است.