به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه؛ فرحناز محمدی مدیرکل بهزیستی کرمانشاه با اشاره به سالروز آگاه سازی در زمینه اج آی وی گفت: پیشگیری از «اچ آی وی» با جلب
حمایت سیاستگذاران، مسئولان و سازمانها از برنامههای اطلاع رسانی و کنترل «اچ آی وی» و افزایش همکاریهای بین بخشی امکان پذیر است.
وی افزود: معرفی اقدامات و چالشهای موجود در زمینه بیماری ایدز، جلب مشارکت انجمنهای غیردولتی و عموم مردم در برنامههای پیشگیری و کنترل اچ آی وی و برجسته سازی شعار روز جهانی ایدز و نهادینه کردن آن، از جمله اهداف شعار امسال اداره کنترل ایدز اعلام شدهاند.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه تصریح کرد: پیشگیری و کنترل ایدز با دغدغه مندی عموم مردم، مسؤلین سلامت جامعه، نهادهای دانشگاهی، سازمانهای غیردولتی فعال در این حوزه، رسانههای گروهی، و.. محقق میشود و هیچ نهاد و یا ارگانی به تنهایی قادر به کنترل و پیشگیری از این بیماری نیست.
وی تاکید کرد: یکی از سازمانهایی که همواره در راستای پیشگیری و کنترل بیماری ایدز نقش مؤثری ایفا کرده سازمان بهزیستی است که عمده فعالیتهای سازمان بهزیستی در راستای پیشگیری و کنترل بیماری ایدز شامل آگاهسازی عمومی، فعالیتهای آموزشی، غربالگری و شناسایی اولیه افراد مشکوک به «اچ آی وی»، ارائه خدمات کاهش آسیب به معتادین تزریقی، و حمایت از افراد مبتلا به بیماری ایدز بوده است.
محمدی مهمترین و مؤثرترین اقدامات جهت کنترل این بیماری را شناسایی و غربالگری زود هنگام اولیه افراد در معرض خطر دانست و گفت: عمده افراد در معرض خطر شامل معتادین متجاهر و تزریقی، زنان آسیب دیده اجتماعی و کودکان کار هستند که در این راستا اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه، از کلیه معتادین متجاهر ارجاعی به مرکز نگهداری ماده ۱۶، معتادین مراجعه کننده به سرپناههای شبانه و مراکز گذری، اقدام به غربالگری و شناسایی افراد مبتلا به «اچ آی وی» کرده است.
وی هدف از شناسایی زود هنگام افراد مبتلا به «اچ آی وی» را جلوگیری از انتشار بیماری دانست و افزود: با تشخیص به موقع اقداماتی مهم در جهت درمان این افراد آسیب دیده انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه به بیماران اطمینان داد، محرمانگی نتیجه آزمایشات «اچ آی وی» و رایگان بودن تست آزمایش ۲ ویژگی غربالگریهای صورت گرفته برای شناسایی بیماران است.
محمدی در ادامه گفت: به منظور شناسایی زودهنگام بیماران از ابتدای سال جاری تا کنون یک هزار و ۳۰۰ نفر از افراد در معرض خطر و پر ریسک (شامل معتادین متجاهر و تزریقی، زنان آسیب دیده اجتماعی و کودکان کار) غربالگری شدهاند که در این میان تعداد حدود ۱۲ مورد مشکوک به «اچ آی وی» شناسایی و جهت انجام آزمایشات تکمیلی به مراکز بیماریهای رفتاری دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه معرفی شدهاند.