محققان علوم پزشکی اعلام کردند
تشخیص آلزایمر با استفاده از تصاویر شبکیه و هوش مصنوعی
محققان علوم پزشکی اعلام کردند موفق شده اند با استفاده از مدل هوش مصنوعی، اسکنهایی از شبکیه بگیرند که ابتلا به آلزایمر را پیش بینی میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه دوک در آمریکا اعلام کردند موفق شده اند با استفاده از مدل هوش مصنوعی، اسکنهایی از شبکیه بگیرند که ابتلا به آلزایمر را پیش بینی میکند.
این نوع هوش مصنوعی برای تفسیر ترکیبی از تصاویر گرفته شده از شبکیه طراحی شده و میتوان به کمک آن، گروهی از بیماریهای مغز و اعصاب از جمله آلزایمر را پیش بینی کرد.
در این شیوه، نوعی نرم افزار شگفت انگیز، ساختمان شبکیه و عروق خونی آن را که در تصاویر درون چشم وجود دیده میشوند بررسی و تغییرات شناختی را با ارتباط دادن با این تصاویر، درک میکند.
بر اساس یافتههای این دانشمندان که در نشریه بیماریهای چشم پزشکی انگلیس منتشر شده است این روش، به صورتی غیر تهاجمی، امکان تشخیص بیماری آلزایمر را فراهم میکند. پ
محققان میگویند تشخیص بیماری آلزایمر اغلب بر اساس علائم و تستهای شناختی صورت میگیرد و تستهای مکمل نیز تهاجمی، گران و خطرناک هستند.
دانشمندان این روش را بر روی ۱۵۹ داوطلب با موفقیت اجرا کردند.
به باور محققان، ارتباط دادن بیماری آلزایمر با تغییرات شبکیه، با این روش، که به صرفه و غیر تهاجمی است راه را برای تشخیص زودهنگام بیماری و آغاز کردن بهنگام درمان فراهم میکند.
بر اساس آمارها برآورد میشود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد، ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش مییابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل میشود.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان میدهد.
خاطرهها ترکیبی هستند از یادآوری دیدهها و شنیدهها و احساسات که برای یاداوری آنها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخشها دارد.
به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطرهها کمرنگ یا فراموش میشوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش مییابد، اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلولها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلولهای مغز میشود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرسها و اسمها آغاز میشود و کم کم تا آنجا پیش میرود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش میکند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد، اما میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.