شناسایی ۱۲ هزار و ۹۵۰ بیمار در شبانه روز گذشته
آخرین آمار کرونا؛ فوت ۳۸۹ بیمار دیگر
سخنگوی وزارت بهداشت: با فوت ۳۸۹ بیمار دیگر در شبانه روز گذشته، شمار جان باختگان قطعی بیماری کرونا به ۴۷ هزار و ۸۷۴ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی فرهنگی خبرگزاری صداوسیما ، خانم دکتر لاری افزود: با فوت ۳۸۹ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان قطعی بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۴۷ هزار و ۸۷۴ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (نهم آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۹۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و هزار و ۷۹۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۴۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۵۸ هزار و ۲۹۲ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۸۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۸۱ هزار و ۹۵۲ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
خانم لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
آمار مرگ کرونا در ایران از ۱۰ آبان به بالای ۴۰۰ نفر رسید و بعد از حدود یک ماه دوباره به زیر ۴۰۰ نفر کاهش یافت.
قزوین در وضعیت قرمز کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت اپیدمی کرونا در استان قزوین گفت: در این استان روند و نمودار ابتلا و مرگ و میر همچنان صعودی است .
خانم لاری افزود : با وجود افت و خیز موارد بستری و مرگ و میر کووید ۱۹ در استان قزوین روند و نمودار ابتلا و مرگ و میر همچنان صعودی است، شهرستان های البرز و قزوین در این استان در وضعیت قرمز یعنی بسیار خطرناک و شهرستانهای آبیک، بویین زهرا و تاکستان در وضعیت نارنجی یا خطرناک و شهرستان آوج در وضعیت زرد یعنی با خطر متوسط کرونا هستند.
وی اضافه کرد: میانگین بروز هفتگی ابتلا به کووید ۱۹ در استان قزوین ۱۹.۵ نفر به ازای هر صد هزار نفر و میانگین موارد مرگ کرونا در هفته اول آذر در این استان ۴۵ نفر به ازای هر یک میلیون نفر است که هر دو شاخص بالاتر از میانگین کشوری است.
خانم لاری گفت: هم اکنون حدود ۵۱۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانها و مراکز درمانی استان قزوین بستری و از این تعداد ۱۱۵ نفر به علت وخامت حال در بخش مراقبت های ویژه هستند. از زمان شیوع کرونا تاکنون ۵۴ هزار آزمایش کرونا در این استان از افراد دارای علامت انجام شده است که امیدواریم با همکاری مسئولان میزان تست در این استان افزایش پیدا کند.
وی افزود: مهم ترین عامل افزایش شیوع کووید ۱۹ در استان قزوین برگزاری مراسم تشییع و ترحیم است و امیدواریم مردم این استان با پرهیز از انجام این اقدام خطرآفرین در کاهش موارد ابتلا و فوتی این بیماری موثر باشند و به توصیه های بهداشتی بیش از پیش عمل کنند.
با شروع فصل سرما و زمستان سناریو های متعددی را در مورد افزایش یا کاهش شیوع کرونا میتوان تصور نمود که باید برای همه آنها آمادگی لازم وجود داشته باشد :
1-سناریوی اول :
با توجه به شروع فصل سرما و افزایش ازدحام در فضاهای بسته و کمبود تهویه در فضاهای بسته ، و تکثیر بهتر ویروس در دماهای پایین ، میزان شیوع افزایش می یابد . حتی ممکن است این افزایش بسیار زیاد باشد
2 - سناریوی دوم :
سناریوی دوم متفاوت ازسناریو شماره یک است ،
بر طبق این سناریو احتمالادرفصل زمستان سیستم ایمنی طبیعی بدن انسان اندکی نسبت به فصل پاییز بهتر عمل میکند ، که علت آن نوسانهای کمتر دمایی در زمستان نسبت به پاییز است ،
یعنی اگرچه دمای هوادر زمستان نسبت به پاییز سردتر است ، ولی نوسان های دمایی کمتراست ، و این کاهش در نوسان های دمایی عاملی در جهت بهبود کارکرد سیستم ایمنی طبیعی انسان در زمستان است( البته باقید احتمالا).
همچنین درزمستان حضور افراد در محیط های بیرونی مثل بازاروغیره کاهش می یابد ،
و تماس حضوری آنها با افراد متعدد و غریبه کمتر است ، و تماسهای حضوری روزانه افرادمعمولا فقط منحصر میشود به تماس با دایره بسته ای از تعداد اندکی از اعضای خانواده ، دوستان و همکاران و امثالهم ،
که این کاهش در تماسها بنوبه خود میتواند از دلایل کاهش احتمالی شیوع ویروس کرونا در زمستان باشد.
همچنین محدودیت های اعمال شده در پاییز ، میتواندمنجربه کاهش شیوع در زمستان گردد.
البته احتمالا این کاهش احتمالی در شیوع در زمستان ، قابل توجه نخواهد بود
3 - نتیجه گیری و راه حل :
وقایع رخ داده شده در زمستان هرچه باشد ؛
چه سناریو های بالا ، و چه هر واقعه دیگررخ دهد ،
یک چیز کاملا مسلم است :
استمرار و شدت بخشیدن به محد.ودیت های کرونایی فعلی برای مقابله با کرونا در زمستان در هر یک از حالات ذکر شده ، کاملا لازم و واجب است و به هیچ وجه نباید محدودیت ها کاهش داده شود ،
چون اگر میزان شیوع افزایش یابد ،( چه افزایش کم چه افزایش زیاد و بسیار زیاد ) پس بطور طبیعی باید محدودیتها شدت و استمرار بیشتری یابند.
و اگر هم میزان شیوع کم شود باز هم نباید محدودیت هارا کاهش داد یا مدت زمان آنها را کم کرد،
چون در این صورت ویروس دوباره جان تازه ای میگیرد وشیوع بیماری دوباره افزایش می یابد