در شبانه روز گذشته ؛
شناسایی ۱۳۲۲۳ کرونایی و جان باختن ۴۷۶ بیمار دیگر
سخنگوی وزارت بهداشت: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۷۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۳ هزار و ۴۱۷ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، خانم دکتر سیما لاری افزود: از دیروز تا امروز ۲۹ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۲۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و دو هزار و ۹۳۸ نفر از آنها بستری شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۱۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسید، افزود: خوشبختانه تا کنون ۵۸۳ هزار و ۷۰۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
خانم لاری گفت: ۵۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تا کنون پنج میلیون و ۶۶۷ هزار و ۵۳۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
دکتر لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی گفت: استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
تاکید بر استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استفاده از خون بهبودیافتگان کرونا یکی از روشهای درمانی موثر برای بیماران مبتلا به کرونا است که در آغاز ابتلاء بیمار از بدحال شدن وی جلوگیری میکند.
خانم لاری گقت: میزان مراجعه بهبودیافتگان این بیماری اما برای اهدای پلاسما از آغاز اردیبهشت ماه در کشور برابر با ۱۳ هزار و ۷۰۰ نفر بوده است که سبب جمعآوری ۱۱ هزار ۲۷۰ واحد پلاسما شده است که این آمار برابر با ۲درصد بهبودیافتگان کرونا است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به شمار اندک مراجعهکنندگان گفت: شیوه نامه های بهداشتی در سراسر مراکز انتقال خون کشور رعایت و تمامی تجهیزات پروسه اهداء پلاسما استریل و یکبار مصرف است.
وی افزود: در ۲۵ استان کشور در مراکز انتقال خون پلاسما دریافت میشود و در تهران نیز بهبودیافتگان کرونا میتوانند در مرکز خون استان تهران واقع در خیابان وصال شیرازی و مرکز نوآوری انتقال خون (جنب برج میلاد تهران) جهت اهداء مراجعه کنند.
به گفته وی تاکنون پنج میلیون و ۵۸۶ هزار و ۱۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
چگونگی اجرای ممنوعیت سفر برای کرونا مثبت ها
سخنگوی وزارت بهداشت درباره نحوه اجرای ممنوعیت سفر مبتلایان کرونا (دارای مثبت کرونا) توضیح داد.
دکتر لاری با بیان اینکه در محدودیتهای جدید، بحث حمل و نقل و تردد به صورت هدفمند بررسی میشود، گفت: بر این اساس افرادی که تستشان مثبت شود، به طور هوشمند اطلاعاتشان از طریق سامانهها به مراکز حمل و نقل و تردد کشور منتقل میشود.اکنون شرکتهای قطار این کار را انجام داده و سیستمهایشان را تطبیق دادند و شش الی هفت شرکت هواپیمایی هم این اقدام را انجام دادند.
وی افزود: در این راستا، مسافری که چه در مرحله صدور بلیت است و چه زمانی که دارد سوار قطار یا هواپیما میشود، اگر تستش مثبت باشد، از سوار شدنش ممانعت میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره تاکسی های اینترنتی نیز گفت: در تاکسیهای اینترنتی نیز به این صورت است که رانندهای که تستش مثبت بوده تا ۱۴ روز چراغ این راننده قرمز میماند و این راننده طی این ۱۴ روز نمیتواند مسافر بگیرد.
خانم لاری افزود: همه این موارد منوط به افزایش تست است که با تامین تستهای رپید (تستهای تشخیص سریع کرونا) محقق میشود. تستهای رپید بسیار راحت است و سوآپهای ریزی دارد که طی ۲۰ الی ۲۵ دقیقه پاسخ را نشان میدهد. این تستها میتواند انقلابی را ایجاد کند. البته به شرط اینکه پس از مشخص شدن پاسخ تست، ایزولاسیون از سوی فرد مبتلا انجام شود و یک ضمانت اجرایی برای قرنطینه افراد مثبت باشد.