محققان علوم پزشکی در دانشگاه هاروارد در آمریکا اعلام کردند
عمل کوچک کردن معده، استخوانها را ضعیف میکند
اعلام کردند عمل جراحی اسلیو که عملی رایج و معمول برای کاهش وزن است در نوجوانان ممکن است به ضعیف شدن استخوانها بیانجامد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت، پروفسور میریام بردلا استاد رادیولوژی دانشگاه هاروارد در بوستون در ایالت ماساچوست در آمریکا و معاون بخش رادیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون میگوید چاقی دوران کودکی مشکلی جدی است و در ده سال اخیر شمار کودکان چاق زیاد شده است و در این میانه شمار موارد عمل جراحی اسلیو Sleeve یا برداشتن معده عملی بسیار شایع است که در کودکان و نوجوانان نیز انجام میشود.
در این عمل جراحی نزدیک به ۷۵ درصد از معده برداشته میشود تا میزان ورود غذا بدن کاهش یابد و وزن کم شود. نتیجه عمل این است که معده به شکل یک لوله یا آستین sleeve درآید. شمار موارد عمل جراحی اسلیو بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ یکصد برابر شده است. دکتر بردلا میگوید:در بزرگسالان این جراحی ممکن است تاثیر طولانی مدت بر استخوانها داشته باشد که ریسک شکستگی را بالا میبرد، ولی ما تاثیر این عمل را در کودکان و نوجوانان بررسی کردیم.
مطالعه محققان بر روی ۵۲ فرد مبتلا به چاقی مفرط انجام گرفت که ۲۶ نفر آنها تحت عمل جراحی اسلیو قرار گرفته بودند و متوسط سن آنها ۱۷ سال و شش ماه بود. در مطالعات رادیولوژیک یک سال پس از جراحی مشخص شد افرادی که تحت عمل اسلیو قرار میگیرند به طور بارزی دچار کاهش توده استخوانی در استخوانهای فقرات میشوند و میزان چربی در مغز استخوان آنها نیز بیشتر میشود.
عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت وساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست. افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی همراه است. محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است.
برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت میکنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است. باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است. کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی میدهد، امری اجتناب ناپذیر است.
در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش مییابد. در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است؛ بنابراین تولید انرژی کاهش مییابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.