پخش زنده
امروز: -
برای کنترل رفلاکس معده و مری، پیش از مصرف داروها، برخی تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه هاروارد، برای کنترل رفلاکس معده و مری، پیش از مصرف داروها، برخی تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید.
اگر گاهی دچار خشونت صدا یا گلو درد میشوید، ممکن است دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا شده باشید؛ ولی اگر این علائم، برای مدتی طولانی باقی بماند، ممکن است دریچه پایینی مری که به معده باز میشود، دچار اشکال شده باشد.
این دریچه یا اسفنکتر، عضلهای است که عبور غذا از مری به معده را تحت کنترل دارد و هنگامی که به طول کامل بسته نشود، اسید معده به عقب و به مری بازگشت میکند. به این حالت در پزشکی، رفلاکس گفته میشود. اسید رفلاکس شده، میتواند گلو درد و خشونت صدا را سبب شود و ممکن است حس ناخوشایندی در دهان ایجاد کند که به صورت چشیدن مایعی نامطبوع در دهان است. هنگامی که بازگشت اسید، علائمی ایجاد میکند به عنوان اختلال رفلاکس گوارشی مروی یا GERD خوانده میشود. نشانه شایع این اختلال، سوزش بالای شکم است، دردی که در قسمت بالایی شکم و قفسه سینه روی میدهد و گاهی حس میکنید ممکن است دچار حمله قلبی شده باشید.
دکتر ژاکلین ولف متخصص گوارش و استادیار دانشگاه هاروارد میگوید سه حالت، تخلیه نشدن ضعیف غذا یا اسید از مری، ترشح بسیار زیاد اسید در معده و تاخیر در تخلیه معده، در ایجاد رفلاکس اسید دخالت دارند.
اگر شما دچار حملات تکرار شونده سوزش سر دل هستید، یا دیگر علائم رفلاکس اسید را دارید، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
یک: غذا را آهسته و در حجم اندک بخورید
هنگامی که معده خیلی پر باشد ممکن است غذا از آن به مری بازگردد؛ شما میتوانید با خوردن مقدار اندکی غذا، یک وعده را مثلا به سه وعده قسمت کنید.
دو: از خوردن برخی غذاها خودداری کنید
مبتلایان به رفلاکس معده، باید در مصرف برخی غذاها دقت کنند؛ به گفته دکتر ولف، خوردن برخی غذاها همچون نعناع، غذاهای چرب، غذاهای تند، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، قهوه، چای، شکلات و الکل، به ایجاد رفلاکس کمک میکند.
اگر شما به طور منظم از موارد بالا استفاده میکنید بهتر است در مصرف آنها تجدید نظر کنید.
سه: نوشابههای گاز دار مصرف نکنید
این نوشیدنیها ممکن است با پرهوا کردن معده شما، اسید را به سمت مری برانند؛ به جای آنها میتوانید آب بنوشید.
چهار: پس از خوردن غذا، دراز نکشید و به حالت عمودی باقی بمانید
هنگامی که میایستید یا حتی مینشینید، جاذبه، به شما کمک میکند اسید در معده بماند، جایی که به آن تعلق دارد؛ سه ساعت پیش از رفتن به تختخواب، غذای خود را به پایان برسانید؛ این جمله به آن معناست که پس از ناهار، نباید چرت بزنید و نباید نیمه شب، میان وعده غذایی داشته باشید.
پنج: خیلی سریع غذا نخورید
از ورزش سنگین، تا دو ساعت پیش از غذا پرهیز کنید؛ میتوانید حرکات نرم پس از ناهار داشته باشید، ولی از ورزشهای شدید بپرهیزید، به ویژه ورزشهایی که در آن باید خم شوید، زیرا ممکن است اسید را به مری بازگردانند.
شش: با زاویه بخوابید
در خواب مناسب، باید سر شما بین شش تا هشت اینچ (یک اینچ معادل تقریبا دو و نیم سانتیمتر است) بالاتر از پاهایتان قرار گرفته باشد. شما میتوانید از وسایل مناسب در تخت استفاده کنید که بلندکنندههای تخت یا extra-tall نام دارند و تخت شما را تا چهار برابر، بیشتر از حد معمول بالا میبرند. سعی نکنید با تغییر زاویه بالش، به بدن خود زاویه بدهید؛ این کار به شما کمکی نمیکند.
هفت: وزن خود را کاهش دهید
اضافه وزن، ساختمان عضلاتی را که حامی اسفنکتر مری هستند گسترش میدهد و فشاری را که این اسفنکتر را بسته نگاه میدارد کم میکند؛ این کار به رفلاکس و سوزش سر دل منجر خواهد شد.
هشت: سیگار را ترک کنید
نیکوتین، ممکن است اسفنکتر مری به معده را شل کند
نه: در مرحله نهایی، بهتر است با مشورت پزشک خود، داروهای خود را بررسی کنید
برخی داروها ممکن است بر رفلاکس موثر باشند؛ از جمله آنها میتوان به برخی مسکنهای ضد التهابی اشاره کرد.