همزمان با هشتمین مرحله توسعه ناوگان ریلی
خط تولید لکوموتیو واگن پارس به بهره برداری رسید+عکس
همزمان با هشتمین مرحله توسعه ناوگان ریلی در سال جاری و الحاق ۷۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل به این شبکه، با ورود نخستین واگن ریلی، خط تولید لکوموتیو واگن پارس به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، خط تولید لکوموتیو شرکت واگن پارس (آلستوم) بدنبال عقد قرارداد ساخت و تولید ۱۰ دستگاه لکوموتیو حمل قطار باری بین بخش خصوصی (شرکت البرز نیرو) و واگن پارس راه اندازی شد که امروز اولین واگن تولیدی این شرکت با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن به بهره برداری رسید.
این لکوموتیو با نام تجاری پارس ۳۳ با قدرت ۳۳۰۰ اسب بخار طراحی و تولید شده و سهم تولید داخل آن ۴۰ درصد است که این سهم در قطارهای بعدی افزایش خواهد یافت.
استفاده از سامانه کنترل پروسسوری دیجیتال بجای آنالوگ، بهبود مابین راهبر لکوموتیو، بهبود دستگاه تعلیق بوژی و افزایش ظرفیت تولیدی هوای کمپرسور از ۷ به ۱۱ هزار لیتر در دقیقه و همچنین افزایش ظرفیت مخزن سوخت و قلاب لکوموتیو از ۱۰۰ به ۱۲۰ تن از ویژگیهای لکوموتیو تولیدی است.
همچنین در مرحله هشتم توسعه ناوگان ریلی در مجموع ۷۰ دستگاه ناوگان به ارزش کلی ۲۲۳ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۳۳۴ نفر و با دو میلیون و ۸۰۰ هزار یورو صرفه جویی ارزی با دستور وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید و این ۷۰ دستگاه به شبکه ریلی کشور پیوستند.
در مرحله هشتم توسعه ناوگان، ۶۷ واگن باری تولید داخل به ارزش ۸۰ میلیارد تومان، ۲ دستگاه خودکشش ترنست نو به ارزش ۹۵ میلیارد تومان و یک لکوموتیو بازسازی شده به ارزش ۴۸ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
شرکتهای سازنده ناوگان این مرحله شامل شرکتهای واگن پارس، فولاد درخشان، واگن سازی کوتر و مپنا لکوموتیو و شرکتهای بهره بردار و سرمایه گذار شامل شرکتهای آذرکیا تجارت، پویا ترابر پیشتاز، مپنا و حمل و نقل ریلی رجا بودند.
از ابتدای سال ۱۳۹۹ و در ۷ مرحله، ۴۵۱ دستگاه ناوگان به ارزش ۹۲۳ میلیارد تومان به ناوگان حمل و نقل ریلی کشور پیوست.
تمام واگنهای پیوسته به ناوگان ریلی کشور از ابتدای سال، از ظرفیت شرکتهای داخلی و بدون وابستگی جدی به خارج کشور به ناوگان اضافه شده اند.