به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از کابل؛ محمد اشرف غنی گفت: یک اجماع قوی منطقهای برای برقراری صلح پایدار در افغانستان ضروری است چرا که خشونتی که مردم ما از آن رنج میبرند فراتر از تحمل است. برای تضمین صلح و ثبات سیاسی و مهار و از بین بردن تهدیدهای شبکههای تروریستی، سازمانهای جنایی و سایر تهدیدهای منطقهای با ما همکاری کنید.
" حنیف اتمر " وزیر امور خارجه افغانستان نیز در این نشست گفت: اولویت اصلی دولت افغانستان پایان دادن به خشونت در این کشور و دستیابی به صلح پایدار با طالبان است. دولت افغانستان بدون هیچ گونه توافق و با پذیرش خطر، هزاران زندانی طالبان را رها کرد، اما متاسفانه خشونتها هنوز هم کاهش نیافتهاست.
در این نشست بین المللی که به مدت دو روز ادامه دارد، نمایندگان هفتاد کشور جهان از جمله وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سی سازمان بین المللی به صورت مجازی حضور مییابند. دولت افغانستان، سازمان ملل متحد و فنلاند ریاست این نشست بین المللی را برعهده دارند. هدف اصلی این نشست، اعلام تعهدات جدید مالی جامعه جهانی به افغانستان تا چهار سال آینده است، دولت افغانستان نیز گزارشی از اجرای تعهدات خود در چهار سال اخیر در قبال کمکهای جامعه جهانی را در زمینههای مختلف از جمله مبارزه با فساد، حکومت داری، افزایش عواید داخلی ارائه خواهد کرد. دولت افغانستان انتظار دارد تعهدات جدیدی را از کشورهای کمک کننده تا چهار سال آینده به دست آورد.
«صدیق صدیقی» سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفت: دولت افغانستان اهداف خود را برای چهارسال آینده در زمینه صلح پایدار و مصونیت غذایی، مبارزه با فقر، خود کفایی نهادهای دولتی، سرمایه گذاری در بخش منابع درآمد زا و مبارزه با ویروس کرونا به جامعه جهانی ارائه میکند.
وی افزود: دولت افغانستان همچنین سیاستها، اولویتهای خویش در زمینههای اصلاحات، حکومتداری و مبارزه با فساد با هدف تحقق تعهدات دوجانبه با جامعه جهانی شریک در میان میگذارد. صلح، دولت سازی و بازار سازی سه هدف بزرگ است که ما را به تحقق یک افغانستان مردم سالار و صلح آمیز نزدیک میکند. دولت افغانستان با اکتفا به منابع مادی و انسانی خود به سوی خود کفایی گام بر میدارد و انتظار دارد جامعه جهانی در تحقق اهداف و برنامههای ما، دولت و ملت افغانستان را همکاری نماید.
افغانستان در نشستهای بین المللی توکیو و بروکسل که در سالهای دو هزار و دوازده و دو هزار و شانزده میلادی برگزار شد به ترتیب شانزده و پانزده میلیارد دلار تعهد کمک جامعه جهانی را به دست آورد.
در روز نخست شرکت کنندگان در این نشست با نگرانی از افزایش جنگ و خشونت در افغانستان بر لزوم کاهش خشونت و برقراری آتش بس تاکید کردند.