افغانستان دو دهه پس از حمله یازدهم سپتامبر
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ مردم افغانستان با گذشت دو دهه از حمله یازدهم سپامبر همچنان در آتش جنگ و نا امنی می سوزند .
آمریکا پس از حمله یازدهم سپتامبر با شعار مبارزه با تروریسم و تامین امنیت به افغانستان لشکرکشی کرد اما با گذشت نزدیک به دو دهه ازحضور آمریکا در افغانستان ، نه تنها تروریسم در این کشور نابود نشده بلکه شمار گروه تروریستی در افغانستان به بیست و یک گروه افزایش یافت.
از زمان حضور نظامی آمریکا در افغانستان تاکنون بیش از صد و پنجاه هزار غیرنظامی افغان براثر جنگ ، بمباران نظامیان آمریکایی ، انفجارها و حملات انتحاری جان خود را از دست داده اند و کشتار غیرنظامیان در این کشور همچنان ادامه دارد.
مبارزه با مواد مخدر از دیگرشعارهای آمریکا در افغانستان بود و این درحالی است که میزان تولید تریاک در این کشور از دویست تن در سال دو هزار و یک میلادی به حدود نه هزار تن رسید ، براساس آمار رسمی دولت افغانستان ، شمار معتادان به مواد مخدر در این کشور به بیش از سه میلیون نفر رسیده است آمریکا امروز خود متهم به تجارت مواد مخدر در افغانستان است.
وضعیت اقتصادی مردم افغانستان نیز با گذشت هر سال پس از حضور نظامی آمریکا بدتر شده است ، براساس آمار رسمی دولت افغانستان حدود پنجاه و پنج درصد مردم این کشور زیرخط فقر زندگی می کنند و حدود پنجاه درصد مردم این کشور امنیت غذایی ندارند.
دولت سازی در افغانستان نیز در کنار دیگر شعارهای آمریکا جامه عمل نپوشید ، در سال های اخیر هیچ یک از انتخابات های افغانستان بدون چالش و جنجال نبوده که یک عامل آن دخالت های آمریکا بوده است .
دولت سازی در افغانستان تا اندازه ای پیچیده شد که اسفند ماه سال گذشته اشرف غنی و عبدالله عبدالله که هر یک خود را پیروز انتخابات ریاست جمهوری اعلام و جداگانه به صورت همزمان مراسم تحلیف برگزار کردند.
مردم افغانستان در مجموع حدود دو میلیون شکایت از جنگ آمریکا در افغانستان در دیوان بین المللی کیفری لاهه ثبت کرده اند هر چند آمریکا در روزهای اخیر تعدادی از اعضای سرشناس این دیوان را تحریم کرد.
افغانستان: بهنام یزدانی