به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژانویه با یک و ۴۲ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه دسامبر با یک و ۲۲ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۷۸ سنت رسید.
در پایان معاملات روز گذشته نیز بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، به ترتیب هفت و نیم درصد و هشت و نیم درصد افزایش یافته بود. علت این افزایشها در روزهای اخیر اعلام دو شرکت آمریکایی و آلمانی مبنی بر تولید واکسن ضد بیماری همه گیر کووید-۱۹ است.
کارلو آلبرتو دو کازا Carlo Alberto De Casa از شرکت بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اکتیوتریدز ActivTrades در تحلیل اوضاع حاکم بر بازار و سمت و سوی آن میگوید: جشن ناشی از تولید واکسن کرونا توسط شرکت دارو سازی فایزر آمریکا و بیونتک آلمان همچنان برای قیمت نفت در بازار جهانی ادامه دارد.
وی افزود کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی انتظار دارند این واکسن به شیوع بیماری کرونا پایان دهد. بیماری که برای تقاضا برای نفت در سطح جهان بسیار مضر بوده است.
بهای نفت همچنین از چشم انداز و سمت و سوی احتمال تعدیل توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی نیز متاثر شده است. کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفتند که تولید خود را در فاصله ماههای مه و ژوئن ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است. اما بعدا این کاهش را تعدیل کردند و رقم آن را از اول ماه اوت، به هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رساندند. اکنون نیز تصمیم گرفته شده است که میزان کاهش تولید روزانه این گروه نفتی در فاصله ژانویه ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه باشد.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، کشوری که بعد از آمریکا و روسیه بزرگترین تولید کننده نفت و اولین صادر کننده نفت در جهان است، در کنفرانسی مجازی (ویدئوکنفرانس) که در امارات عربی متحده برگزار شده بود گفت ما میتوانیم با این توافقنامه به پیش رویم و آن را تعدیل کنیم.