به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری رویترز در گزارشی به بررسی تاثیرات شیوع کووید – ۱۹ بر فعالیت شرکتهای نفت و گاز جهان میپردازد و مینویسد: شرکتهای نفت و گاز در سرتا سر جهان در تلاشند تا به طور قابل توجهی شمار کارکنان خود را کاهش دهند تا با این اقدام در واقع بتوانند از آن چه که انتظار میرود یک دوره طولانی مدت کاهش تقاضا باشد، جان سالم به در ببرند.
شرکت اکسون موبیل اعلام کرد به همراه دیگر شرکتهای نفتی بزرگ شورون و رویال داچ شل، نیروی انسانی خود را به میزان ۱۵ یا حدود ۱۴ هزار نفر کاهش خواهد داد.
شرکت اطلاعات تجاری و تحقیقات انرژی ریستاد انرژی" Rystad Energy " اعلام کرد بیش از ۴۰۰ هزار فرصت شغلی امسال در بخش نفت و گاز کاهش یافته است که تقریباً نیمی از این کاهش مشاغل در آمریکا صورت گرفته است که چندین شرکت بزرگ اکتشافی و بسیاری از شرکتهای بزرگ خدمات نفتی در آنجا هستند.
شیوع کووید – ۱۹ لطمات زیادی را به اقتصاد جهانی وارد کرده است و بخشهای انرژی و گردشگری در این میان بیشترین آسیب را متحمل شده اند.
شرکتهای فعال در حوزه انرژی قبلاً با بازده ضعیف دست به گریبان بودند به ویژه شرکتهایی که در مناطق نفت شیل آمریکا فعال هستند، اما آنها مجبور شده اند کاهش هزینهها را دو برابر کنند چرا که سرمایه گذاران برای بهبود سود ناخالص خود این شرکتها را تحت فشار قرار میدهند.
پاول ملچانوف از تحلیلگران ریموند جیمز در این خصوص گفت وضعیت واقعی مربوط به دوره شیوع کووید - ۱۹ در صنعت نفت در واقع ریاضت اقتصادی است. از کاهش فرصتهای شغلی نیز همانند دیگر مسائل هیچ راه گریزی نیست.
علاوه بر شرکت اکسون موبیل، شرکت شورون، شرکت وودساید پترولیوم استرالیا و شرکت سنووس انرژی کانادا همگی از برنامههای خود برای کاهش کارکنانشان در هفتههای گذشته خبر دادند.
تقاضای جهانی سوخت در بهار بیش از یک سوم کاهش یافت. با وجود آن که میزان مصرف تا حدودی بهبود یافته است، اما این میزان در حالی که اقتصادهای بزرگ تعطیلیها را برای کنترل و مهار همه گیری کووید – ۱۹ از سر میگیرند، همچنان کمتر از یک سال گذشته است.
این رکود به ویژه در آمریکا، بزرگترین تولید کننده نفت خام جهان، شدید بوده است. این کشور بالاترین آمار تلفات ناشی از ابتلا به کووید – ۱۹ را در بین کشورهای جهان داشته است و خسارات ناشی از شیوع این بیماری نرخ بیکاری این کشور را به حدود هشت درصد رسانده است.
دن برویلت وزیر انرژی آمریکا در این خصوص گفت بازگشت به نقطه اوج تولید، حدود ۱۳ میلیون بشکه در روز که در سال ۲۰۱۹ عمدتا از طریق استفاده از فن آوری فراکینگ از سوی شرکتهای شیل حاصل شد، بعید است.
صنعت نفت شیل آمریکا به شدت تحت تأثیر این همه گیری قرار گرفته است چرا که کاهش شمار کارکنان و هزینههای این بخش برای شرکتهای نفتی آسان است.
فنآوری فراکینگ به یکی از موضوعات داغ در مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا تبدیل شده است.
جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واقع میخواهد فراکینگ را در اراضی فدرال محدود کند، حال آن که دونالد ترامپ رئیس جمهور کنونی این کشور برای حفاری بیشتر تلاش کرده و معتقد است که موضع بایدن در این خصوص فرصتهای شغلی را از بین میبرد.
شرکت شورون قصد دارد تقریباً ۲۵ درصد از نیروی کار خود را کاهش دهد و شرکت شل نیز اعلام کرده است قصد دارد تقریباً ۱۰ درصد نیروی انسانی خود را کاهش دهد.
شرکت سنووس نیز اعلام کرد پس از خرید شرکت رقیب هاسکی انرژی، نیروی کار خود را ۲۵ درصد کاهش خواهد داد.
در استرالیا از ماه مارس تاکنون بیش از دو هزار فرصت شغلی در بخش صنعت نفت از جمله در شرکتهای اکسون موبیل و شورون کاهش یافته است.
شرکت تولید کننده گاز مستقل وودساید نیز اوایل ماه جاری گفت که حدود هشت درصد نیروی کار خود را کاهش خواهد داد.
محمد بارکیندو دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت "اوپک" اخیراً ابراز نگرانی کرده است که سرعت تقاضای نفت پایینتر از حد انتظارات است و این امر تولید کنندگان بزرگ را ملزم به حفظ کاهش تولید میکند.
این در حالی است که شرکت پترو چایناای تی دی، بزرگترین تولید کننده نفت و گاز آسیا از افزایش ۳۵۰ درصدی سود خود نسبت به سال گذشته خبر داد.
با این حال، با توجه به وضعیت بازار در حال حاضر به نظر میرسد که بهای نفت خام به دلیل تقاضای ضعیف، دستکم تا دو سال دیگر از ۴۰ دلار در هر بشکه فراتر نرود و این امر میتواند به کار گیری افراد را در این صنعت محدود کند.