پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل بینالملل معتقد است که هیچ نوع دموکراسی در انتخابات آمریکا وجود ندارد چرا که مردم آن حق رای مستقیم ندارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای رضا صارمیراد در مصاحبهای رادیویی، افزود: انتخابات آمریکا یکی از پیچیدهترین و غیر دموکراتترین انتخابات دنیاست و این در حالی است که ایالات متحده خود را مدافع دموکراسی در جهان میداند، اما مردم آن حق رای مستقیم ندارند.
وی به تشریح سابقه انتخابات در ایالات متحده پرداخت و افزود: ساختار انتخابات در آمریکا که الکترال کارت نامیده میشود، به دویست سال پیش بر میگردد که در آن زمان نخبگانی به عنوان نمایندگان ایالتهای مختلف رای میدادند و پس از آنکه این مدل رای دادن در قرن ۲۱ رایج شد، مسئولان انتخابات آمدند و این رایها را هم به رای مردم اضافه کردند.
کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: در آمریکا دو مجلس نمایندگان و سنا داریم که مجلس اولی ۴۳۸ عضو و مجلس دومی ۱۰۰ عضو دارد که مجموع این دو عدد ۵۳۸ شده و همین دو عدد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد و به همان نسبتی که هر ایالت سناتور و نماینده دارد همان نسبت را به ایالات واگذار میکنند.
آقای صارمیراد خاطر نشان کرد: نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا ۵۳۸ اسم انتخاب میکنند که این تعداد آرای الکترال همان ایالت بوده که در مجموع ۵۳۸ اسم آماده میشود که در برخی از ایالتها به اسامی رای داده میشود و برخی ایالتها نیز به فرد نامزد یعنی آقای ترامپ یا بایدن رای داده میشود.
وی تصریح کرد: حال نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که اگر حتی یک رای بیشتر یکی از نامزدها بیاورد همان نفر برنده کل آرای الکترال میشود، اینجا ممکن است با آرای مردمی کمتر به ریاست جمهوری برسد و یا این امکان وجود دارد که این مسئله به صورت برعکس باشد.
کارشناس مسائل بین الملل برگزاری انتخابات آمریکا را غیر دموکراتیک دانست و خاطر نشان کرد: از سوی دیگر در انتخابات این دوره، ترامپ میگوید تقلب شده و آرای پستی را تقلب میداند، اما واقعیت این است که این مدل برگزاری انتخابات، زمینه تقلب درون آن وجود دارد و باید این مسئله را پذیرفت.
وی یادآور شد: پیشتر نیز تقلب در انتخاباتهای آمریکا صورت گرفته چرا که برگزار کننده انتخابات فرمانداران ایالتی هستند و مهم این است که آن فرماندار وابستگی به کدام جریان داشته باشد چرا که او میتواند شمارش آرا را متوقف کند و زمینه تقلب در انتخابات کاملا آماده است.
این کارشناس مسائل بین الملل همچنین گفت: در انتخابات مجالس محلی و سنای آمریکا نیز مسئله تقلب در انتخابات را داشتهایم، اما این مهم رسانهای نشده است.
اساسا آنچه باید در آمریکا تغییر کنند ساختار سیاسی این کشور است در واقع نظام سرمایه داری به سمتی حرکت خواهد کرد که نهایتا ثروت مندترین مردم رئیس جمهور شود.حال آنکه رئیس جمهور کنونی آمریکا یک میلیاردر است.
این بدان معنا است که نهایتا پول و سرمایه شخص ملاک انتخاب او خواهد شد. و حرکت بدین سمت اجتناب ناپذیراست.