پخش زنده
امروز: -
تعداد نشریات علمی در دانشگاههای کشور افزایش یافته است و شاهد افزایش تعداد مقالات از سوی پژوهشگران در دانشگاه های مختلف هستیم.
آقای غلامحسین رحیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : نخستین بار در کشور رتبه کیفی و کمی مقالات ما در بین الملل یکسان شده و تاکنون رتبه کیفی از رتبه کمی عقب تر بوده اما هم اکنون هم رتبه کیفی و هم رتبه کمی مقالات در بین الملل به 15 رسیده است .
وی افزود : تعداد مقالاتی که در مجلات بین المللی در سال 2019 چاپ شده حدود 62 تا 65 هزار عدد بوده است و همین تعداد هم مقالات داخلی در مجلات داخلی به چاپ رسیده است .
رحیمی با بیان اینکه هم اکنون 1360 مجله معتبر علمی در دانشگاههای کشور داریم گفت : مجوز تمام این مجلات توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری اخذ شده و از این تعداد 260 مجله علمی، ترویجی و بقیه علمی پژوهشی است . وی گفت : یکی از سیاست های مهم وزارت علوم تحقیقات و فناوری گسترش نشریات داخلی است که در این راستا سعی شده که مقالات خود را هم به زبان های انگلیسی و هم به زبان های عربی به چاپ برسانیم تا در عرصه بین الملل نیز قابل عرضه باشد و در بستر های بین المللی نیز چاپ شود.
رحیمی تاکید کرد : بیش از 50 مجله داخلی در پایگاههای بین المللی نمایه شده و این رشد خیلی خوبی را نشان می دهد البته وزارت علوم برنامه های تشویقی برای توسعه مجلات معتبر و نمایه شدن این مجلات در عرصه بین الملل دارد .
معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه هم اکنون 13 هزار آزمایشگاه فعال در دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور وجود دارد گفت : حدود 130 آزمایشگاه از این تعداد آزمایشگاه مرکزی محسوب می شود البته میزان تخصصی بودن تجهیزات این آزمایشگاه ها در هر دانشگاه متفاوت است اما یک سرمایه عظیم تحقیقاتی کشور است .
وی تاکید کرد: باید به پژوهش در عرصه علوم انسانی توجه شود و باید استادان ومحققات در حوزه علوم انسانی بتوانند مقالات معتبر خود را در مجلات معتبر علوم انسانی به چاپ برسانند .