زرشک پلو با مرغ
طعم سلامتی و میوه طول عمر در غذای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی
همراه همیشگی چلو مرغ زعفرانی و زیبایی دهنده سفره های ایرانی ،دارای طعم سلامتی و میوه طول عمراست.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛با شنیدن نام زرشک، اولین چیزی که به ذهنتان خطور میکند زرشکپلو با مرغ است.
آری زرشک؛ این همراه همیشگی چلو مرغ زعفرانی و زیبایی دهنده سفرههای ایرانی و محصولی که پر از خواص است و شناخته شده بیشتر برای ایرانیان.
حتما شما هم موافقید که بخش زیادی از مزهی بینظیر این غذای ایرانی خوشمزه، بهخاطر همان دانههای ترش زرشک است.
محصول زرشک که در حال برداشت است نه تنها حافظ سلامتی عمومی بدن و قلب بلکه خوراک ویژه این روزهای کرونایی است
این گیاه معجزه آسا، دارای ویتامین سی و تقویت کننده بدن، تضمین کننده سلامت قلب و دستگاه گوارش، پاکسازی کننده روده و کبدتان، پیشگیری کننده از سرطان و پیشگیری و بهبود دهنده دیابت، مقوی کبد و معده و دهها خاصیت دیگر.
بسیاری از افراد تاکنون بارها این غذا را درست کردهاند یا آن را درمهمانیها و مراسمها خوردهاند؛ اما کماکمان نمیدانند یک طرز تهیه زرشک پلو با مرغ خوشمزه، شامل چه مراحلی میشود.
زرشک پلو با مرغ و طرز تهیه آن برای دو نفرمواد لازم برای مرغ:دو تکه مرغ ران و سینه/دو عدد پیاز کوچک خلالی و رنده شده/ یک حبه سیر پوست کنده خردشده /یک عدد سیبزمینی متوسط پوست کنده و خلالی خردشده/یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی/۴۰ گرم کره/ نمک، فلفل سیاه و دارچین به مقدار لازم/روغن سرخ کردنی به مقدار لازم/زعفران دمکرده به دلخواه
مواد لازم برای زرشک پلو:دو پیمانه برنج/چهار قاشق غذاخوری زرشک/دو قاشق چایخوری شکر/نمک به اندازه لازم/زعفران دمکرده به دلخواه/کره یا روغن به مقدار لازم/خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه (برای تزئین)
مرحله اول: آمادهسازی مرغ: مرغها را از شب قبل با پیاز خلالی خردشده، سیر، نمک، فلفل سیاه و زعفران مزهدار و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. سپس روی ظرف حاوی مرغ را با سلفون بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا کاملا مزهدار شوند.
مرحله دوم:آمادهسازی سس مرغ: مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای رنده شده را در آن بریزید و تفت دهید تا سبک و کاراملی شوند. رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و رنگ غذا بعد خوشرنگتر شود.
مرحله سوم:کره را در ماهیتابه دیگری آب کنید و سپس تکههای مرغ مزهدار شده را در کره کمی تفت دهید تا دو روی آنها سرخ شود.
مرحله چهارم:مرغهای تفت داده شده را به همراه یک لیوان آب جوش ودارچین در سس پیاز و رب گوجه فرنگی قرار دهید و اجازه دهید تا مرغها با در بسته، روی شعله ملایم گاز بپزند. پس از نیم ساعت، به مرغها نمک بزنید و آنها را برگردانید تا دو روی آنها کاملا بپزد.
مرحله پنجم:آمادهسازی برنج: برنج را از دست کم سه ساعت قبل در آب ولرم و دو قاشق چایخوری نمک خیس کنید. یک قابلمه آب روی حرارت
متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس آب برنج را دور بریزید و آن را به قابلمه آب جوش اضافه کنید. زمانی که برنچ، کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه برنج، کمی روغن بریزید تا داغ شود. سپس تهدیگ دلخواه (سیبزمینی یا نان) خود را در کف آن بچینید. برنج آبکش کرده را در قابلمه بریزید و آن را به صورت مخروطی دربیاورید. روی برنج چند سوراخ ایجاد کنید و روی آن، آب و روغن بدهید یا چند تکه کره بیندازید. در ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا برنج، بخار کندسپس شعله گاز را کم کنید، دمکنی بگذاریدو اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
مرحله ششم:آمادهسازی سیبزمینی سرخ کرده: در همین حین، سیبزمینیهای خلالی خردشده را در روغن داغ سرخ کنید و در پایان سرخ شدن، کمی زردچوبه و نمک به آن بزنید. سیبزمینیها را روی کاغذ روغنی یا دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آنها کشیده شود. بهتر است سیبزمینیها در زمانی نزدیک به سرو غذا، سرخ شوند تا تردی و برشتگی خود را از دست ندهند و سرد نشوند.
مرحله هفتم:مرغها پس از حدود ۹۰ دقیقه، کاملا پختهاند و سس آنها نیز غلیظ شده است. مقداری زعفران دمکرده در دقایق پایانی پخت به مرغها اضافه کنید.
مرحله هشتم:آمادهسازی زرشک: زرشکها را از قبل تمیز کنید و یک ساعت در آب قرار دهید. سپس آنها را به همراه مقداری روغن در ماهیتابه
بریزید و برای ۳۰ ثانیه روی حرارت ملایم تفت دهید. در ادامه شکر را اضافه کنید و پس از ۳۰ ثانیه دیگر از روی حرارت بردارید. خلال بادام و پسته را به زرشکها بیفزایید تا با حرارت آنها کمی گرم شوند.
مرحله نهم: مقداری از برنج را با زعفران دمکرده مخلوط کنید. برنج را در دیس بکشید و روی آن را با پلوی زعفرانی، زرشک تفت داده شده و در صورت تمایل، خلال پسته و بادام تزئین کنید.
مرحله دهم: مرغ را در ظرف سرو بکشید و دور آن را با سیبزمینی سرخ کرده تزئین کنید. آب مرغ را هم فراموش نکنید و آن را در یک کاسه کوچک بر سر سفره بگذارید. نوش جان!
چند نکته:- اگر میخواهید یک زرشک پلوی مجلسی سرو کنید، مرغ کامل را به چهار قسمت تقسیم کنید تا دو سینه و دو ران مرغ کامل داشته باشید؛ اما اگر مهمانی شما خودمانی است، میتوانید هر مرغ کامل را به هشت قسمت تقسیم کنید.
- توجه داشته باشید که بیشتر خواص مرغ در سینه مرغ است؛ زیرا چربی بسیار کمی دارد و در نهایت، غذای شما را چرب نخواهد کرد.
- نان لواش برای تهدیگ زرشک پلو مناسبتر است.
نکات مربوط به زرشک• ابتدا زرشکها را پاک کنید و در یک صافی بریزید. سپس صافی را روی یک کاسه بگذارید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه، داخل کاسه پر از شنریزه میشود. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آبی که داخل کاسه میماند کاملا تمیز و عاری از شنریزه باشد.
• رمز داشتن یک زرشک پلوی بینقص، استفاده از زرشک تازه و خوشرنگ است.
• شما میتوانید زرشک را با کره تفت دهید تا عطر و طعم بینظیرتری به خود بگیرد.
• افزودن شکر به زرشک، سبب میشود تا زرشکها روی برنج بچسبند و غذا، طعم ترش و شیرینی پیدا کند. بهعلاوه، شکر، رنگ زرشک را براقتر میکند.
• برای اینکه شکر در زرشک گلوله نشود، آن را قبل از حل شدن و کاراملی شدن، با زرشک خوب مخلوط کنید و هم بزنید و بلافاصله از روی حرارت بردارید.
• شما میتوانید در هنگام تفت دادن زرشک، به آن کمی گلاب و زعفران دمکرده نیز اضافه کنید.