درچنین روزی بر دنیا چه گذشت؟
تقویم تاریخ؛ از ازدواج پیامبر اکرم تا کودتا در پاکستان
امروز سه شنبه، ششم آبان سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، برابر با دهم ربیع الاول سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیست و هفتم اکتبر سال ۲۰۲۰ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( ششم آبان ) به شرح زیر است:
وفات حضرت عبدالمطلب، جد پیامبر اکرم
۱۴۸۷ سال پیش در چنین روزی، دهم ربیع الاول سال ۴۵ قبل از هجرت حضرت «عبدالمطلب» جد بزرگوار پیامبر اسلام (ص) در شهر مکه وفات یافت.
آن حضرت از بزرگان قبیله قریش در دوران قبل از ظهور اسلام بود و در میان قریش به خرد، فصاحت و شیوایی بیان شهرت داشت. حضرت عبدالمطلب پرده داری خانه کعبه و تهیه آب و غذای زائران خانه خدا را عهده دار بود و این وظیفه مقدس همچون میراثی گرانبها از پدر به آن حضرت رسیده بود. حضرت عبدالمطلب عمل به پیمان را محترم میشمرد، به همین سبب از نفوذ و احترام خاصی در بین مردم آن زمان برخوردار بود. از جمله فرزندان عبدالمطلب میتوان عبدا... پدر حضرت محمد (ص) رسول گرامی اسلام و ابوطالب پدر حضرت علی (ع) را نام برد.
ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س)
۱۴۷۰ سال پیش در چنین روزی، دهم ربیع الاول سال ۲۸ قبل از هجرت پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س) ازدواج کرد. خدیجه (س) دختر خویلد، زنی شرافتمند و باایمان بود و در عصر جاهلیت به او لقب طاهره به معنای پاک داده بودند. حضرت خدیجه (س) پس از ازدواج با رسول خدا (ص)، در تمام مراحل زندگی، ایشان را یاری و همراهی کرد. این بانوی بزرگ اولین کسی بود که به رسالت پیامبراکرم (ص) ایمان آورد و با تمام توان خود به یاری دین خدا برخاست. حضرت خدیجه (س) از زنان ثروتمند و سرشناس زمان خود بود و گذشته از آنکه تمام ثروت و توان مالی خود را در اختیار رسول اکرم (ص) برای نشر دین خدا قرار داد، از نظر روحی نیز رسول خدا (ص) را در دعوت مردم به یکتاپرستی یاری کرد. حضرت خدیجه (س) هنگام ازدواج با حضرت محمد (ص) چهل سال داشت و ۲۵ سال با آن حضرت زندگی کرد و همه فرزندان رسول خدا (ص) جز ابراهیم از این بانوی بزرگوار هستند و پیامبر اکرم (ص) همواره از این همسر فداکار به نیکی یاد میکرد.
واکنش امام خمینی به طرح ملک فهد برای سازش با رژیم صهیونیستی
۳۹ سال پیش در چنین روزی ششم آبان سال ۱۳۶۰ هجری شمسی امام خمینی (ره) نسبت به طرح "فهد" درباره صلح فلسطین و اسرائیل واکنش شدیدی نشان دادند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پس از امضای قرار داد کمپ دیوید بین دولت مصر و رژیم غاصب اسرائیل با میانجیگری آمریکا، رژیم های خود فروخته منطقه هر کدام به نوعی راه رژیم حاکم بر مصر را در پیش گرفتند. در این میان فهد بن عبدالعزیز، ولیعهد وقت عربستان سعودی، در ۱۸ مرداد ۱۳۶۰ طرحی را پیشنهاد کرد که به طرز زیرکانه ای رسمیت شناختن اسرائیل را در پی داشت و باعث ایجاد مخالفت هایی در جهان اسلام گردید. حضرت امام خمینی (ره) در واکنش به این طرح در ششم آبان ۱۳۶۰ طی سخنانی عنوان فرمودند: "بر ما و هر مسلمانی واجب است طرح هایی از قبیل طرح سادات و فهد را رد کند. بر ما واجب است که اینگونه طرحها را که به نفع مستضعفین نیست محکوم نماییم. امروز از خطرناکترین امور، طرح کمپ دیوید و طرح فهد است که اسرائیل و جنایات او را تحکیم می کند. این طرحها موجب اختلاف شد و راه را برای اسرائیل باز کرد. " مخالفت صریح امام و حمایت سراسری مسلمانان جهان از موضع حضرت امام باعث شد تا طرح فهد از سوی بسیاری از دولتها نیز رد گردد. زمان در سالهای بعد نشان داد که رژیم صهیونیستی به هیچ وجه حاضر نیست طرحی که این دولت اشغالگر را به تعهدی درباره فلسطینیان وادارد بپذیرد و از ادعاهای بی اساس خود عقب نشینی کند. این وقاحت به حدی رسید که در پیمانها و اجلاس های مشترک صلح بین اعراب و اسرائیل، رژیم صهیونیستی تنها راه حل مشکل فلسطینیان را از بین بردن آنان عنوان کرده و تصمیم جدی اتخاذ نمود که از ورود آوارگان فلسطینی به سرزمین های اشغالی، به شدت جلوگیری کند.
کودتای ایوب خان در پاکستان
۶۲ سال پیش در بیست و هفتم اکتبر ۱۹۵۸ میلادی ژنرال "محمد ایوب خان" در پاکستان کودتا کرد و قدرت را به دست گرفت.
یازده سال پس از استقلال پاکستان، ژنرال محمد ایوب خان، از فرماندهان ارتش پاکستان، در کودتایى بدون خونریزی در ۲۷ اکتبر ۱۹۵۸ م، قدرت را در این کشور به دست گرفت و اسکندر میرزا به عنوان اولین رئیس جمهور پاکستان مجبور به کناره گیری از قدرت شد. وی که ابتدا فرماندهی ارتش و سپس وزارت دفاع را بر عهده داشت، قبل از کودتا جانشین رئیس جمهور بود. پس از کودتا، وی با در اختیار گرفتن سمتهای ریاست جمهوری و نخست وزیری، در پاکستان حکومت نظامی اعلام کرد. ایوب خان، اگر چه هفت سال بعد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۹۶۵ م به پیروزی رسید، اما به تدریج به سبب افزایش مشکلات اقتصادی و سیاسی، با شورشهای مردمی روبرو شد؛ بنابراین تصمیم گرفت برخی از آزادیهای اجتماعی را احیاء نماید. در همین رابطه به ایجاد هسته هایی به نام واحدهای دموکراتیک بنیانی، پرداخت. ژنرال ایوب خان پس از این که نتوانست برای تحقق خواستههای مردم مسلمان پاکستان کار مهمی انجام دهد پس از یازده سال حکومت، در سال ۱۹۶۹ م، قدرت را به داماد خود، ژنرال یحیی خان واگذار کرد.
استقلال ترکمنستان از شوروی
۲۹ سال پیش، در روز بیست و هفتم اکتبر سال ۱۹۹۱ میلادی استقلال ترکمنستان از شوروی، به تصویب شورای عالی ترکمنستان رسید. این کشور در گذشتههای دور، جزو قلمرو ایران بود. در قرن یازدهم میلادی، سلسله ایرانی سلجوقیان از قبایل ترکمن آسیای مرکزی تشکیل شد و قدرت یافت اما مدتی بعد با حمله مغولان، این سلسله مضمحل شد. در قرن نوزدهم میلادی، روسیه در ترکمنستان نفوذ کرد و پس از مدتی جنگ با ترکمن ها، درسال ۱۸۸۱ آنها را شکست داد. ترکمنستان پس از انقلاب شوروی در سال ۱۹۱۷، صحنه درگیری کمونیستها با ملی گرایان بود که سرانجام کمونیستها پیروز شدند و ترکمنستان در سال ۱۹۲۴ به عنوان یکی از جمهوریهای شوروی، شناخته شد اما درپی تحولات شوروی و روند تجزیه این کشور، ترکمنستان نیز استقلال خود را در سال ۱۹۹۱ اعلام کرد. کشور ترکمنستان در حاشیه دریاچه خزر، حدود ۴۸۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و با کشورهای ایران، افغانستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان همسایه است.
اشغال کره توسط ژاپن
۱۱۰ سال پیش درچنین روزی، بیست و هفتم اکتبر سال ۱۹۱۰ میلادی ژاپن پس از چندین سال جنگ با روسیه و چین و پیروزی بر این دو کشور، کره را رسماً به خاک خود ضمیمه کرد.
این اقدام باعث افزایش اعتراضات و مبارزات مردم کره علیه استعمار ژاپن شد. اما کره تا هنگام شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵، در اشغال این کشور بود. در این زمان، با تصرف شمال کره توسط نیروهای شوروی و جنوب آن توسط نیروهای آمریکایی، شبه جزیره کره عملاً به دو کشور کره شمالی و کره جنوبی تجزیه شد و هنوز این جدایی ادامه دارد.