به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ با خبر ابتلای
دونالد ترامپ به کووید ۱۹، فعالیتهای انتخاباتی او به شدت تحت الشعاع قرار گرفت و احتمال لغو شدن مناظرههای بعدی او وجود دارد. در این صورت، بخت یار
"جو بایدن" خواهد بود و فرصتی طلایی برای او تا در این روزهای باقیمانده، بهترین بهره برداریهای تبلیغاتی را به نفع خود داشته باشد.
برخی از رسانهها با توجه به اعلام مثبت شدن آزمایش کرونای تعدادی دیگر از مقامهای دولت ترامپ و جمهوریخواهان کنگره، منشأ سرایت این ویروس را در مراسم معارفه شنبه پیش (۵ مهر) امی برت، نامزد محافظه کار دیوان عالی میدانند. وی در تابستان به کووید مبتلا شده و پس از کسالتی مختصر بهبود یافته بود.
به نوشته تارنمای روزنامه انگلیسی گاردین، تعدادی از مقامهایی که در روزهای اخیر آزمایش کرونای آنها مثبت بوده در جریان مراسم مزبور که فاصله گذاری اجتماعی نیز در آن رعایت نشده بود، کنار یکدیگر نشسته بودند.
تارنمای هیل نیز هشدار داد که ترامپ در جریان مراسم فوق و پس از آن نیز در همایشهای
انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شرکت کرده و با برخی از دوستان خود دیدار کرده است. از جمله این افراد میتوان به اعضای کنگره و اصحاب رسانه، رودی جولیانی و کریس کریستی اشاره کرد. نتیجه آزمایش دیگر اعضای خانواده ترامپ، جو بایدن رقیب دموکرات وی و معاونش مایک پنس منفی بوده است.
از سوی دیگر ابتلای ترامپ به کرونا موجب برانگیخته شدن احساسات هواداران و مخالفان وی شده تا جائیکه برخی از مقامهای پیشین دمکرات در توییتر برای او طلب مرگ کردهاند. زارا رحیم، از کارکنان کاخ سفید در دولت باراک اوباما و سخنگوی هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۱۶ در توییتی که بعداً آن را حذف کرد، آرزوی مرگ رئیسجمهوری آمریکا را کرد. توییتر با هشدار نسبت به این رویه تهدید کرد که بر اساس مقرراتی که از بهار امسال به اجرا گذاشته، انتشار چنین مطالبی خلاف خط مشی این تارنما بوده، با آن برخورد شده و حساب کاربر خاطی بسته خواهد شد.
گفتنی است که جو بایدن رقیب دموکرات ترامپ و باراک اوباما سلف وی در پیامهایی جداگانه برای وی آرزوی شفای عاجل کردهاند.
رئیسجمهوری آمریکا پس از اعلام بیماریش تلاش کرد تا با پای خود سوار بالگرد شده و با توییت از درون بیمارستان خیال هواداران خود را از مساعد بودن حالش راحت کند. با این وجود تارنمای رادیوی ملی همگانی آمریکا (ان پی آر) هشدار داد که وضع جسمانی ترامپ وی را در زمره بیماران پر ریسک قرار میدهد. به نوشته این تارنما، با وجود آنکه ترامپ ۷۴ ساله سیگار نکشیده و لب به مشروب نمیزند، وزن ۱۲۰ کیلویی و سن بالا و مذکر بودنش موجب شده تا در زمره افرادی قرار گیرد که ابتلا به کرونا برای آنان خطرناک بوده و احتمال فوت آنان را بیشتر میسازد.
به نوشته این تارنما، ترامپ از مکملهای روی و ویتامین دی استفاده میکند که خاصیت اصلی آنها تقویت سیستم ایمنی بدن است. وی همچنین برای کاهش سطح کلسترول خون خود دارو مصرف کرده و کلسیم خونش نیز نسبتأ بالا است. در آخرین اطلاعیه پزشک ترامپ قید شده که وی نیازی به اکسیژن درمانی ندارد، ولی پس از تزریق پادتن، داروی ضد ویروس رمدسیویر نیز به وی تزریق شده است.
واشنگتن پست در گزارشی تحت این عنوان که " تبعیض بخش نظام بهداشت و درمان آمریکا را نیز گرفتار کرده است " نوشت، دونالد ترامپ به کرونا مبتلا شده است و تیم پزشکی وی از هیچ تلاشی برای درمان رئیس جمهور دریغ نمیکند. از تیم پزشکی گرفته تا بالگردی که وی را به بیمارستان انتقال داد و داروی آزمایشی که برای جلوگیری از شدت یافتن بیماری وی تجوزیر شده است، رئیس جمهور از امکانات درمانی برخوردار است که تعداد معدودی از جمعیت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار نفری آلوده به کرونا در آمریکا از آن استفاده میکنند.
حتی با وجود علائمی که دکتر شان کانلی سرپرست تیم پزشکی ترامپ ظاهرا آنها را خفیف توصیف کرد، رئیس جمهور ۷۴ ساله آمریکا مهمترین فرد در میان افراد مهم و صاحب نام جهان است که به این بیماری مبتلا شده اند و با آن دست و پنجه نرم میکنند.
ارائه خدمات درمانی ویژه به افراد مهم و صاحب منصب از ویژگیهای نظام بهداشت و درمان آمریکاست. بیمارستانهای بزرگ در سراسر آمریکا امکانات ویژهای را برای چهرههای سرشناس و معروف، افراد فوق ثروتمند و نیز شخصیتهای بانفوذ و بیمارانی در نظرگرفته اند که میخواهند از شهروندان عادی جدا باشند و احتمالا اگر از نحوه ارائه خدمات راضی باشند کمک قابل توجهی را به بیمارستان ارائه خواهند کرد. اینها آمریکایی و اتباع خارجی از کشورهایی همچون عربستان سعودی، چین، کانادا و مکزیک هستند.
این در حالی است که با شیوع ویروس کرونا صحنههایی در بیمارستانهای دولتی نیویورک تا تگزاس مشاهده میشود که به یاد ماندنی است؛ بیمارستانهایی که با همه گیری کرونا مملو از بیمار شده است و پزشکان و پرستاران با امکانات اندکی که در اختیار آنها گذاشته شده است برای نجات جان بیماران تلاش میکنند.
از دیگر مزیتهایی که ترامپ در بیمارستان نظامی والتر رید از آن برخوردار است استفاده از یک پادتن آزمایشی برای درمان وی است که پزشکان ترامپ از شرکت ریجنرون دریافت کرده اند.
پیتر هوتز رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه بیلر میگوید: " آیا باید برای درمان رئیس جمهور از شیوههایی استفاده شود که به شخص دیگری پیشنهاد نمیکنیم؟ من پزشکانی را که چنین تصمیمی گرفتند نمیشناسم. چنانچه ترامپ جان خود را از دست دهد خطرات امنیتی ناشی از این مسئله فوق العاده خواهد بود به ویژه اینکه اکنون اوضاع با تئوریهای توطئه و دیگر موضوعات متشنج شده است.
به طور دقیق شمار پزشکان و پرستارانی که برای درمان ترامپ بسیج شده اند مشخص نیست، اما برای مبتلایان به کرونا که شرایط جسمانی آنها نسبت به ترامپ وخیمتر است حضور تعداد کافی پزشکان و پرستان بسیار ضروری و حائز اهمیت است. در دوره همه گیری کرونا، یک پرستار بخش مراقبتهای ویژه که باید مراقب دو بیمار باشد مسئولیت چهار بیمار را بر عهده دارد.
برای ترامپ همچنین داروی رمیدیسور تجویز شده است که برای مبتلایان به کرونا که در بیمارستانها بستری هستند استفاده میشود، اما با توجه به اینکه پزشکان در تلاش برای متوقف ساختن روند بیماری ترامپ هستند وی زودتر از دیگران این دارو را دریافت خواهد کرد.
دکتر شان کانلی همچنین اعلام کرد ترامپ از داروی زینک، ویتامین دی، ملاتونین، آسپرین و یک داروی ضداسید معده به نام فاموتیدین استفاده میکند.