انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۳۲ روز مانده به انتخابات
۳۲ روز مانده به انتخابات آمریکا، ترامپ از مثبت شدن نتیجه تست کرونای خود و همسرش خبر داد که گمانهزنیها در مورد احتمال به تعویق افتادن این انتخابات را افزایش داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ "دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در پیامی توییتری نوشت: تست بانوی اول آمریکا و من از نظر کووید-۱۹ مثبت شد، ما فورا قرنطینه و روند بهبودمان را شروع میکنیم، ما این روند را باهم میگذارنیم!
ابتلای ترامپ و همسرش ملانیا که در پی ابتلای "هوپ هیکس"، دستیار ترامپ و مدیر ارتباطات راهبردی کاخ سفید اتفاق افتاد، از هم اکنون گمانهزنیها در مورد احتمال به تعویق افتادن انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را افزایش داده، هرچند که در قانون اساسی آمریکا چنین مکانیسمی پیشبینی نشده است. با توجه به اینکه پست ریاست جمهوری آمریکا نمیتواند بیش از چهار سال در اختیار یک نفر بماند و در صورت برگزار نشدن انتخابات، باید رئیسجمهور موقت تعیین شود، حدس و گمانهای قبلی درباره گزینههای احتمالی دوباره مطرح شده است.
واکنش شهروندان آمریکایی به خبر ابتلای ترامپ به کرونا
شمار زیادی از شهروندان آمریکایی روز جمعه در واکنش به خبر ابتلای دونالد ترامپ، و نیز همسرش در صفحه توئیتر و دیگر شبکههای اجتماعی خطاب به او توصیه کردند که طبق تاکید قبلی او به مبتلایان به کرونا، مواد شوینده بنوشد که در رفع کرونا معجزه میکند.
آنها به انحای مختلف اعم از نمایش عکس و یا طرح بطری و یا ظروف مواد شوینده به او خطاب کرده اند: "از این بنوش معجزه میکند! " هشتم اردیبهشت ماه امسال بود که رئیس جمهوری آمریکا زمانی که کرونا در حال شیوع بود و شهروندان این کشور و جهان یکی پس از دیگری به این ویروس مهلک مبتلا میشدند از فواید احتمالی مواد ضدعفونی کننده در درمان کرونا سخن گفته بود و با به سخره گرفتن هموطنان خود و بطور کل مبتلایان به کرونا در جهان توصیه کرده بود که برای خلاص شدن از این بیماری مهلک از مواد شوینده و ضدعفونی کننده استفاده کنند. بعد از این اظهار نظر سخیف و استهزاء آمیز بود که بسیاری از شهروندان این کشور و حتی جهان از او انتقاد کردند، چرا که برخی از شهروندان آمریکایی حتی به این اظهار نظر نابخردانه او عمل کرده و با خوردن مواد شوینده و ضدعفونی کننده راهی بیمارستان شده بودند. در همان ایام رسانههای بین المللی نوشتند که رییس جمهوری آمریکا با تجویز نسخههای خطرناک در مورد کرونا هم در کار پزشکان دخالت میکند و جان مردم را به خطر میاندازد.
اظهارات عجیب و غریب ترامپ در مورد درمان کرونا ترامپ بارها در مقابل شیوع ویروس کرونا واکنشهای عجیب و غریبی داشته است. او ابتدا خطر کرونا را انکار و آن را با آنفولانزا مقایسه کرد و پس از آن داروهایی تجویز کرد که جان مردم آمریکا را به خطر انداخت. ترامپ در اواسط اسفند ماه سال گذشته زمانی که کرونا در ابتدای راه در آمریکا بود، برای چندمین بار کرونا را با کشتار آنفولانزا مقایسه کرد و در توییتی نوشت: «پارسال ۳۷۰۰۰ آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفولانزای معمولی مردند. متوسط، هر سال بین ۲۷۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰ نفر. هیچجا تعطیل نشده و زندگی و اقتصاد پیش میرود. تا این لحظه، ۵۴۶ مورد تأییدشده ویروس کرونا و ۲۲ مورد مرگ وجود دارد. در این مورد فکر کنید.» او اوایل فروردین ماه امسال در اوج شیوع کرونا نیز در گفتوگویی با شبکه فاکسنیوز مدعی شده بود که سالانه دهها هزار آمریکایی به خاطر آنفولانزا و یا سوانح رانندگی جان خود را از دست دادهاند، اما ایالات متحده هیچگاه به حالت تعطیلی درنیامده است. با این حال، پس از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا و افزایش تعداد قربانیان این بیماری در آمریکا، مخالفان دونالد ترامپ و برخی از رسانهها از دولت آمریکا و شخص ترامپ انتقاد کردند که به موقع نسبت به هشدارها واکنش نشان نداده و در مقابله با شیوع این بیماری تعلل کرده است.
عملکرد ترامپ در تقابل با شیوع بیماری کرونا
روزنامه نیویورک تایمز روز شنبه ۲۳ فروردین گزارشی درباره عملکرد دولت ترامپ در تقابل با شیوع بیماری کرونا منتشر کرد. در این گزارش از عملکرد ترامپ و تعلل او در مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا انتقاد شده و آمده بود که ترامپ گستره خطرات ناشی از شیوع این بیماری را بسیار دیر متوجه شد و به موقع دست به اقدام نزد. نهایتا آنتونی فائوچی، مشاور ترامپ در امر مقابله با ویروس جدید کرونا در آمریکا در گفتگو با شبکه خبری سیانان، تعلل دولت آمریکا در مقابله با بحران کرونا را پذیرفت و گفت که اقدام به موقع برای مقابله با این بیماری میتوانست جان شماری از شهروندان را نجات دهد. فاوچی گفت اگر سیاست منع تردد در سطح شهرها زودتر به مورد اجرا گذاشته میشد، امکان کاهش میزان ابتلا به این بیماری وجود میداشت. در این میان ترامپ در اظهارات گاه و بیگاهش در کار پزشکان هم دخالت میکرد و برای بیماران کرونایی داروهایی تجویز و توصیه میکرد.
ترامپ کرونا گرفت رئیس جمهور آمریکا که بارها ویروس کرونا را کلاهبرداری خوانده بود، به کرونا مبتلا شد.
احتمال مبتلا شدن بایدن به کرونا یک رسانه آمریکایی گزارش داد که احتمالا تعدادی از مقامات آمریکایی از جمله جو بایدن که با دونالد ترامپ در تماس بوده اند، نیز به کرونا مبتلا شده اند.
۳۲ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز جمعه دوم اکتبر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۷ و دو دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۱ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۹ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۴ رصد و ترامپ ۴۱ درصد، موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند. علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۳۲ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است. براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۱۲هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
روند صعودی ابتلا به کرونا در اکثر ایالتهای آمریکا منحنی ابتلا به ویروس کرونا در اکثر ایالتهای آمریکا، بار دیگر شیب افزایش یافت.
نزدیک به ۳۲ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است. تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
بحران ترویج نژادپرستی در آینده آمریکا کارشناس مسائل سیاسی گفت طرفداری ترامپ از گروههای نژادپرست میتواند در آینده برای آمریکا مشکل ساز شود.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
کاهش ارزش بورس آمریکا پس از انتشار خبر ابتلای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و همسرش به کرونا، ارزش سهام در بورس داوجونز و اس اند پی آمریکا کاهش یافت.