به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، سیاستمداران و افراد مشهور (سلبریتی های) آمریکا در واکنش به نخستین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن، آن را احمقانهترین مناظره در تاریخ دانستند.
گاردین: مناظره ترامپ و بایدن دردی از آمریکاییها دوا نکرد روزنامه انگلیسی گاردین نوشت مناظره انتخاباتی بین دونالد ترامپ و جو بایدن هیچ تسکینی برای درد و رنج آمریکاییها ارائه نکرد.
بازداشت مدیر ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ پلیس آمریکا براد پارسکیل مدیر ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ را بعد از هشدار همسرش درباره احتمال صدمه زدن وی به خودش (خودکشی) در خانه اش در فلوریدا بازداشت کرد.
مقام آمریکایی: هیچکس جرأت گفتن حقیقت را به ترامپ ندارد مقام اسبق آمریکا پس از مناظره اول ریاست جمهوری بین جو بایدن و دونالد ترامپ گفت: هیچکس در کاخ سفید جرأت ندارد حقیقت را به ترامپ بگوید.
۳۳ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز پنج شنبه يک اکتبر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۶.۶ درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۷ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۳.۱ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند. بر اساس نظرسنجیهای شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۷ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ رصد و ترامپ ۴۲ درصد، دانشگاه کوینیپیاک (Quinnipiac University) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری فاکس نیوز (Fox News) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ۴۵درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۴۹ رصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه تحقیقی (RMG Research) بایدن ۵۰ رصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (NBC) بایدن ۵۱ رصد و ترامپ ۴۳ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند. علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۳۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است. براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۱۱ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به ۳۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است. تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
ترویج نژادپرستی در آینده آمریکا مشکل ساز خواهدشد کارشناس مسائل سیاسی گفت طرفداری ترامپ از گروههای نژادپرست میتواند در آینده برای آمریکا مشکل ساز شود.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
با کندتر شدن ریکاوری بازار کار آمریکا از پاندمی کرونا، تعداد افرادی که این هفته برای اولین بار درخواست حمایت از بیکاری خود را ثبت کردند از آنچه تحلیلگران انتظار داشتند بیشتر شد. اداره کار آمریکا اعلام کرد تعداد افرادی که در هفته منتهی به ۱۹ سپتامبر برای اولین بار درخواست دریافت حقوق بیکاری خود را ثبت کردهاند به ۸۷۰،۰۰۰ نفر رسیده است. این در حالی است که اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی داوجونز پیشبینی میکردند تنها ۸۶۰،۰۰۰ نفر این هفته درخواست حمایت از بیکاری خود را به ثبت برسانند. در اوج اخراج کارکنان در فصل بهار هر هفته بیش از ۶ میلیون آمریکایی درخواست حمایت از بیکاری خود را ثبت میکردند. در آن زمان کنگره آمریکا تصویب کرد برای حمایت اضافی از بیکاران علاوه بر حقوق بیکاری هر هفته ۶۰۰ دلار به آنها پرداخت شود. حالا با به پایان رسیدن این طرح حمایتی اضافی هر هفته افراد بیشتری تمایل دارند دوباره به دنبال کار بگردند.
۱۸ هزار آمریکایی شاغل در شرکت آمریکن ایرلاینز اخراج میشوند شرکت هواپیمایی ”آمریکن ایرلاینز” اعلام کرد برای رفع مشکلات مالی خود مجبور است ۱۸ هزار نفر از کارکنان خود را اخراج کند.